star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2
1  General Category / Sugereaza un topic nou / Răspuns: Educatia pentru comunitate si mediu durabil : Februarie 28, 2014, 08:07:02
Este interesanta abordarea domnului si este foarte creativ modul de a o face cunoscuta altora. Felicitari, astfel de cazuri ar trebui mediazate mai mult.
2  General Category / Participare la decizii / Răspuns: Egalitatea trebuie impusa : Februarie 27, 2014, 08:15:01
Un articol despre cum sunt tratati studentii in Marea Britanie
Drepturile studenților români în Marea Britanie, încălcate. MAE a sesizat Comisia Europeană

Ministerul român al Afacerilor Externe a sesizat, ieri, Comisia Europeană cu privire la modul în care a fost pusă în aplicare, în Marea Britanie, măsura de suspendare a unei anumite categorii de împrumuturi acordate de guvernul britanic studenţilor europeni înscrişi în unităţi de învăţământ superior din această ţară.
MAE român a trimis o scrisoare comisarilor europeni pentru Justiţie, drepturi fundamentale și cetățenie, Viviane Reding şi celui pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, Androulla Vassiliou,potrivit unui comunicat al ministerului remis EVZ.

Autoritățile române solicită Comisiei Europene, „în calitatea sa de gardian al Tratatelor”, clarificări cu privire la conformitatea acestei măsuri cu acquis-ul comunitar. Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte în permanenţă, atât în contextul discuţiilor bilaterale, cât şi la nivelul Uniunii Europene, aplicarea completă şi nediscriminatorie a drepturilor fundamentale, instituite prin Tratate, ale cetăţenilor Uniunii, inclusiv acela de a se deplasa în scopul de a munci şi de a studia în alte state membre, precizează sursa citată.
În acest sens, MAE urmăreşte cu atenţie ca măsurile luate în această privinţă de autorităţile din statele membre să nu fie discriminatorii faţă de cetăţenii români.

             MAE a avut în vedere şi îngrijorările exprimate de studenţi români înscrişi în instituţii de învăţământ superior din Marea Britanie, care se consideră discriminaţi în raport cu colegii lor, cetăţeni ai celorlalte state membre UE. Recent, autorităţile britanice au luat decizia de suspendare a împrumuturilor pentru întreţinere (maintenance loans) pentru studenţii din statele membre UE, în scopul verificării legitimităţii acestor împrumuturi. Măsura se aplică studenţilor români şi bulgari care studiază în toate formele de învăţământ superior din Marea Britanie, atât colegii private cât şi universităţi de stat, precum şi studenţilor proveniţi din restul statelor membre UE care studiază doar la colegii private, potrivit Mediafax.
3  General Category / Egalitate de sanse pe piata muncii / Răspuns: Persoane cu handicap! : Februarie 19, 2014, 01:44:47
Legat de integrarea persoanelor cu dizabilitati in munca . Autistii inalt functionali de exemplu, sunt foarte buni pe partea de programare, deoarece pot capta un volum foarte mare de date, dar in ceea ce priveste activitati de rutina(legat la sireturi s.a, pot fi complet inapti). Totodata, majoritatea celor care activeaza in mass-media, au o oarece forma de ADHD, tocmai de acolo explicatia exprimarii in oral, scris, dar in ceea ce priveste alte activitati mai greu.
4  General Category / Sanatate / Răspuns: Acces la sanatate si la educatie! : Februarie 19, 2014, 01:44:44

Legat de medici si uitatul jurământului, este doar o percepție. Majoritatea la noi în țară sunt foarte bine intenționați, dar în subconștientul lor s-au acumulat frustări : 6 ani de studiu în care părinții fac mari eforuti financiare pentru a achiziționa cărți și toate cele, timp în care ești cam sclavagit de profesori, după care alți 4-6 ani cu salarii foarte-foarte mici.
5  General Category / Obstacole majore / conflicte / Răspuns: Discriminari : Februarie 19, 2014, 01:44:41
Încercând să păstrez un raport echilibrat religie-știință, se spune că “Toți suntem egali în fața lui Dumnezeu”. Și cu toate acestea oamenii nu se nasc egali, nu trăiesc egal, însă au ceva egal – accesul la informație, prin liberul arbitru. Este singurul lucru care face diferența. Faptul că cineva termină o facultate, iar celălalt liceu nu contează așa de mult pe scară mai înaltă, ci ceea ce lasă în urmă.
6  General Category / Obstacole majore / conflicte / Răspuns: Discriminari : Februarie 19, 2014, 01:44:38
Consider că în ceea ce privește discriminarea s-au făcut deja numeroase progrese în plan social dar și profesional. Asta pentru că mentalitatea oamenilor a dezvoltat mai multă rațiune. Din punct de vedere rasial cred ca ea va putea fi combătută aproape total într-o bună zi, dar în ceea ce privește sexualitate, este foarte greu, pentru că implică religia, genetica, psihologia, fiecare cu păreri diferite.
7  General Category / Atitudinea profesorilor / Răspuns: Profesori care fac pregatire : Februarie 19, 2014, 01:44:35
Moda cu profesorii care fac pregatire este auto-indusa de lejeritatea copiiilor, si de lipsa dorintei de a invata. Copiii nu mai invata deoarece exista o atitudine la nivel de gandire fata de scoala total eronata. Parintii totodata nu prea isi mai permit sa isi tina copiii in scoli, facultati, de aceea mai degraba ii trimit la munca. In orice caz, scoala ar trebui sa educe la nivel comportamental si de gandire copilul, a.i acesta sa isi exploateze mai bine calitatile. Cel care se pregateste singur, fara sa aiba nevoie de ajutorul unui meditator reuseste performante superioare, deoarece in mintea lui stie ca reuseste de unul singur. Profesorul in caz caz e mai degraba un medicament Placebo.
8  General Category / Rasism si xenofobism / Răspuns: Rasism si Xenofobism - 2 cuvinte mari : Octombrie 24, 2013, 09:44:22
Am gasit urmatorul articol, ca raspuns la cel postat anterior:
http://www.rfi.ro/articol-stiri-social-44650-scandal-suedia-cauza-registrelor-romi

Cert este ca reprezinta o problema pe care nu stim sa o gestionam...

 Suedia se află în mijlocul unui scandal de discriminare pe criterii etnice după ce s-a aflat că poliţia dintr-un land ar fi iniţiat un recensământ ilegal al romilor, pe liste regăsindu-se peste 5000 de persoane, printre care şi circa 1000 de copii.

Şeful poliţiei suedeze a declarat că registrul etnic este ilegal. Ministrul de Justiţie de la Stockholm şi-a cerut scuze public pentru aceste dosare. O amplă dezbatere la nivelul Uniunii Europene privind legalitatea acestui demers a fost lansată.
9  General Category / Bune practici / Răspuns: Povesti de succes : Septembrie 24, 2013, 08:21:40
Da, intr-adevar nu a avut dreptate...s-a simtit ofensata, probabil si a reactionat urat. Nu o indreptateste nici statutul nici altceva.
10  General Category / Timpul Liber / Răspuns: Modalitati de a petrece timpul liber : August 30, 2013, 02:03:07
http://metropotam.ro/La-zi/Cele-mai-bune-locuri-de-alergat-din-Bucuresti-art3871692987/

Pentru cei care sunt pasionati de o sanatate ca la carte!
11  General Category / Timpul Liber / Răspuns: Modalitati de a petrece timpul liber : August 30, 2013, 02:01:05
Nu stiam ca exista o astfel de zi.
12  General Category / Bune practici / Răspuns: Povesti de succes : August 30, 2013, 11:23:11
Bravo! De apreciat!
13  General Category / Bune practici / Răspuns: Povesti de succes : August 29, 2013, 09:19:02
Este totul relativ. Acestea sunt femei care au avut ocazii si au profitat. Ce se intampla si cu celelalte care au incercat, dar au avut mai putin noroc si nu au resusit sa se mentina?
14  General Category / Bune practici / Răspuns: Povesti de succes : August 28, 2013, 08:29:19
Impresionant. Un model de urmat. Ar trebui promovate mai mult astfel de reusite si nu ce se difuzeaza in zua de azi la televizor...
15  General Category / Rasism si xenofobism / Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale : Iulie 31, 2013, 03:29:44
Nici eu nu inteleg pe cine deranjeaza viata altora. Fiecare isi aranjeaza viata asa cum doreste. Avem dreptul asta.
Pagini: [1] 2
cron