star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
  Afişează mesaje
Pagini: 1 [2]
16  General Category / Rasism si xenofobism / Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale : Iulie 31, 2013, 03:28:20
Drept dovada, am mai gasit un exemplu: O asociație de scauți din SUA interzice înregistrarea tinerilor gay și atei să devină membri și să participe la activități și evenimente sociale. Reacții adverse nu au întârziat să apară din partea reprezentanților Fundației pentru Libertatea Religiei, care au criticat vehement un anunț discriminatoriu postat în mass-media americană în ultimele zile.

Anunțul postat de Asociația Scauților Băieți din America discriminează persoanele ateiste și de orientare sexuală netradițională, pentru că astfel de membri nu ar putea deveni buni cetățeni ai SUA. “Asociația Boy Scouts of America crede că niciun membru care nu-l recunoaște pe Dumenzeu nu poate să devină un cetățean destonic”, se menționează în anunț.

De cealaltă parte, adepții Fundației pentru Libertate Religioasă susțin că, din contra, cei care încumetă să-i discrimineze pe alții și să îi considere cetățeni de clasă inferioară nu se pot mândri cu titlul de cetățean al Americii.

Fundația pentru Libertate este o asociație care militează pentru separarea religiei de stat și educarea unei atitudini tolerante față de persoanele care aleg să nu creadă în Dumnezeu.

Asociația Scauților Băieți din America a fost înființată în 1910 și este cea mai populară organizație din SUA care întrunește peste trei milioane de tineri. Aceștia sunt educați să devină responsabili, civici, lideri cu atitudine și membri activi în comunitate.

Si daca stai sa cauti...
17  General Category / Rasism si xenofobism / Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale : Iulie 31, 2013, 03:26:15
Ma gandes ca astea sunt doar cateva exemple care au iesit la iveala...cate cazuri or mai fi, de fapt?
18  General Category / Sugereaza un topic nou / Răspuns: CULTURĂ şi CIVILIZAŢIE : Iulie 29, 2013, 12:33:35
Se intampla si la ei. Sa vedem acum, ce masuri o sa adopte ei in situatia asta.
19  General Category / Rasism si xenofobism / Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale : Iulie 29, 2013, 12:00:09
Deja nu mai crede nimeni toata agitatia asta pentru nimic. Spunem ca vrem sa ajungem si noi la nivelul tarilor occidentale, dar cum facem cativa pasi inainte, imediat facem unul inapoi...
Pagini: 1 [2]
cron