Forum TotiEgali.ro

General Category => Rasism si xenofobism => : mariwara August 01, 2011, 08:48:44 AM: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: mariwara August 01, 2011, 08:48:44 AM
Care credeti ca este solutia pentru a combate discriminarea pe baza orientarii sexuale in Romania?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: delilah August 01, 2011, 08:53:24 AM
In Romania? Discretia ;))


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Ale August 01, 2011, 08:56:24 AM
Cred ca asta se poate obtine doar in cativa ani, nu de pe o zi pe alta.Timp in care populatia sa fie foarte bine informata  si deschisa spre acest subiect, iar cei in cauza sa demonstreze ca se pot comporta  perfect normal desi au alte inclinatii sexuale.
Parada  anuala din Bucuresti nu este o solutie este doar un circ, perceput asa din ambele parti....


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: mariwara August 01, 2011, 08:56:26 AM
De ce?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: delilah August 01, 2011, 09:01:36 AM
Nu cred ca e o problema reala, sincer. Normele la locul de munca ar trebui sa tina de competente si de decenta, la modul general, a angajatului. Dar na, nu poti sa fii secretara de sub birou daca n-ai orientari sexuale compatibile cu ale sefului. Dar sa nu intram in discutii gen "preoti catolici", caci, probabil, intentia era sa ne referim strict la institutiile decente, nu?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: ghostofyou August 01, 2011, 09:05:46 AM
Poate peste 20-30 de ani o sa se accepte si in Romania ideea de a avea o alta orientare sexuala. Pana atunci trebuie sa fii cat mai discret pentru ca risti sa fii expus/a agresiunilor verbale si fizice, etc.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Ale August 01, 2011, 09:05:49 AM
Hmmm.... cei care participa sunt costumati pentru a atrage atentia  vestimentar cat de ciudati sunt  iar cei care se duc  sa i vada  se duc  ca la un spectacol nu ca la un eveniment ce ar trebui sa aiba ca scop obisnuirea populariei cu faptul ca mai exista si altfel de oameni printre noi in care nu trebuie sa aruncam cu pietre.
Daca  reuseau sa transmita acest mesaj cei ce militau, la finalul paradelor cei de la Noua Dreapta si altii pe langa nu i pandeau la  colturi sa i bata de exemplu...


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: mariwara August 01, 2011, 09:44:13 AM
Cei de la Noua Dreapta ii pandesc pe la colturi pentru a-i bate din fanatism si lipsa unei educatii adecvate. In tarile civilizate este un fapt acceptat demult aceasta realitate a societatii noastre (Olanda, Islanda, Spania, Marea Britanie, Statele Unite si multe alte tari au legalizat pana si casatoriile/ perteneriatele civile intre persoanele de acelasi sex).
Romania ar trebui macar sa fie mai deschisa si mai toleranta catre persoanele de o alta orientare sexuala. Cum noi nu am ales sa fim heterosexuali, nici ei nu aleg sa fie homosexuali (cine ar alege sa fie discriminat?).
In ceea ce priveste parada, este un mod de manifestare al lor pentru a arata romanilor ca exista, nu pentru a arata cum sunt ei de fapt (oameni normali, ca mine si ca tine).


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: delilah August 01, 2011, 09:44:16 AM
de-aia m-am referit la decenta. un manager gay, par example, n-ar trebui sa fie foarte surprins ca n-are autoritate-n fata subordonatilor in zilele cand isi poarta camasa roz fara maneci. aia nu mai e discriminare, zic


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: VictorIulian August 02, 2011, 05:31:58 AM
Bine folosit cuvantul discretie..., nu am ales sa fim heterosexuali, insa asa am fost facuti sau amevoluat, depinde ce sistem de valori ai.

Oricum ar fi, o alta orientare sexuala este ceva nefiresc biologic si nimeni nu poate contrazice asta.

Eu zic ca ar trebuii sa ne intoarcem la natura si sa nu acceptam chiar orice, pentru a fi pe plac stapanilor de la Bruxelles sau din alta parte.

Toleram toleram, dar pana la un punct.

In ceea ce priveste Noua Dreapta, este o miscare salutara, a carei existenta este necesara zilele noastre, si pana cum din cate am urmarit miscarile acesteia nu am auzit de un astfel de caz, in care cineva sa fie batut pe strada.

Intradevar organizeaza contraparade sau alte miscari de acest gen, insa nu au recurs la violenta fizica.

Exact ce spuneam la alt post, daca spui ceva "nelalocul lui" esti automat, rasist,xenofob sau mai stiu eu ce


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: route66 August 02, 2011, 06:47:48 AM
Ahhhh…lets see now ....
Discretia ? In clipa in care propui aceasta idee drept o solutie , nu vei rezolva nimic ,niciodata,niciunde in lumea asta . Cum spunea si Ale , trebuie sa ai o populatie bine informata,care sa isi doreasca sa evolueze in toate modurile posibile , si care teoretic nici nu ar trebui sa se mai gandeasca la asa ceva . Ar trebui sa tina de evolutia ta ca fiinta; iar evolutia ii poate intimida pe unii sau altii .Asta nu inseamna ca este un lucru rau neaparat .
Parada anuala din bucuresti ,din pacate , este perceput ca un circ , intr-adevar , de f multi .In loc sa reprezinte libertatea de exprimare ,nevoia de a afirma  ,liber,orientarea ta sexuala si faptul ca nu iti este rusine sa accepti asta , este vazuta as a fashion circus ,plin de kitsch si lipsa acelei dorinte de a ajunge  sa fii respectat ca om .
Pana acum , in domeniul medical unde lucrez nu am vazut discriminare de nici un fel ; nici sexuala ,nor based on gender . Daca esti bun in ceea ce faci , sau mai putin bun , discriminarea pe baza orientarii sexuale ar trebui sa fie ultimul lucru la care sa te gandesti .
@Delilah,fara suparare ,insa managerul gay are alte probleme ; ce nu tin de orientarea sa sexuala .Daca presupui ca nu se poate impune , totul tine de abilitatile sale de conducator , de modul in care isi domina subordonatii . Pt asemenea probleme , poate vorbi cu un psiholog , care ar trebui sa il orienteze dupa niste criterii standard , ce ar trebui sa ii asigure mai multa incredere si capacitate psihica .
@VictorIulian , te contrazici un pic . Suntem heterosexuali , deci asa suntem facuti . Suntem homosexuali …brusc nu mai suntem facuti asa ? Ajungem o greseala a evolutiei , based ok what ? Singurul lucru care MA DERANJA era ideea de a-l auzi pe fiul meu intrebandu-ma “tati tati , de ce se pupa cei doi ? “  .Am ajuns in punctul in care nu m-ar deranja sa ii explic , tocmai pt a evita sa il transform intr-un cocalar ce scuipa seminte si da cu HUUUOOO la aceste parade . Este viata noastra , traim intr-un colectiv format din 6 mld de oameni , si trebuie sa stim sa ne respectam ca oameni , ce vreau sa cred ca au evoluat . Gandeste-te la un concert Queen ,unde era prezenta noua dreapta ) ! Sa fim seriosi , toata prostia asta cu noua dreapta  si HOMOFOBIA (!!!) aceasta exagerata mi se pare desprinsa dintr-un roman nemtesc , prost , de acum 300 ani !
Am cunoscut oameni din noua dreapta , chiar din cei care au infiintat-o , si sunt f ok, pana la un punct .Acest fanatism al lor era potrivit acum muuuulti ani . Si poate nu ai auzit tu , insa am vazut tigani ( recunosc,nu stiu daca erau homosexuali ) , ce au ajuns in patru labe la spital , dupa ce au fost batuti si s-au rupt scaune pe spatele lor .


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: VictorIulian August 02, 2011, 07:12:57 AM
route66, daca lucrezi in domeniul medical ai anumite cunostinte de anatomie si stii foarte bine ca homosexualitatea nu este o manifestare fiziologica, ci psihologica, o deviatie de la starea fiziologica normala indusa in mod constient de psihicul unora dintre noi.

Homosexualitatea este o stare PSIHICA nu fiziologica.

Acum nu vreau sa fiu inteles gresit si catalogat nustiu cum.Nu spunca trebuie batuti, arsi pe rug sau alte nebunii. Nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva, insa asa cum se trateaza bolile psihice, schizofrenie, dementa etc, de ce nu s-ar trata si homosexualitatea, care este pana la urma o tulburare psihica?

Care e diferenta pana la urma intre schizofrenie de exemplu si homosexualitate? Se manifesta in alta parte a creierului, dar ca principiu...


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Geo23 August 02, 2011, 07:24:06 AM
Homosexualitatea este o orientare sexuală caracterizată de atracția estetică, romantică sau sexuală către cineva de același sex. În România relațiile homosexuale sunt pe deplin legale din anul 2001, deși în trecut oameni cu această orientare au fost deseori persecutați de poliție, în special în anii comunismului. Sunt legale, dar încă nu sunt acceptate de către societatea românească. Când o să putem spune cu adevarăt că prezența acestora nu deranjează pe nimeni și că pot trăi liniștiți și pot beneficia de aceleași drepturi ca ori care alt cetățean al UE?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: route66 August 02, 2011, 07:53:25 AM
 First , nu este catalogata nicaieri ca o boala psihica .Second , ce spui tu este perfect adevarat ! Este o manifestare psihica , ce nu tine de necesitatile fiziologice …”normale” ! Asta o face atunci o dereglare , o boala ce trebuie sa fie combatuta ? Nu o sa-ti vina sa crezi cate probleme psihologice importante , ce pot afecta fizic si psihic oamenii din jurul nostru , exista . Iar tratamentele sunt …well, f slabe , menite sa amelioreze cat de cat simptomele si manifestarile excesive .ADN-ul uman a fost decodificat complet , si asta in cat ? 20 de ani ? more ? Ehh , creierul uman NU !!! Inca nu se stie ce fac , ce functie sau ce rol fiziologic au parti din el . Nu stiu cat este influentata homosexualitatea de acele zone , sau ce influenta poate exista in plan genetic , sau al toxicitatii mediului in care traim , sau al alimentatiei modificate genetic ,insa nu pot spune ca medicatia sau terapia psihiatrica /psihologica este cea mai buna apropiere !
Urmarind diferite interviuri , pe diferite posturi de televiziune din afara , cunoscand personal homosexuali din alte parti ale lumii , pot spune ca se comporta absolut normal in rest . Chiar dau dovada de o gandire si o evolutie intelectuala net superioara multor altora .Si , mai sunt cei care ajung homosexuali dupa un timp  ( sa-I numim bisexuali ) , ce ajung sa prefere acelasi sex din diferite motive .Atata timp cat sunt fericiti , de ce sa ii”tratez” ?
Ca doctor si fiinta umana , refuz sa ii izolez social , sau sa ii consider “bolnavi” ! Aceasta este parerea mea insa , si nu este nimeni  obligat sa o urmeze .  Iti respect ideile tale ,Victor,te respect pe tine ca om ,insa nu iti impartasesc ideologia .


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: VictorIulian August 13, 2011, 07:21:48 PM
route66, iti multumesc multe pentru aprecieri. Parerea ta este una de specialist in domeniul medicinei si nu o sa te contrzic. Specializarea si munca mea nu au legatura cu asa ceva.

Parerea mea este parerea cuiva din societate, recunosc, plin de prejudecati si pareri preconcepute, sustinute de o ideologie proprie si de argumente pe care poate doar eu le inteleg.

Toata treaba este ca eu nu am de gand sa imi schimb aceste pareri, cu tot UE-ul lor si ce mai este pe-acolo. Sunt de acord cu anumite aspecte, insa nu sunt de acord cu degradarea sociala si morala a societatii si cu faptul ca noi acceptam lucrul asta.

Cred ca si tu esti de acord ca fundatia societatii noastre se clatina si ca noi o demolam caramida cu caramida acceptand tot felul de comportamente deviante.

Oricum eu intotdeauna o sa imi expun parerile si nu o sa fiu unul din ipocritii care una spun si alta gandesc in aceasta privinta a discriminarii. Mie nu imi e frica nici de repercursiunile legale si deabia astept sa se destrame odata UE, pentru ca Europa sa redevina ce a fost


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: delilah August 15, 2011, 12:52:27 PM
Mai, nu este dereglare, nu este tulburare, si nu cred ca este nici macar optiune. Se-ntampla, pur si simplu. Una e sa te adaptezi la normele societatii, si alta e sa traiesti doar dupa niste tipare bine stabilite de oameni cu vederi inguste si obtuze. Si hai sa nu mai numim chestia asta "toleranta"; adaptabilitatea presupune acceptare; sansele de "supravietuire" le scad celor care discrimineaza, ei sunt veriga slaba, nicidecum cei discriminati.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Geo23 October 10, 2011, 11:21:18 AM
Ati cunoscut persoane care au alte orientari? Daca da,cum ati reactionat si ce impresie v-au lasat?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: ghostofyou October 10, 2011, 11:26:22 AM
Am cunoscut indeaproape persoane cu astfel de orientari. Am lucrat cu ei, am stat cu ei , am mancat cu ei... Sunt persoane normale care cauta ceea ce cautam noi toti, fericirea . Din pacate, intr-o societate ca a noastra ei sunt considerati "bolnavi" si nu sunt acceptati pentru ceea ce sunt,oameni...


: Rest
: SHooLCSogs October 19, 2011, 07:06:22 AM
:)   
Pentru a fi mai modestă , este necesar


: Forum TotiEgali.ro
: atrobrE December 15, 2011, 12:46:22 PM
Ati cunoscut persoane care au alte orientari? Daca da,cum ati reactionat si ce impresie v-au lasat?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Crisstina December 22, 2011, 02:18:02 PM
Eu am cunoscut mai multe persoane cu alta orientare sexuala. Nu pot sa spun ca am reactionat intr-un fel anume. Unii se comporta normal , nefacand nota discordanta, altii se afiseaza in public cu un comportament mai degraba sfidator uneori, dar asta e modul lor de a protesta fata de neacceptarea lor in societate. Ceilalti nu tin cont de parerea lumii, se comporta normal, stiu ca nu sunt acceptati in totalitate, dar prefera sa isi traiasca viata frumos, nu in scandaluri, proteste si parade gay.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: ghostofyou January 10, 2012, 09:34:20 AM
Crisstina, eu cred ca modul lor de a se manifesta tine si de educatia pe care au primit-o , dar si de tipul de temperament din care fac parte. Traditional se disting patru tipuri de temperament: coleric, flegmatic, melancolic, sangvinic. Fiecare persoana se manifesta cum crede de cuvinta, insa ar trebui sa existe o " regula" generala: do not disturb the others with your attitude;)


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Geo23 January 16, 2012, 10:55:30 AM
40% dintre cetatenii romani nu doresc ca in Romania sa traiasca homosexuali sau lesbiene, iar 93% nu accepta sa lucreze cu o astfel de persoana cu alte orientari sexuale.. Ce parere aveti de aceste statistici?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Crisstina January 17, 2012, 01:55:30 PM
Oamenilor le este frica sa nu fie abordati de catre ei...cred...Pur si simplu nu cred ca fac rau nimanui...Dar faptul ca exista, chiar daca nu incearca sa isi atraga oameni de partea lor, la modul de trecere la statutul de gay, deranjeaza oamenii pentru ca nu concep situatia in sine...aceea de a sta langa un barbat care intretine relatii cu un alt barbat. . Am asistat la o discutie pe aceasta tema...si parerile erau foarte bine conturate. S-a ajuns la concluzia ca lesbienele nu sunt atat de deranjante pentru restul oamenilor, normali din acest punct de vedere, cat sunt barbatii. Totul tine si de impactul psihologic pe care il are acest gen de situatie asupra omului de langa.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Geo23 February 21, 2012, 10:55:24 AM
De ce ne este frica de necunoscut si nu incercam sa ne documentam mai intai? De exemplu sunt foarte multe cazuri de discriminare a persoanelor infectate cu Hiv si, din pacate cei care discrimineaza sunt sunt din domeniul sanitar. Cum se poate asa ceva? In cazul lor nu este vorba de necunostinta de cauza, ci de o teama permanenta fata de o boala care a facut milionane de victime. Cum putem depasi teama de necunoscut sau cunoscut? Credeti ca prin intermediul unor cursuri s-ar rezolva aceasta problema? Ce sugestii aveti?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Crisstina February 22, 2012, 11:00:19 AM
Totul tine de nevoia de cunoastere a ceea ce se intampla in jur. Multi au alte treburi mai "importante" decat sa stea sa se documenteze. Parerea mea...depinde mai ales si de mediul in care te invarti.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Maya March 12, 2012, 11:48:14 AM
Sunt total deacord cu Crisstina! Atunci cand nu ai "timp" sa te documentezi , sa afli ca ceea ce se intampla in jurul tau e dintr-o anumita cauza nu ai dreptul sa discriminezi! Oricine poate sa fie in situatia asta! Oricine poate fi infectat cu Hiv, oricine poate fi la un moment dat discriminat doar pentru simplu fapt ca are parul de alta culoare, etc.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: DanielaB May 11, 2012, 07:42:28 AM
O situatie comparativa care ne-ar putea ridica un semn de intrebare:
In Romania exista o singura organizatie care se ocupa de drepturile celor din grupul LGBT (Asociatia Accept), in timp ce doar intr-un oras din sudul Italiei, in Palermo, exista organizatii ale parintilor de tineri cu alte orientare sexuala sau o asociatie a femeilor surdo-mute ce au o alta orientare sexuala.
Sa fie un semn ca nu avem noi probleme cu discrimitarea pe baza orientarii sexuale sau mai degraba sa fie un semn ca nici nu ne punem problema drepturilor grupului LGBT?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Maya May 11, 2012, 08:03:33 AM
Intradevar, exista o singura asociatie care se ocupa de drepturile acestora. Poate si pentru ca la noi persoanele de acelasi sex au inceput sa se "afiseze" mult mai tarziu, dar cu toate astea ar  trebui infiintate mai multe asociatii de acest tip care sa ii ajute sa isi gaseasca un loc in societate fara a fi marginalizati


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: emma May 14, 2012, 07:59:27 AM
Este un subiect vechi si nou si mereu in istorie a pendulat intre acceptare si excludere. Sexualitatea de orice ,,orientare,, ar fi ar trebui sa tina de intimitate. Nu este de acceptat o discriminare pe acest motiv. Din punctul meu de vedere ,, problema,, este posibilitatea cuplurilor homosexuale de a creste copii, si aceasta poate fi o discriminare; dar nu stiu (si nimeni nu stie inca, pentru ca de putin timp este acceptata si in foarte putine tari) cum vor evolua acei copii, psihologic si sexual desigur. Este foarte dificil pentru ca desi nu sunt o persoana cu prejudecati m-as impaca greu cu ideea ca ai mei copii sa fie homosexuali ceea ce inseamna ca am totusi un germene de prejudecata, si cred ca sunt foarte multi cei care gandesc ca mine.
Fara o legatura cu subiectul, distructivi pentru societate si aici consider ca legile sunt blande, sunt pedofilii indiferent de orientarea lor sexuala.  Heterosexuali sau homosexuali, consider ca aici trebuie sa-si uneasca fortele.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Mariana Dudasu May 28, 2012, 07:44:38 AM
Orice stat sau organizatie democratica,  progresista, socialista, etc. trebuie sa garanteze  sa respecte si sa sustina lupta pentru drepturile si libertatile fundamentale omului si sa interzica discriminarea, sa lupte impotriva homofobiei si discriminarii pe baza de orientare sexuala, sa combata prin orice mijloc acest fenomen si sa trateze egal la angajare, inscrierea la scoala sau in partide, organizatii sau functii de conducere persoanele de orientare sexuala diferita. Discriminarea pe baza de orientare sexuala trebuie sa fie interzisa. Oamenii politici sau conducatorii grupurilor sau cultelor religioase trebuie fie pedepsiti in cazul in care folosesc un limbaj amenintator, de ura sau incriminare la adresa persoanelor de orientare sexuala diferita. Statele democratice, trebuie sa garanteze ca discriminarea pe baza orientarii sexuale este interzisa in toate sectoarele de activitate, astfel ca persoanele cu o alta orientare sexuala si transgen  sa nu mai se afle in pericol de a fi discriminate. Toti indivizii  si toate partidele si organizatiile democratice care respecta drepturile omului trebuie sa lupte pentru decriminalizarea homosexualitatii.  Orice alta organizatie democratica, progresista din lume, care lupta pentru libertate si apararea drepturilor omului trebuie sa fie solidara si sa sprijine prin orice mijloace organizatiile si grupurile care lupta pentru drepturile fundamentale si egale pentru membrii comunitatii LGBT.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Geo23 May 28, 2012, 12:40:30 PM
In mod normal asa ar trebui sa se desfasoare lucrurile, dar in societatea de azi, nimic nu mai merge normal. Cum am putea reactiona in astfel de cazuri?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: manea June 18, 2012, 09:08:49 AM
Sunt profund ingrijorata de incalcarile drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului pe baza orientarii sau identitatii sexuale, de cate ori acestea au loc!Consider cas toti suntem egali indiferent de orientarea sexuala!Ar trebui sa fim mai toleranti


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: vera June 18, 2012, 09:10:02 AM
Pe termen scurt  solutia este discretia, pe termen lung, evident educatia.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Geo23 July 11, 2012, 08:19:21 AM
Considerati ca persoanele cu o alta orientare sexuala ar trebui sa fie mai discreti? Pana cand? Cand ii va accepta societatea si vor putea sa se comporte normal?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Maya October 23, 2012, 11:47:02 AM
Poate peste 20-30 de ani..momentan nu cred ca suntem pregatiti sa infruntam realitatea..ca o solutie, ar putea capatos si restul realizatorilor tv sa vorbeasca despre asta in emisiuni pentru ca din pacate 80% din populatia tarii este inca foarte influentata de emisiuni de cancan


: Discriminare pe baza orientarii sexuale- cum reactionam cand cineva e agresat?
: nohate November 26, 2012, 08:49:40 AM

Cum reactionam cand cineva e agresat?

Nu simt ca am avut o zi buna astazi, dar singurele minute care merita mentionate din ziua asta sunt cele in care eu nu pot spune ca am fost protagonista, ci doar simpla martora. Si daca pot spune ca am facut ceva bun azi a fost sa ma opresc si sa nu merg inainte.
Merg pe strada si ma tin tin de gulerul de la palton sa incerc sa nu las vantul sa-mi dea cine stie de dureri in gat. Afara e innorat si pe jos totul e umed si parca...lipicios.
Vremea asta pare stresata ca si mine, n-am chef de nimic si simt ca sunt presata de multe lucruri nefacute care trebuiesc implinite. Dar sa trec la ce merita povestit.
Trec ca de obicei in drum spre casa pe langa Tool Gate si aud o cearta. Nu e prima data cand se aud certuri de acolo, e un bar care imi provoaca greata.
Nu stiu de ce de data asta ma opresc sa vad cine se cearta si vad cum 3 barbati sunt aliati impotriva unei femei, unui travestit. Am ales sa o numesc intai femeie pentru ca este dorinta ei si pt ca nu am eu nici un drept sa numesc cine poate sau nu poate fii numita/ considerata femeie.
Imi dau seama ca cearta nu incepuse acum si vad cum ea gesticuleaza obosita in fata celor 3 care rad si isi balangane corpurile sfidator.
"Ok, you cunt!" si restul rad. Femeia, aplauda si ma face sa simt ca nu e prima data cand are reactia asta, cei 3 barbati care  rad  par acum copii de a5a ( no ofence, copiilor! ).  Eu " ce sa fac? sa merg si sa zic ce? pana traduc in engleza s-ar putea sa inrautatesc situatia si mai rau; ce bine ar fi fost sa le pot spune ceva de dulce in romaneste!". In fine, pasesc spre situatie si nu stiu ce sa zic. Femeia le intoarce spatele si merge spre masa prietenilor ei. Tremura si trage nervos din tigara. Eu o opresc si zic" you have my respect for your courage"( acum ma gandesc ca ar fi trebuit sa zic si strenght). "What? I said, I respect you, you have the courage to...nu-mi aduc aminte exact ce i-am zis aici dar stiu ca ea a zis ceva de genul " trying to be me. I am tired to put up with this. I put up with this all my life. So, I thank you! Si eu –“ no! I thank you”
Am mai stat putin de vorba si am plecat. Minutul ala a facut ziua asta mai buna


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: irinaa November 30, 2012, 12:34:12 PM
Toata lumea se intreaba de ce nu acceptam diverse lucruri ca in alte parti. Dar nimeni nu sta sa se gandeasca de fapt daca este bine sa acceptam sau nu. Doar pentru ca altii o fac nu inseamna ca trebuie sa o facem si noi. Toata treaba asta cu orientarile sexuale mi se pare de-a dreptul absurda. Eu vad asa lucrurile: s-a gasit un grup de oameni, nonconformisti, sa iasa ei din tipar, sa iasa in evidenta si in plus, sa ne convinga si pe noi ca e ceva normal. Nu! nu mi se pare deloc normal. Nu pentru asta am fost creeati de Dumnezeu sau colonizati de extraterestrii sau cum am aparut noi pana la urma ca nici nu stiu ce sa mai cred. Pentru a ne continua specia este nevoie de un barbat si o femeie! de ce sa complicam lucrurile? de ce sa ne abatem de la regula?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Toti Egali November 30, 2012, 01:30:56 PM
Intr-adevar, este nevoie de un barbat si o femeie pentru a continua specia, insa acum exista si alte metode prin care poti avea copil. Vrem ca cei de alte orientari sexuale sa aiba aceleasi drepturi, asta nu inseamna ca sustinem ca toata lumea sa treaca de la hetero la gay.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Toti Egali November 30, 2012, 01:36:54 PM
Nohate, ceea ce ai trait tu este ceva ce mai rar se intampla in Romania. Multumim ca ai impartasit aceste lucruri cu noi! Atitudinea ta a fost una corecta, foarte rar se intampla sa actionam atunci cand ni se pare ca un lucru e nedrept!


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Toti Egali April 11, 2013, 09:01:51 AM
Ce parere aveti despre marsurile/paradele gay de revendicare a unor drepturi?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Maya April 30, 2013, 08:50:42 AM
Daca in urma acestor parade s-ar rezolva ceva, ar fi in regula. Dar din pacate nu se rezolva nimic, cel putin in Romania.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Toti Egali April 30, 2013, 09:46:53 AM
Se rezolva, chiar si daca nu mai la nivel psihologic.
Este un pas inainte pentru cei cu alte orientari sexuale.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Catinca H. June 28, 2013, 02:49:49 PM
Dupa cate se pare, traim degeaba in secolul XXI. Biserica nu realizaeaza, se mai crede inca in secolele ei de glorie...


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Catinca H. June 28, 2013, 02:49:51 PM
Mitropolia Moldovei isi reitereaza pozitia cu privire la egalitatea de sanse pentru homosexuali


Propaganda homosexualităţii în spaţiul public, în şcoli şi mass-media trebuie să fie interzise prin lege. Asta solicită sinodul Mitropoliei Moldovei. După o şedinţă care a durat aproape 10 ore, preoţii au decis că vor solicita autorităţilor introducerea unui articol în acest sens, în Legea cu privire la egalitatea de şanse. Preoţii mai solicită ca propaganda homosexualităţii să fie interzisă în locuri private, în cazul în care sunt prezenţi minori. Reprezentanţii bisericii vor ca sintagma "propaganda imoralităţii" să fie introdusă şi în proiectul Legii privind modul de asigurare a ordinii publice, elaborat recent de Ministerul de Interne. Sinodul Mitropoliei Moldovei a reiterat solicitarea către autorităţi, de acum o lună, privind abrogarea Legii egalităţii şanselor.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Didi June 28, 2013, 03:00:30 PM
Nu cred ca se asteapta cineva vreodata ca Biserica sa fie de acord cu asa ceva. Din pacate, Biserica inca mai are influenta asupra oamenilor in varsta mai ales...


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: TotiEgali July 29, 2013, 11:15:56 AM
 Membrii Comisiei au adoptat, cu 18 voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă", amendamentul depus de Chiuariu, la articolul 4, alineatul 2, astfel: "România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi. Orice discriminare bazată pe sex, culoare, origine etnică sau socială, trăsătură genetică, limbă, credinţă sau religie, opinii politice sau de altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, avere, naştere, dizabilităţi, vârstă sau orientare sexuală este interzisă".

În forma actuală a Constituţiei, acest alineat prevede: "România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială".


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: TotiEgali July 29, 2013, 11:18:53 AM
Comisia pentru revizuirea Constituţiei a revenit  asupra votului la amendamentul care interzicea discriminarea bazată pe orientarea sexuală adoptat şi l-a respins.

Ce parere aveti de "jocul" asta?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Catinca July 29, 2013, 12:00:09 PM
Deja nu mai crede nimeni toata agitatia asta pentru nimic. Spunem ca vrem sa ajungem si noi la nivelul tarilor occidentale, dar cum facem cativa pasi inainte, imediat facem unul inapoi...


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: TotiEgali July 31, 2013, 03:25:06 PM
Doi homosexuali au depus plângere azi dimineaţă pentru discriminare împotriva primarului şi adjuncţilor săi dintr-un sat din sud-vestul Franţei pe motiv că aceştia au refuzat să îi căsătorească deși Parisul a legalizat acest tip de mariaj, notează Reuters, citat de Evenimentul Zilei.

Isabelle Duguet consideră că în acest caz este vorba de discriminare din partea unei persoane a autorităţii publice care, în exercitarea funcţiei sale, refuză să dea curs unui drept acordat de lege. Ea a intentat o acţiune de urgenţă în justiţie pentru ca tribunalul să îi oblige pe primarul din Arcangues şi pe adjuncţii săi “să îi căsătorească” pe cei doi clienţi ai săi. Faptele care le sunt imputate sunt pasibile de cinci ani de închisoare şi 75.000 euro amendă, adaugă avocata.

La sfârşitul lunii mai, cei doi au fost refuzaţi categoric de Jean-Michel Colo (60 de ani), primar în Arcangues de 31 de ani, pe care l-au anunţat de intenţia lor de a se căsători în satul în care locuiesc din 2003.

“I-am atras atenţia că evenimentul nu va fi deloc mediatizat, dar ne-a refuzat din nou după ce am depus dosarul la primăria din Arcangues, pe 17 iunie”, a declarat unul din cei doi homosexuali. De atunci, Colo spune într-una că refuză să căsătorească doi homosexuali, iar adjuncţii săi au adoptat aceeaşi poziţie. Primarul a fost convocat luni de subprefectul de Bayonne, care i-a cerut să aplice legea.

Legea care reglementează căsătoria între homosexuali şi adoptarea de copii de către aceştia, promisiune de campanie a preşedintelui socialist, a fost votată de Parlament pe 23 aprilie şi promulgată pe 18 mai de Francois Hollande. Ea a fost aspru combătută în stradă de cei care se opun prevederilor ei.

Doi homosexuali s-au căsătorit prima oară în Franţa pe 29 mai, la Montpellier, în sudul țării.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Catinca July 31, 2013, 03:26:15 PM
Ma gandes ca astea sunt doar cateva exemple care au iesit la iveala...cate cazuri or mai fi, de fapt?


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Catinca July 31, 2013, 03:28:20 PM
Drept dovada, am mai gasit un exemplu: O asociație de scauți din SUA interzice înregistrarea tinerilor gay și atei să devină membri și să participe la activități și evenimente sociale. Reacții adverse nu au întârziat să apară din partea reprezentanților Fundației pentru Libertatea Religiei, care au criticat vehement un anunț discriminatoriu postat în mass-media americană în ultimele zile.

Anunțul postat de Asociația Scauților Băieți din America discriminează persoanele ateiste și de orientare sexuală netradițională, pentru că astfel de membri nu ar putea deveni buni cetățeni ai SUA. “Asociația Boy Scouts of America crede că niciun membru care nu-l recunoaște pe Dumenzeu nu poate să devină un cetățean destonic”, se menționează în anunț.

De cealaltă parte, adepții Fundației pentru Libertate Religioasă susțin că, din contra, cei care încumetă să-i discrimineze pe alții și să îi considere cetățeni de clasă inferioară nu se pot mândri cu titlul de cetățean al Americii.

Fundația pentru Libertate este o asociație care militează pentru separarea religiei de stat și educarea unei atitudini tolerante față de persoanele care aleg să nu creadă în Dumnezeu.

Asociația Scauților Băieți din America a fost înființată în 1910 și este cea mai populară organizație din SUA care întrunește peste trei milioane de tineri. Aceștia sunt educați să devină responsabili, civici, lideri cu atitudine și membri activi în comunitate.

Si daca stai sa cauti...


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Alecs July 31, 2013, 03:29:44 PM
Nici eu nu inteleg pe cine deranjeaza viata altora. Fiecare isi aranjeaza viata asa cum doreste. Avem dreptul asta.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: TotiEgali October 24, 2013, 09:46:02 AM
http://discriminare.md/actualitate/castig-de-cauza-pentru-o-femeie-bisexuala-din-chisinau-in-mentinerea-locuintei-copilului/

Câștig de cauză pentru o femeie bisexuală din Chișinău în menținerea locuinței copilului

O femeie bisexuală a obținut câșitg de cauză în instanța superioară, după ce fostul ei soț i-a limitat dreptul de a-și vizita fiica. Femeia a reușit să-și mențină domiciliul unde vor locui împreună cu copilul ei. Curtea Supremă de Justiţie a emis o hotărâre în acest sens, prin care s-a stabilit că femeia are dreptul să determine locul de trai, potrivit unui comunicat de presă al GENDERDOC-M.

Viaţa în comun a celor doi a eşuat, creându-se o atmosferă insuportabilă de neînţelegere. Femeia a solicitat să divorțeze de fostul ei soț, care s-a dovedit a fi violent pentru că începuse alte relații cu o persoană de același sex. Bărbatul a hotărât să se răzbune, folosind acest argument pentru a o lipsi de dreptul să-și viziteze copilul.

Cel mai mut a avut de suferit fiica lor, Irina (nume schimbat), care a suportat violenţă psihologică din partea tatălui, manifestată prin impunerea voinţei sale, interzicerea de a-şi vedea mama. După ce aceasta a mers la şcoală, în clasa 1, Daniela a luat copilul cu traiul la ea. În rezultat, a întâmpinat un nou val de ameninţări cu moartea, intimidare şi violenţă, aceste circumstanţe aflându-se în vizorul organului de poliţie.

Prin hotărârea Judecătoriei Botanica mun. Chişinău, domiciliul copilului a fost stabilit cu tatăl său, în pofida dovezilor comportamentului violent al acestuia. În hotărâre se stipulează că orientarea sexuală a mamei nu a fost luată în consideraţie, însă motivul pentru care copilul a fost lăsat în grija tatălui nu a fost întemeiat şi hotărârea a fost emisă cu interpretarea eronată a normelor de drept.

Potrivit avizului Direcţiei pentru protecţia drepturilor copilului sectorului Botanica cu privire la determinarea domiciliului copilului minor, ambii părinţi dispun de condiţii favorabile pentru educarea şi creşterea copilului, ambii manifestă interes şi participă la creşterea şi educarea acesteea, oferindu-i dragoste şi căldură în egală măsură. La 26 februarile 2013 Curtea de Apel a lăsat în vigoare hotărârea primei instanţe, însă Daniela, a depus recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

În perioada amenințărilor, poliţia a fost nevoită să aplice măsuri de protecţie pentru a stopa atacurile fizice şi verbale ale lui Alexandru asupra Danielei. Danilea s-a adresat instanţei de judecată cu o cerere prin care îl învinuia pe Alexandru de hărţuire şi victimizare. Instanţa de Judecată a secorului Botanica l-a declarat pe Alexandru vinovat de discriminare pe criteriul „orientare sexuală”.

Curtea a pus accent pe interesul superior al copilului, vârsta şi genul acesteea, pe faptul confirmat al agresivităţii şi violenţei lui Alexandru, pe opinia Direcţiei pentru protecţia drepturilor copilului, şi pe legislaţia naţională şi internaţională, se mai menționează în comunicat.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: TotiEgali October 24, 2013, 11:40:36 AM
http://www.renasterea.ro/stiri-timisoara/actualitate/robu-primarul-anti-gay-timisoara-orasul-din-romania-in-care-un.html


Robu, primarul ANTI-GAY? Timişoara, oraşul din România în care un bar pentru homosexuali este închis abuziv

În aceste zile la Timişoara s-a iscat un întreg scandal legat de închiderea temporară a mai multor cluburi, decizie luată de viceprimarul Traian Stoia, în urma mai multor reclamaţii venite din partea cetăţenilor care locuiesc în apropierea acestor localuri, deranjaţi de zgomotul provocat de acestea. Primarul Nicolae Robu, mare fan Facebook, titularul a nu mai puţin de trei conturi pe această reţea de socializare, răspunde , evident tot pe FB, " de pe superba plajă din superba staţiune Mamaia", unde se află în vacanţă, că probabil viceprimarul acţionează întemeiat în lipsa sa şi el, oricum, a "închis un singur club, unul de gay".

 
Luat la întrebări cu privire la suspendarea activităţii unor cluburi din oraş, pe Facebook, primarul Nicolae Robu a hotărât să le răspundă celor care îl acuzau pe el că le-a închis.


„Haideţi să lămurim un lucru: eu sunt în concediu de marţi, 06.08.2013. N-am închis niciun club. Cele 4 cluburi au fost închise de către dl viceprimar Stoia, presupun că întemeiat (în tot mandatul, eu am închis doar un singur club, unul de gay)”, a scris Robu.

În discuţie a intrat apoi Lucian Dunăreanu, proprietarul singurului club pe care l-a închis primarul – după cum spune chiar el – “Delirio” care l-a acuzat şi în alte rânduri pe Robu de homofobie. Dunăreanu susţine că localul său a fost închis ilegal, că activitatea a fost suspendată temporar, deşi existau două procese verbale contestate în instanţă.

„Dvs. mi-aţi închis clubul GAY, aşa cum v-aţi lăudat mai sus. Clubul a primit 2 suspendări temporare, în lunile mai şi iulie (…) Dupa 2 suspendări temporare a câte o lună (MAXIM posibil) am luat eu decizia (forţat) de a închide punctul de lucru. Chiria curgea, chiar dacă era închis…. şi uite aşa am ajuns între ciocan şi nicovală, între primarul homofob şi propietarul spaţiului care-şi vrea banii dintr-un club închis. Era singura decizie înţeleaptă pe care o pot lua. O să redeschid altul, când o să pot, însă gestul primarului este o pată pe obrazul municipalităţii acestui oraş, pe care eu mereu l-am considerat cel mai frumos din România”, îi scrie Dunăreanu primarului.

Robu spune că nu este vorba despre un caz de discriminarea, ci despre tulburarea liniştii publice. „1. Nu sunt omul care să facă vreo discriminare între oameni, după vreun alt criteriu decat cel al bunului simţ. 2. Barul cu pricina a fost închis nu pt că era al comunităţii LGBT, ci pt că tulbura liniştea publică într-o zonă locuită de multă lume. 3. Dl Dunăreanu, ca orice alt cetăţean, poate deschide şi ţine deschise câte baruri vrea, fără a fi boicotat de cineva, câta vreme va respecta legea şi celelalte norme în vigoare”, susţine primarul.

Discuţiile despre cluburi nu se opresc aici, primarul fiind „suspectat” de alţi interlocutori de-ai săi de pe Facebook, care se declară „terorizaţi de zgomotul infernal de la Heaven”, de „complicitate la tulburarea liniştii publice”…


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: TotiEgali October 24, 2013, 11:43:56 AM
http://stirileprotv.ro/stiri/international/un-prezentator-tv-din-rusia-a-fost-concediat-dupa-ce-a-marturisit-in-direct-ca-este-gay.html

Prezentatorul TV Anton Krasovski a marturisit in direct la televiziunea KontrTV, despre care se stie ca ar fi sprijinita de administratia de la Kremlin, ca este gay, iar la putin timp dupa a fost concediat.

"Sunt homosexual si sunt acelasi om ca si dumneavoastra, dragii mei telespectatori, la fel ca domnul Putin si premierul Medvedev si deputatii din Duma noastra", a spus acesta.

Jurnalistul a declarat pentru CNN ca a fost concediat in aceeasi noapte in care a facut aceasta marturisire.

Inregistrarile acestui moment au fost sterse atat de pe serverul televiziunii online, cat si de pe platforma YouTube. Krasovski, in varsta de 37 de ani, a fost redactor-sef al televiziunii, al carei proprietar este un apropiat al administratiei de la Kremlin.

"Am facut multi bani in televiziune si am inteles ca voi pierde tot", a declarat acesta pentru publicatia britanica The Independent.

"Dar am inteles ca nu am de ales, nu pot face altceva. Nu am facut asta pentru like-uri pe pagina mea de Facebook. Am facut-o sa ma fac auzit la Kremlin. Au auzit si au fost surprinsi", a adaugat el.

Marturisirea vine in contextul in care in Rusia au fost promulgate, recent, legi aspre impotriva homosexualilor.

Pe de alta parte, oficialii rusi spun ca aceasta masura nu interzice relatiile homosexuale, ci descurajeaza discutarea acestui subiect cu minorii.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: TotiEgali December 19, 2013, 03:39:21 PM


Homofobia față de gay a ajuns la amenințarea cu moartea

Un barbat a ajuns la Urgenta cu o rana la cap, dupa ce a fost batut pe malul Nistrului pe motiv ca ar fi gay. Acesta venise pe plaja cu niste amici ca sa se odihneasca, aflandu-se in concediu. El spune ca a fost atacat de mai multi tineri care l-ar fi amenintat si cu moartea. Politia din Vadul lui Voda investigheaza cazul, informează PRO TV.

Petru Piriu, in varsta de 32 de ani, este din raionul Calarasi si venise cu doi amici pe malul Nistrului, ca sa se odihneasca. Unul dintre prieteni a mers la magazin. La scurt timp, de ei s-au apropiat mai multi tineri, care au inceput sa-i ia la intrebari.

Barbatul spune ca pret de o jumatate de ora ar fi fost lovit, iar ca sa nu fie denuntati la politie, agresorii ar fi incercat sa-l inece in rau.

Barbatul spune ca auzindu-l tipang, cativa maturatori au chemat politia. Unul din ei imi spune: tu daca o sa taci din gura eu o sa-ti platesc 1000 de euro. Altul din ei a zis ca daca o sa denunti la politie, o sa te gasim si o sa te omoram.

Petru sustine ca agresorii au fost luati la politie, iar el a fost transportat la Urgenta in sectia de neurochirurgie. Medicii spun ca starea lui e stabila. Pacientul a fost adus in stare de gravitate medie. Este internat cu traumatism cranio-cerebral, a fost investigat, primeste tratament.

Politia a refuzat sa ofere detalii in legatura cu acest caz.
: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: TotiEgali December 19, 2013, 03:41:19 PM
http://discriminare.md/o-lege-care-poate-limita-drepturile-minoritatilor-sexuale-trezeste-reactii/

O lege care poate limita drepturile minorităților sexuale trezește reacții

Codul Contravenţional din Moldova a fost modificat cu un articol care poate limita drepturile minorităţilor sexuale, şi care contravine principiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omulului, relatează Radio Europa Liberă.

Este vorba de articolul privind „activităţi publice cu impact negativ asupra minorilor” votat de parlament pe 23 mai şi intrat în vigoare pe 12 iulie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial

Potrivit acestui articol, „difuzarea informaţiei publice şi/sau săvîrşirea unor fapte îndreptate spre propagarea prostituţiei, pedofiliei, pornografiei sau a unor alte relaţii decît cele legate de căsnicie şi familie în conformitate cu Constituţia şi Codul Familiei (…) sînt contravenţii care pot fi pedepsite cu amenzi până la interdicţia de a exercita temporar o anumită funcţie de răspundere.

Iniţiatorii articolului din Codul Contravenţional sunt deputaţii Ghenadi Ciobanu, Valeriu Ghileţchi şi Sergiu Sîrbu. Această modificare a atras și atenția blogg-erilor internaționali, care citează un articol de pe pagina de internet a Intergrupului pentru drepturile LGBT din Parlamentul European.

Europa Liberă: Să ne spuneţi de ce au fost necesare aceste modificări acum?

Ghenadie Ciobanu: „Noi am adoptat o nouă lege, pe care tot am promovat-o eu în calitate de primul autor. Este vorba despre Legea privind protecţia copiilor împotriva impactului negativ al informaţiei. Această lege a fost adoptată în două lecturi (n.r. la 7 martie 2013). În această lege nu este prevăzut expres cum se pedepseşte încălcarea prevederilor legii. Şi atunci aceste prevederi se includ în Codul Contravențional. Sunt două variante sau expres în lege, sau în Codul Contravenţional se includ aceste penalizări. Noi am mers pe varianta Codului Contravenţional mai obişnuit şi mai general, inclusiv pentru alte ţări. Iată de ce am modificat aceste articole în care este prevăzut totul ce ţine de propagarea pornografiei etc.”

Europa Liberă: Dacă e vorba de propagarea prostituţiei, pedofiliei, pornografiei, cum e prevăzut în aceste modificări, e clar. Mai vagă însă e formularea „sau a unor alte relaţii decât cele legate de căsnicie şi familie”.

Ghenadie Ciobanu: „Este exact textul din lege şi acolo e scris foarte clar. Dacă vă uitaţi în legea privind protecţia copiilor împotriva impactului negativ al informaţiei veţi găsi concret ce se are în vedere, pentru că acolo este descifrat.”

Europa Liberă: Şi ce se are în vedere, inclusiv relaţiile sexuale netradiţionale, adică homosexualitatea?

Ghenadie Ciobanu: „Despre asta nu se vorbeşte. Noi avem cadrul general legal şi convenţiile internaţionale, şi legea egalităţii în care se vorbeşte expres despre lucrurile ce ţin de acest domeniu. Dar dacă este vorba de copii şi dacă este vorba despre publicitate, exact ca şi prostituţia şi toate celelalte, care poate avea impact negativ şi care nu este difuzată la timpul respectiv, noi în lege am indicat timpul când poate fi difuzat şi ce marcaje sunt necesare, atunci bineînţeles că şi asta poate fi calificată drept încălcare.”

Europa Liberă: Dar ştiţi că Gender Doc şi comunitatea LGBT consideră ca aceste modificări îi vizează direct?

Ghenadie Ciobanu: „Nu este adevărat. Atunci ar putea toţi care se ocupă de prostituţie şi toţi ceilalţi să se revolte. În principiu loveşte în cei care fac ca informaţia interzisă copiilor să fie publică.”

Europa Liberă: Dar, de fapt, ce aţi vrut să obţineţi prin aceste modificări, care prevăd amenzi pentru difuzarea informaţiei publice cu impact negativ asupra minorilor?

Ghenadie Ciobanu: „Să asigurăm protecţia copiilor de informaţia negativă şi să punem anumite filtre. Astfel încât societatea, în primul rând părinţii, dar şi toţi ceilalţi responsabili – radiodifuzorii şi cei care difuzează informaţii pe internet, să ţină cont de un cadrul legal. Iar copiii să fie protejaţi, prin aceste filtre şi tehnice, şi morale, de acest impact negativ. Ceea ce ar însemna mai puţine suicide şi să nu fie propagarea violenţei. De ce a fost necesar acest lucru în Moldova? Pentru că nu era reglementat. Noi ne-am condus şi de legile altor ţări, şi de directivele europene în privinţa protecţiei copiilor de impactul informaţiei negative.”

Europa Liberă: V-aţi inspirat şi din legea recent adoptată în Federaţia Rusă, care e mai largă, penalizând şi aşa zisă „propaganda homosexuală”?

Ghenadie Ciobanu: „Eu mai curând m-am inspirat din directivele europene, dar este absolut adecvată condiţiilor noastre.”

Europa Liberă: Dar există similitudini cu legea din Federaţia Rusă?

Ghenadie Ciobanu: „Cu legea Federaţiei Ruse nu ştiu pentru că eu nu am citit ultima variantă a legii. Ştiu că au fost foarte multe discuţii acolo. Pentru noi era important să ţinem cont de multe prevederi, pentru că la libertatea presei noi avem o lege pe care ruşii nu o au. Anume în acest domeniu este foarte important să menţinem dreptul copiilor, pe de o parte, şi libertatea de expresie, pe de altă parte. Iată acest echilibru nu ştiu dacă s-a respectat mai mult la ruşi, decât la noi. Bănuiesc, că la noi este mai echilibrat având în vedere că noi am respectat toate standardele europene şi actele normative privind libertatea de expresie.”

Europa Liberă: Totuşi e vorba despre difuzarea informaţiei publice, dacă, de exemplu, presa relatează despre un marş al gay-ilor, cade presa sub incidenţa acestor prevederi, poate fi amendată pentru asta?

Ghenadie Ciobanu: „Conform acestei legi nu poate fi amendată. Problema este de altă natură. Informaţia respectivă nu poate fi adresată direct copiilor şi nu poate fi pusă, dacă are acest caracter de promovare, de agitaţie, sau un caracter de violenţă, dacă există şi contramanifestanţi şi se bat. Atunci, bineînţeles că aceste emisiuni îşi au ora de difuzare indicată în lege, pentru a proteja copiii de informaţia din mass-media.”

Europa Liberă: Dar sub aspect jurnalistic care ar fi posibilul impact al acestor modificări?

Ghenadie Ciobanu: „Noi ne-am străduit să nu aibă vreun impact. Ne-am străduit să fie menţinut echilibrul dintre dreptul copiilor şi dreptul la libertatea de expresie. S-a lucrat foarte mult la această lege. La elaborarea legii, dar şi dezbateri publice au participat mai multe organizaţii media, jurnalişti, UNICEF. La aceste dezbateri publice au fost găsite exact formulările care să nu limiteze dreptul ziariştilor la libertatea de expresie.”


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: TotiEgali February 26, 2014, 12:42:36 PM
Ce spuneti in acest caz? Sunteti de acord?


Preşedintele Ugandei a semnat o lege care criminalizează homosexualitatea

Preşedintele din Uganda a semnat textul de lege împotriva homosexualităţii, legiferând controversatul proiect care poate pedepsi homosexualii din ţară cu închisoare pe viaţă, în ciuda criticilor dure din partea comunităţii internaţionale şi a organizaţiilor pentru respectarea drepturilor omului.

De asemenea, legiferează închisoarea ca pedeapsă maximă pentru ugandezii găsiţi vinovaţi de „homosexualitate gravă”. Această acuzaţie se referă la actele homosexuale repetate între persoane (inclusiv minori, persoane cu dizabilităţi sau persoane infectate cu virusul HIV) care şi-au dat consimţământul.

Propunerea de lege este larg acceptată în Uganda, însă grupurile internaţionale pentru respectarea drepturilor omului au criticat aspru iniţiativa oficialilor ugandezi, în condiţiile în care homosexualitatea era deja subiect pentru delictele penale. Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, s-a arătat „profund dezamăgit” de Uganda şi a menţionat că noua lege este „un pas înapoi” care va complica legăturile între Washington şi Kampala, relatează France24. În plus, şi laureatul Premiului Nobel pentru Pace de origine ugandeză, Desmond Tutu, a declarat că legea împotriva homosexualităţii aminteşte de încercările naziştilor şi a regimurilor de tip apartheid de a crea „legi împotriva iubirii”.

În forma sa iniţială, textul ppropunerii de lege prevedea pedeapsa cu moartea pentru cazurile considerate grave, însă iniţiatorii proiectului au renunţat la această formă şi au introdus închisoarea pe viaţă. Actuala lege pedepseşte şi „promovarea” homosexualităţii şi impune ugandezilor să denunţe persoanele gay. Homosexualii din Uganda se confruntă cu numeroase ameninţări şi atacuri împotriva lor, într-o ţară majoritar homofobă. Activiştii pentru respectarea drepturilor omului au raportat cazuri în care lesbienele ugandeze au fost supuse violurilor, considerate metode de „corecţie” de unii homofobi.


: Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale
: Catinca February 28, 2014, 08:09:55 AM
In ceea ce priveste discriminarea pe baza orientarii sexuale la locul de munca, dar si in general. Mai intai as vrea sa fac o paralela : ganditi-va la faptul ca, la inceput, Biserica a respins total medicina legala, in speta autopsia. Insa, aceasta activitate ne-a dus destul de departe in ceea ce priveste stiinta, tratarea unor boli, si nu numai. Revenind acum la homosexualitate, la alte specii acest lucru este perfect normal. Mai mult decat atat, psihologia a avut foarte multe de invatat despre trairile persoanelor discriminate, precum si toata lumea la nivel de constientizare. Pana la urma sunt niste emotii care odata traite intre varsta de 12-16 ani foarte intens, sunt greu de stapanit, persoana in cauza putand fi marginalizata, respinsa, sau chiar traind o trauma in interior. Totusi, nu inseamna ca acestia nu pot reusi in viata(avem exemple din sport, muzica, stiinta si nu numai). Cred ca incet-incet, ca si cu alte categorii discriminate, facem progrese.