star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3 ... 12
1  General Category / Accesul la educatie / Răspuns: Accesul la educatie este liber si neingradit in Romania : Februarie 28, 2014, 08:08:51
   Cred ca perceptia in privinta accesului la educatie este un pic exagerata. Toata lumea are impresia ca statul roman nu face nimic in acest sens, dar haideti sa analizam un pic situatia. In America si alte tari foarte puternice, parintii/studentii  trebuie sa plateasca taxe de scolarizare foarte mari, fara a fi obligati ulterior sa ramana in tara un numar de ani, sau, in cazul in care nu au taxe de scolarizare de platit, sunt obligati sa ramana un numar de ani pe piata muncii, in tara respectiva. Majoritatea facultatilor din Romania sunt de stat, si, exceptand medicina, arhitectura, nu trebuie sa aloci fonduri senzationale pentru a absolve cursurile. Evident, in cazul in care este vorba de o facultate intr-un centru universitar, platesti practic viata in orasul respectiv, cu tot ceea ce implica acest lucru. Deci, accesul la educatie in Romania este destul de facil in cazurile fericite(vorbesc aici de copii ai caror parinti isi pot permite sa intretina in orasul respectiv copilul). Problema apare in mediul rural : alocatiile sunt extrem de mici, iar bursele pentru licee sunt practice inexistente, in cazul in care cineva dintr-o comuna doreste sa urmeze liceul in oras. Cred ca aici ar trebui lucrat cat de cat, a.i sa vorbim despre un acces la educatie bine ingradit.
2  General Category / Bune practici / Răspuns: Povesti de succes : Februarie 28, 2014, 08:05:19
Interviu cu Sonia Nastase, General Manager al Howard Johnson Hotel

Cu o experienta de mai bine de 15 ani in industria ospitalitatii, atat in zona operationala cat si in cea de consultanta, Sonia Nastase este prima si singura femeie din Romania care conduce un hotel de cinci stele - Howard Johnson Grand Plaza, din Bucuresti.
 
Licentiata a Universitatii Politehnice din Bucuresti si absolventa a unui MBA Romano-Canadian, Sonia Nastase si-a inceput cariera in 1996, in cadrul World Trade Center Bucuresti, fiind implicata in organizarea de evenimente si targuri internationale. A continuat, apoi, pe partea de vanzari si marketing in cadrul Athenee Palace Hilton Bucuresti si Howard Johnson Grand Plaza, pana in 2006 cand a facut  trecerea la zona de consultanta in calitate de Senior Associate la Trend Hospitality. Din septembrie 2009 ocupa functia de Director General al hoteluluiHowardJohnsonGrandPlaza, din Bucuresti.
 
Raluca Boboc, Femei in Afaceri: Doamna Sonia Nastase, care considerati ca a fost momentul decisiv in urma caruia ati ales o cariera in domeniul ospitalier?
 
Sonia Nastase: Mai degraba decat un singur moment a fost contextul anilor 90, in care ospitalitatea la standarde occidentale incepea sa patrunda si la noi, cu toata splendoarea si farmecul ei. Primele mele contacte cu aceasta zona, la sfarsitul anilor 90, mi-au dat sentimentul ca sunt “croita” pentru acest drum, prin urmare l-am urmat fara ezitari si fara regrete.
 
R.B: Sunteti prima femeie din Romania care se afla la conducerea unui hotel de cinci stele. Care considerati ca a fost atu-ul dvs. principal care v-a ajutat sa obtineti aceasta distinctie?
 
Sonia Nastase: Cred ca, mai degraba decat un atu a fost vorba de un cumul de elemente care m-au recomandat in acest sens, atat referitoare la atitudine, cat si la stilul de lucru, la valorile personale si profesionale. A fost o pozitie castigata in timp, prin efort si dedicare.
 
R.B: “Ospitalitatea, in criza de ospitalieri?” - Cat adevar este in aceasta sintagma?  Se vorbeste de lipsa personalului calificat si fenomenul de migratie in continua crestere, dar care sunt pasii care pot duce la ameliorarea acestei situatii?
 
Sonia Nastase: Eu prefer sa vad partea plina a paharului, si anume pe acei tineri extrem de motivati care ne trec si noua pragul de multe ori, in practica fiind, si carora le citesc in ochi admiratia pentru locul in care muncim si dorinta ca la un moment dat sa fie si ei acceptati in aceasta echipa. Sigur ca este nevoie si de formare pe langa factorul subiectiv, de motivatie. Dar formarea profesionala si atitudinea corecta pentru aceasta industrie de multe ori se “fura” de la modelele din jur, de la sefii de echipa, sefii de departament etc.  Cu alte cuvinte, unde exista vointa exista si o cale catre succes. Important este sa pastrezi, in echipa, o proportie bine calculata de oameni cu experienta, de la care cei tineri sa poata invata, si de oameni noi, tineri, care sa aduca entuziasm si dinamism.
 
R.B: Romania se afla in recesiune din anul 2008. Care sunt schimbarile care s-au produs, pana in prezent, in industria ospitalitatii din tara noastra?
 
Sonia Nastase: S-au produs niste re-asezari, firesti la urma urmei, care tin de maturizarea pietei, la nivel de tarife, de segmente de public-tinta pentru fiecare categorie de confort si de servicii si s-au afirmat ca si “castigatori” cei care erau cu adevarat pregatiti pentru cursa lunga.
 
R.B: Am observat, din declaratiile dvs. din presa, ca sunteti o adepta a muncii in echipa. Cum se constituie, in opinia dvs., o echipa competitiva?
 
Sonia Nastase: O echipa competitiva se constituie din mai multe “ingrediente”: este nevoie de valoare, in sensul de experienta si expertiza profesionala, de atitudinea corecta, de adaptabilitate la situatii dintre cele mai diverse (si poate si unele foarte dificile), de proactivitate, in sensul de a anticipa niste nevoi ale oaspetilor sau de a veni in intampinarea partenerilor cu solutii personalizate, de creativitate etc.
 
R.B: Considerati ca intuitia feminina poate reprezenta un avantaj in afaceri? Daca da, cum explicati acest fenomen?
 
Sonia Nastase: Orice element de inteligenta emotionala te poate ajuta enorm in orice domeniu, in orice context. Prin urmare, intuitia feminina poate fi cu siguranta un atu in aceasta industrie a experientelor, in care impresiile de prim moment sau sentimentele rezultate din relatii de business de lunga durata pot conduce la rezultate uimitoare.
 
R.B: Care sunt armele dvs. in combaterea stresului zilnic? Ce va mentine o persoana motivata?
 
Sonia Nastase:  Feedback-ul oaspetilor si al partenerilor de afaceri este ceea ce conteaza cel mai mult in aceasta industrie. Satisfactia lor este pentru noi, ca echipa, si pentru mine, ca manager, cea mai frumoasa recompensa si cea mai puternica motivatie.
 
R.B: Cum definiti succesul in profesie?
Sonia Nastase: Dupa parerea mea, exista cel putin doua categorii de succes: succesul formal, la nivel de pozitie, rezultate, recomandari, si succesul “neoficial”, pe care il simti atunci cand unul sau mai multi juniori incep sa te imite, sa copieze comportamentul tau si sa te priveasca ca pe un model...
 
R.B: Care ar fi sfatul pe care l-ati da unei tinere, din comunitatea Femei in Afaceri, aflate la inceput de cariera?
 
Sonia Nastase: Sa incerce sa invete cat mai mult, atat din experientele pozitive cat si din cele negative, de la toate persoanele cu experienta cu care vin in contact. Sunt resurse foarte valoroase, care te pot ajuta sau inspira cand te astepti mai putin.
3  General Category / Violenta / Răspuns: Violenta cu conotatii sexuale : Februarie 28, 2014, 08:01:13
Va atasez o prezentare foarte interesanta realizata de catre Profesori de Asistenta Medicala Generala si Asistenta Sociala, despre modul in care se poate actiona impotriva violentei.


http://www.copii.ro/files2/78_hevi_guidebook_romana.pdf
4  General Category / Obstacole majore / conflicte / Răspuns: Discriminari : Februarie 27, 2014, 08:23:20

Discriminare fiscală: cum se încalcă dreptul angajaţilor la libera circulaţie în UE

Comisia Europeană a anunţat, recent, că vor fi examinate reglementările fiscale din toate ţările membre pentru a se asigura că cetăţenii europeni mobili nu sunt discriminaţi de sistemele de taxare, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit CE, mobilitatea lucrătorilor a fost identificată ca fiind unul dintre factorii esenţiali care pot stimula creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă în Europa.

Astfel, se estimează că PIB-­ul ţărilor UE-15 a crescut cu aproximativ 1 % pe termen lung, ca rezultat al mobilităţii care a urmat celor două valuri de extindere: 2004 şi 2007.

Cu toate acestea, obstacolele fiscale constituie în continuare unul dintre factorii principali care îi descurajează pe cetăţenii UE să plece din statul lor de origine pentru a-şi căuta un loc de muncă într-un alt stat membru. Obstacolele fiscale pot apărea fie în statul de origine, fie în noul stat de reşedinţă.

Prin urmare, pe parcursul anului 2014, Comisia va efectua o evaluare detaliată a regimurilor fiscale ale statelor membre, pentru a stabili dacă ele generează dezavantaje pentru cetăţenii mobili din IE.

În cazul în care se va constata existenţa unor discriminări sau a unor încălcări ale libertăţilor fundamentale ale UE, Comisia le va semnala autorităţilor naţionale şi va insista să se efectueze modificările necesare. Dacă problemele persistă, Comisia va declanşa împotriva statelor membre în cauză procedurile de rigoare ca urmare a constatării neîndeplinirii obligaţiilor.

“Reglementările UE sunt clare: toţi cetăţenii UE trebuie să fie trataţi în mod egal în cadrul Pieţei Unice. Nu pot exista discriminări, iar dreptul lucrătorilor la liberă circulaţie nu trebuie compromis. Este datoria noastră faţă de cetăţeni să asigurăm faptul că aceste principii sunt reflectate în practică, în toate reglementările fiscale ale statelor membre”, a declarat Algirdas Šemeta, Comisarul pentru impozitare şi uniune vamală, audit şi antifraudă.

Executivul european va examina şi va evalua dacă cetăţenii UE care au reşedinţa într-un alt stat membru decât cel din care provin sunt penalizaţi şi impozitaţi mai sever ca urmare a mobilităţii lor, fie în ţara de origine, fie în cea în care au ales să se mute.

Conform CE, cetăţenii europeni pot fi dezavantajaţi fiscal din cauza locului unde se află investiţiile sau activele lor, a locului unde află contribuabilul sau din cauza simplei schimbări a reşedinţei, în ceea ce priveşte contribuţiile la schemele de pensii, primirea pensiilor sau transferul pensiilor şi a capitalului aferent asigurării de viaţă. Dezavantajaţi fiscal pot fi şi cetăţenii care desfăşoară activităţi independente în alt stat. Totodată, în unele situaţii muncitorilor mobili li se refuză aplicarea unor deduceri fiscale sau a unor avantaje fiscale.

Ţinând cont de aceste aspecte, Comisia va examina situaţiile mai multor categorii diferite de cetăţeni UE: muncitori, persoane care desfăşoară activităţi independente sau pensionari. Printre propunerile lansate până acum de Comisie pentru a facilita mobilitatea europenilor se numără şi eliminarea dublei impozitări.
5  General Category / Rasism si xenofobism / Răspuns: Discriminare pe baza orientarii sexuale : Februarie 26, 2014, 12:42:36
Ce spuneti in acest caz? Sunteti de acord?


Preşedintele Ugandei a semnat o lege care criminalizează homosexualitatea

Preşedintele din Uganda a semnat textul de lege împotriva homosexualităţii, legiferând controversatul proiect care poate pedepsi homosexualii din ţară cu închisoare pe viaţă, în ciuda criticilor dure din partea comunităţii internaţionale şi a organizaţiilor pentru respectarea drepturilor omului.

De asemenea, legiferează închisoarea ca pedeapsă maximă pentru ugandezii găsiţi vinovaţi de „homosexualitate gravă”. Această acuzaţie se referă la actele homosexuale repetate între persoane (inclusiv minori, persoane cu dizabilităţi sau persoane infectate cu virusul HIV) care şi-au dat consimţământul.

Propunerea de lege este larg acceptată în Uganda, însă grupurile internaţionale pentru respectarea drepturilor omului au criticat aspru iniţiativa oficialilor ugandezi, în condiţiile în care homosexualitatea era deja subiect pentru delictele penale. Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, s-a arătat „profund dezamăgit” de Uganda şi a menţionat că noua lege este „un pas înapoi” care va complica legăturile între Washington şi Kampala, relatează France24. În plus, şi laureatul Premiului Nobel pentru Pace de origine ugandeză, Desmond Tutu, a declarat că legea împotriva homosexualităţii aminteşte de încercările naziştilor şi a regimurilor de tip apartheid de a crea „legi împotriva iubirii”.

În forma sa iniţială, textul ppropunerii de lege prevedea pedeapsa cu moartea pentru cazurile considerate grave, însă iniţiatorii proiectului au renunţat la această formă şi au introdus închisoarea pe viaţă. Actuala lege pedepseşte şi „promovarea” homosexualităţii şi impune ugandezilor să denunţe persoanele gay. Homosexualii din Uganda se confruntă cu numeroase ameninţări şi atacuri împotriva lor, într-o ţară majoritar homofobă. Activiştii pentru respectarea drepturilor omului au raportat cazuri în care lesbienele ugandeze au fost supuse violurilor, considerate metode de „corecţie” de unii homofobi.
6  General Category / Informare / Răspuns: Stiri generale - drepturi incalcate : Februarie 26, 2014, 12:41:19

Părinții care îngrijesc de copiii cu dizabilități severe sunt discriminați în sistemul de pensionare

Părinții copiilor cu dizabilități severe sunt discriminați pentru că statul refuză să le achite o pensie de îngrijire a copilului. Aceștia ajung la vârsta pensionării cu o pensie de 108 lei, ceea ce nu le permite să ducă un trai decent. Asta deși timp de mai bine de zece ani au muncit acasă ca să fie alături de copiii lor.

La aceste concluzii au ajuns membrii Consiliului Nediscriminare, care recomandă Guvernului să modifice formula de calcul privind stagiul de cotizare socială în cazul a circa o mie de părinți care s-au pomenit în această situație.

Părinții care decid să-și instituționalizeze copiii, pentru îngrijirea acestora, statul cheltuie circa 35 mii lei anual. Astfel, mamele acestor copii s-au plâns Consiliului Nediscriminare că statul nu le-a asigurat egalitate de șanse pentru că au ales să nu-și instituționalizeze copiii cu dizabilități severe ci să-i îngrijească în familie.

După adoptarea Legii 156, a fost exclus din stagiul de cotizare perioada de îngrijire a copilului cu dizabilități de gradul întâi. Părinții, cel mai des mamele copiilor cu dizabilități, nu se pot angaja în câmpul muncii deoarece copii necesită îngrijire permanentă. Astfel mamelor le este încălcat dreptul la muncă.

Timp de 13 ani, părinții acestor copii au dedicat eforturi pentru îngrijirea copiilor cu dizabilități severe, însă statul a neglijat acești ani de muncă. Consiliul Nediscriminare recomandă MMPSFC să propună Guvernului să adopte o hotărâre prin care să încludă această perioadă de lucru în stagiul de cotizare, care ar ajunge la 600 lei, echivalentul unei pensii minime.

”Acest grup vulnerabil de mame au renunțat la cariera personală, la dreptul de a se angaja în câmpul muncii, au ajuns să fie excluse din sistemul de îngrijire socială. Acestea sunt pedepsite cu o alocație socială de 108 lei atunci când ating vârsta de pensionare și sunt sortite unui trai deplorabil”, a declarat Lucia Gavriliță, membră a Consiliului Nediscriminare.

Consiliul a constatat că unii părinți sunt tratați diferențiat și mai puțin favorabil, decît părinții care și-au instituționalizat copiii, din motiv că au ales să asigure copilului său dreptul la casă și familie, îngrijîndu-l personal. ”Chiar dacă aparent este o problemă nu atât de gravă, pentru circa 1000 de părinți această prevedere îi discriminează”, a mai adăugat Lucia Gavriliță.

Consiliul recomandă Ministerului Muncii Protecției Sosciale și Familiei să elaboreze o prevedere prin care perioada anului 1999 să fie inclusă în stagiul de cotizare, la fel şi să modifice prevederea privind vîrsta de pensionare pentru candidaţii Serviciului social “Asistenţă personală”.

Noul serviciu creat de Ministerul Muncii Protecției Sociale, Familiei și Copilului în 2013 privind asistența personală a persoanelor cu dizabilități, la fel, discirminează potențialii îngrijitori care au atind deja vârsta pensionară. Doina Ioana Străisteanu, membră a Consiliului Nediscriminare a declarat azi că mamele care dețin o experiență de îngrijire a copiilor cu dizabilități, dar au atins vârsta de 57 de ani, nu pot candida pentru această funcție.

Consiiul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a contatat că noua prevedere a Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități este o discriminare directă pe criteriul de gen și vârstă privind șansa de a deveni asistent personal pentru îngrijirea propriului copil. Actuala lege prevede că pentru a deveni asistent personal al propriului copil, cu un contract individual de muncă, trebuie să întrunească condițiile de eligibilitate, una din ele fiind neatingerea vîrstei de pensionare 57 de ani pentru femei.

În Republica Moldova locuiesc circa 25 mii de persoane cu dizabilități severe.
7  General Category / Accesul la educatie / Răspuns: Accesul la educatie este liber si neingradit in Romania : Februarie 26, 2014, 12:40:08

Ministerul Educației este criticat pentru
îndoctrinarea ortodoxă în școlile publice

Îndoctrinarea creştin-ortodoxă persistă în marea parte a şcolilor din Republica Moldova. Aceasta este una din constatările principale ale studiului realizat recent de Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului. Această situaţie vine în contradicţie directă cu Constituţia Republicii Moldova, care în mod direct stabileşte că învățământul de stat trebuie să fie laic.

Conform constatărilor preliminare ale Studiului asupra discriminării în sistemul şcolar din Republica Moldova realizat de CIDO, în Moldova nivelul de îndoctrinare creştin-ortodoxă în cadrul sistemului de învățământ este foarte înalt. Această îndoctrinare se manifestă prin ore şi activităţi creştin-ortodoxe de facto impuse elevilor, în abundenţa obiectelor şi simbolurilor religioase prin şcoli, în limbajul şi mesajele cu conotaţii clare creştin-ortodoxe din partea cadrelor didactice, etc.

În peste 40% din şcolile vizitate prin coridoarele, holurile şi clasele de studii au fost observate obiecte şi simboluri creştin-ortodoxe, precum icoane, răstigniri, rugăciuni, tablouri cu tematica religioasă, etc. Într-o şcoală din municipiul Chişinău, nemijlocit în cadrul şcolii funcţionează o biserică creştin-ortodoxă, iar întreg interiorul acestei şcoli abundă în tablouri mari cu tematicile creştine, plăci cu rugăciuni, povăţuiri creştin-ortodoxe, etc.

În 80% din şcoli observate părinții au confirmat desfășurarea ritualurilor religioase în cadrul şcolii, deseori fără solicitarea consimțământului acestora. Mai jos sunt citatele din chestionarele observatorilor:

”La 1 septembrie preotul vine să sfințească școala. Unii profesori fac împreună cu copii rugăciuni la începutul orelor. Nu este cerut consimțământul”.

”Fac rugăciunea de dimineață cu dirigintele clasei, la cantină se roagă împreuna cu Părintele înainte de mâncare.”

Încadrarea la orele de religie în multe cazuri este la fel realizată în mod colectiv, fără acordul direct al părinţilor şi copiilor. Mai mult ca atît, conţinutul orelor de religie deseori constă în îndoctrinare şi prozelitism direct, şi nu în discutarea conceptelor religioase sub aspect comparativ sau academic.

”Când s-au făcut lecțiile de religie nu ni s-a cerut consimțământul”.

”Da, am fost obligați sa scriem cerere, pentru ca au nevoie de fix 15 elevi, adică cel puțin 15.”

”Inițial când s-a introdus 3 ani în urma, era obligatorie pentru toți, însă mai mulți părinți s-au revoltat si religia a fost scoasă din program.”

“Nu sunt mulțumită. Copii învață rugăciuni. Părintele invită copii la biserică, iar cei care nu vor să meargă, rămân marginalizați”

Toate aceste observaţii, dar şi informaţii din alte surse, confirmă constatarea privind persistenţa îndoctrinării religioase în şcoli, contrar prevederilor Constituţiei Republicii Moldova.

Organizaţiile societăţii civile din domeniul drepturilor omului solicită insistent Guvernului şi Ministerului Educaţiei să oprească încălcările flagrante şi grave ale Constituţiei și să asigure caracter cu adevărat laic sistemului de învățământ public. Situaţia deplorabilă la capitolul libertatea gândirii şi religiei din ţară din an în an este scoasă în evidenţă de instituţiile internaţionale şi organizaţiile naţionale, precum ONU, Departamentul de Stat al SUA, CIDO, etc. În acest context Republica Moldova nu poate ignora până la nesfârșit angajamentele asumate pe plan internaţional, şi trebuie să apuce calea spre o democraţie veritabilă de tip european, dar nu spre teocraţie retrogradă de tip medieval.
8  General Category / Informare / Răspuns: Stiri generale - drepturi incalcate : Februarie 26, 2014, 12:39:05

Copiii epileptici devin o sperietoare pentru public și sunt excluși din viața socială

Igor are 19 ani, însă niciodată nu a fost nici la grădiniță, nici la școală. De mic copil a fost crescut și îngrijit doar de mama lui, Angela. Aflând că băiatul lui este bolnav de epilepsie, chiar și propriul său tată a refuzat să-și recunoască copilul. Timp de opt ani, nu și-a mai vizitat fiul. Departe de ochii lumii, locuiesc într-o singură odaie, izolați de societate, în condiții extreme de sărăcie. Indemnizația îi ajunge doar să-și acopere minimum necesar de existență.

Asistentul social nu a călcat niciodată pragul casei și nici nu și-a dat vreodată interesul față de un copil cu deficiențe mintale. Chiar și specialiștii de la centrele de plasament din oraș au dat mâinile în jos și au refuzat să îngrijească de Igor. Indignată că copilul ei a fost mereu exclus din viața socială, femeii nu i-a rămas nimic altceva decât să stea zilnic în grija fiului.

Astfel de copii ca Igor sunt o sperietoare pentru oamenii de rând, care deseori îi întorc spatele, sau și mai rău, sunt insultați. Angela spune că de fiecare dată are surprize în transportul public sau în supermarketuri, unde este nevoită să asculte remarci tăioase din partea celor din jur.

Fără un loc de muncă și nici un alt ajutor din partea statului, Angela speră că totuși va putea găsi o instituție care să-l ajute pe tânăr să-l pună pe picioare și să fie integrat. În Republica Moldova se tratează de epilepsie circa 9 mii de persoane. Cei mai mulţi dintre suferinzi ascund faptul că sunt epileptici din cauza discriminării la care sunt supuşi.
9  General Category / Obstacole majore / conflicte / Răspuns: Discriminari : Februarie 26, 2014, 12:37:09

Evreii din Tighina cer să li se întoarcă sinagoga unde activează o școală de box

O școală de box într-o sinagogă din Tighina! Comunitatea evreească este alertată și supărată pe autoritățile locale care nu depun nici un efort pentru a restitui proprietatea unei vechi sinagogi unde să se poată ruga, relatează Canal Regional. Evreii sunt nevoiți să se roage și să se întrunească într-o clădire care riscă să vie avariată.

Autoritățile par să fi găsit o soluție, de a strămuta școala într-o altă clădire și de a le întoarce evreilor sinagoga. Potrivit lui Leonid Tkaciuk, șef-adjunct al Consiliului orășănesc din Tighina, clădirea unde poate fi strămutată școala de box, la fel necesită reparații, care se estimează la circa 100 mii USD. Asta pentru că actuala sinagogă a fost reparată din contul investițiilor publice.

Cu toate acestea, comunitatea evreească crede că problema nu poate fi rezolvată din cauza reticenței autorităților locale. Mihail Tilcinskii, liderul comunității evreiești din Tighina, a declarat că autoritățile locale nu sunt interesate să soluționeze această problemă. ”Pentru reparația alte clădiri unde să fie dislocată școala de box este necesară o investiție de circa 100 mii USD, însă aceste alocații sunt puse pe umerii comunității evreiești”, a afirmat Tulcinskii.
10  General Category / Informare / Răspuns: Stiri generale - drepturi incalcate : Februarie 18, 2014, 09:17:36
http://discriminare.md/parintii-care-ingrijesc-de-copiii-cu-dizabilitati-severe-sunt-discriminati-in-sistemul-de-pensionare/

Părinții copiilor cu dizabilități severe sunt discriminați pentru că statul refuză să le achite o pensie de îngrijire a copilului. Aceștia ajung la vârsta pensionării cu o pensie de 108 lei, ceea ce nu le permite să ducă un trai decent. Asta deși timp de mai bine de zece ani au muncit acasă ca să fie alături de copiii lor.

La aceste concluzii au ajuns membrii Consiliului Nediscriminare, care recomandă Guvernului să modifice formula de calcul privind stagiul de cotizare socială în cazul a circa o mie de părinți care s-au pomenit în această situație.

Părinții care decid să-și instituționalizeze copiii, pentru îngrijirea acestora, statul cheltuie circa 35 mii lei anual. Astfel, mamele acestor copii s-au plâns Consiliului Nediscriminare că statul nu le-a asigurat egalitate de șanse pentru că au ales să nu-și instituționalizeze copiii cu dizabilități severe ci să-i îngrijească în familie.

După adoptarea Legii 156, a fost exclus din stagiul de cotizare perioada de îngrijire a copilului cu dizabilități de gradul întâi. Părinții, cel mai des mamele copiilor cu dizabilități, nu se pot angaja în câmpul muncii deoarece copii necesită îngrijire permanentă. Astfel mamelor le este încălcat dreptul la muncă.

Timp de 13 ani, părinții acestor copii au dedicat eforturi pentru îngrijirea copiilor cu dizabilități severe, însă statul a neglijat acești ani de muncă. Consiliul Nediscriminare recomandă MMPSFC să propună Guvernului să adopte o hotărâre prin care să încludă această perioadă de lucru în stagiul de cotizare, care ar ajunge la 600 lei, echivalentul unei pensii minime.

”Acest grup vulnerabil de mame au renunțat la cariera personală, la dreptul de a se angaja în câmpul muncii, au ajuns să fie excluse din sistemul de îngrijire socială. Acestea sunt pedepsite cu o alocație socială de 108 lei atunci când ating vârsta de pensionare și sunt sortite unui trai deplorabil”, a declarat Lucia Gavriliță, membră a Consiliului Nediscriminare.

Consiliul a constatat că unii părinți sunt tratați diferențiat și mai puțin favorabil, decît părinții care și-au instituționalizat copiii, din motiv că au ales să asigure copilului său dreptul la casă și familie, îngrijîndu-l personal. ”Chiar dacă aparent este o problemă nu atât de gravă, pentru circa 1000 de părinți această prevedere îi discriminează”, a mai adăugat Lucia Gavriliță.

Consiliul recomandă Ministerului Muncii Protecției Sosciale și Familiei să elaboreze o prevedere prin care perioada anului 1999 să fie inclusă în stagiul de cotizare, la fel şi să modifice prevederea privind vîrsta de pensionare pentru candidaţii Serviciului social “Asistenţă personală”.

Noul serviciu creat de Ministerul Muncii Protecției Sociale, Familiei și Copilului în 2013 privind asistența personală a persoanelor cu dizabilități, la fel, discirminează potențialii îngrijitori care au atind deja vârsta pensionară. Doina Ioana Străisteanu, membră a Consiliului Nediscriminare a declarat azi că mamele care dețin o experiență de îngrijire a copiilor cu dizabilități, dar au atins vârsta de 57 de ani, nu pot candida pentru această funcție.

Consiiul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a contatat că noua prevedere a Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități este o discriminare directă pe criteriul de gen și vârstă privind șansa de a deveni asistent personal pentru îngrijirea propriului copil. Actuala lege prevede că pentru a deveni asistent personal al propriului copil, cu un contract individual de muncă, trebuie să întrunească condițiile de eligibilitate, una din ele fiind neatingerea vîrstei de pensionare 57 de ani pentru femei.

În Republica Moldova locuiesc circa 25 mii de persoane cu dizabilități severe.
11  General Category / Informare / Răspuns: Stiri generale - drepturi incalcate : Ianuarie 31, 2014, 12:15:25

Constanţa – lideră la abandonul copiilor

Aproape 300 de bebeluşi au fost abandonaţi în spitalele din judeţul Constanţa, anul trecut. O cifră îngrijorătoare care situează judeţul pe locul întâi la capitolul abandon. Aproape 40 dintre ei au ajuns la asistenţii maternali. Restul au fost preluaţi de bunicii lor, părinţii fiind mult prea săraci să-i crească.
Sevy a împlinit un an în decembrie trecut. Casa fetiţei este, de mai bine de două luni, la compartimentul de Terapie Intensivă al spitalului din Mangalia. Nu pentru că ar fi bolnavă, ci pentru că, acasă, ea nu este dorită. Părinţii ei sunt plecaţi peste hotare, la muncă şi i-au lăsat pe copii, 7 la număr, în grija bunicii.

“Am considerat că este necesar să luăm măsurile cu ajutorul Protecţiei Copilului, atât cu Consiliul Mangalia, cât şi cu DGASPC Constanţa. Copilul are pe rol dosar şi aşteptăm ca o mamă maternală să-l ia în grijă”, a spus Iulia Moldovan, şef Secţie Pediatrie, Spitalul Municipal Mangalia.

De aceeaşi soartă au avut parte alţi 11 nou născuţi, numai luna aceasta. Au fost părăsiţi pe patul de spital. Medicii şi asistentele au devenit temporar mamele şi taţii lor şi le-au oferit scutece, mâncare, jucării şi multă dragoste.

Mihaela Niculae, psiholog în cadrul DGASPC Constanţa: “Factorii determinanţi ai abandonului minorilor în spitale sunt, fie educaţia, fie mediul. Avem foarte multe minore care îşi abandonează copiii în spital”.

Pe scurt, mama care îşi abandonează copilul provine dintr-o familie la limita subzistenţei. Nu are o educaţie solidă şi nici un model familial demn de urmat. Este uşor influenţabilă şi nu are nici măcar noţiunile elementare legate de procreere şi contracepţie. Psihologii susţin că abadonul reprezintă un handicap emoţional în dezvoltarea copilului şi în crearea viitorului adult.

Maria Călin, psiholog clinician, Spitalul Municipal Mangalia: “Vor avea probleme de integrare socială, vor avea probleme în a-şi construi propria familie, vor avea probleme emoţionale intense”.

Sărăcia este principala cauză a abanondului iar, la Constanţa, situaţia se agravează de la un la altul.

“Resimţim în continuare lipsa unei strategii de a preveni sarcinile nedorite, de a informa mamele, de a face educaţie şi de a preveni riscul acesta de abandon în unităţile sanitare”, a declarat Roxana Onea, purtător de cuvânt DGASPC Constanţa.

Anul trecut, 273 de bebeluşi au fost abandonaţi pe patul de spital. Asistenţii Direcţiei de Protecţie a Copilului au reuşit reintegrarea în familii doar pentru 234 dintre ei. Alţi 39 au ajuns în plasament, la asistenţii maternali.
12  General Category / Informare / Răspuns: Stiri generale - drepturi incalcate : Ianuarie 31, 2014, 12:13:43

Două instituţii bancare din România, amendate pentru discriminare

Două bănci din România au fost amendate pentru discriminare, după ce au refuzat să acorde credit unei persoane cu dizabilităţi. Sancţiunea a fost aplicată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Cele două bănci au fost sancţionate cu 4.000 de lei românești fiecare, după ce au refuzat să acorde credit unei persoane care suferea de un handicap şi care dorea să îşi adapteze locuinţa după propriile nevoi.

Potrivit legislaţiei, astfel de persoane pot beneficia de credit a cărui dobândă este suportată din bugetul de stat, prin Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap. Astfel de împrumuturi se acordă, în special, pentru achiziţionarea unui mijloc de transport sau pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor individuale de acces.

Singura condiţie impusă solicitantului este să achite ratele bancare la data scadenţei. De aceste condiţii beneficiază inclusiv familia sau persoana care are în îngrijire un copil cu dizabilităţi. Decizia de sancţionare a fost aprobată de toţi membrii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar poate fi contestată de bănci.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a spus că, dobânda la creditele pentru persoanele cu handicap este plătită în integralitate de statul român.

Ileana Vigh, femeia cu handicap, a fost refuzată de CEC și solicitase un credit de 30.000 de lei.
13  General Category / Informare / Răspuns: Stiri generale - drepturi incalcate : Ianuarie 31, 2014, 12:11:41

Un proiect de lege britanic provoacă controverse despre discriminarea etnică

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) a condamnat noile legi privind imigraţia propuse de premierul britanic David Cameron, argumentând că acestea i-ar putea stigmatiza pe străini, i-ar lăsa fără locuinţe pe cei care au nevoie de ele şi ar putea crea un ”climat de discriminare etnică”, potrivit The Guardian.

Într-un document foarte critic, Biroul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, António Guterres, a invocat temeri privind faptul că noua lege privind imigraţia ar afecta comunităţile şi ar duce la marginalizarea refugiaţilor şi solicitanţilor de azil. După cum aminteşte cotidianul britanic, Cameron a propus proiectul de lege pentru a lua măsuri împotriva imigranţilor ilegali, restricţionând accesul la conturi bancare şi la locuinţe, precum şi forţându-i pe imigranţii temporari să plătească pentru serviciile publice, inclusiv cel medical.

Guterres este îngrijorat că refugiaţii legali şi solicitanţii de azil vor fi afectaţi, la rândul lor, de noile restricţii, deoarece proprietarii, medicii şi băncile vor avea dificultăţi în stabilirea statutului acestora. Comisarul ONU a afirmat că aceste grupuri protejate vor suferi discriminări dacă legislaţia va fi adoptată. ”Prevederile din proiect par de natură să conducă la stigmatizarea solicitanţilor de azil, refugiaţilor şi beneficiarilor de protecţie subsidiară în opinia publică şi prin faptul că le va fi negat accesul la locuinţe şi conturi bancare”, a afirmat UNHCR într-o notă informativă către parlamentarii britanici, potrivit Agerpres.

Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi este îngrijorat că, dacă vor fi introduse, aceste măsuri ar contribui la un climat de confuzie şi discriminare etnică, lucru care ar putea submina perspectivele pe termen lung privind integrarea acestor persoane şi s-ar putea dovedi dăunător pentru coeziunea socială, se mai arată în această notă, conform The Guardian.

În plus, continuă UNHCR, ”Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi se teme că tipurile de documente pe care le ţin solicitanţii de azil, refugiaţii, beneficiarii de protecţie subsidiară şi apatrizii pot fi variate şi complexe, iar proprietarii şi alţi furnizori de servicii ar putea interpreta greşit legalitatea statutului acestora”.
14  General Category / Rasism si xenofobism / Răspuns: Rasism si Xenofobism - 2 cuvinte mari : Ianuarie 31, 2014, 12:10:46

Cei mai mulţi români nu ar vota persoane de etnie sau religie diferită
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din România a lansat la finele lunii decembrie studiul “Percepţii şi atitudini ale populaţiei României faţă de fenomenul de discriminare în 2013″.

Cercetarea arată că cei mai mulţi români nu ar vota persoane de etnie sau religie diferită, cu dizabilităţi sau o orientare sexuală diferită pentru funcţii importante în administraţia locală, centrală sau europeană.

Totodată, 54 la sută nu ar vota o femeie, iar 59 la sută nu ar vota un bărbat sub 35 de ani pentru funcţia de preşedinte al României.

Numai 10 la sută dintre respondenţi ar vota o persoană cu o altă orientare sexuală, 14 la sută ar vota un candidat rom, iar 15 la sută, unul de etnie maghiară.

Pe de altă parte, 60 la sută dintre români nu ar accepta să le fie rudă o persoană cu altă orientare sexuală, 58 la sută nu ar accepta un rom, 54 la sută – o persoană de culoare, 52 la sută – un maghiar sau un imigrant, 50 la sută – o persoană infectată cu HIV/SIDA, tot 50 la sută – un evreu, 46 la sută – un german, 44 la sută – o persoană cu dizabilităţi, 42 la sută – o persoană de altă religie sau cu o boală cronică, 36 la sută – o persoană fără venituri.

Politicienii sunt cel mai des indicaţi drept persoane care discriminează, de către 76 la sută dintre respondenţi, în timp ce oamenii obişnuiţi discriminează în opinia a 68 la sută dintre participanţii la studiu, companiile pentru 61 la sută, iar instituţiile statului pentru 60 la sută dintre respondenţi.

Numai doi din 10 respondenţi s-au simţit vreodată discriminaţi, cel mai adesea pe baza vârstei (30 la sută), statutului social (28 la sută), venitului (26 la sută), a faptului că provin din mediul rural (18 la sută) şi a etniei (18 la sută).

Cele mai discriminate categorii, în opinia respondenţilor, sunt romii, persoanele infectate cu HIV/SIDA, persoanele cu dizabilităţi, dependenţii de droguri, minorităţile sexuale şi copiii instituţionalizaţi. Cei mai mulţi respondenţi spun că romii sunt discriminaţi la şcoală, la serviciu şi în spitale.

Şapte din 10 respondenţi consideră că este mai greu pentru romi, ca şi pentru persoanele infectate cu HIV/SIDA să-şi găsească o slujbă. De asemenea, peste jumătate dintre participanţii la studiu au răspuns că le este mai greu să se angajeze şi locuitorilor din mediu rural (57 la sută) şi imigranţilor (52 la sută).

Cei mai mulţi respondenţi consideră că femeile nu sunt în general în dezavantaj faţă de bărbaţi. Însă 37 la sută dintre români cred că un bărbat este avantajat în obţinerea unui loc de muncă şi a unui anumit venit, 35 la sută cred că acest lucru se întâmplă la încheierea afacerilor, 29 la sută consideră că femeile sunt dezavantajate în ceea ce priveşte promovarea la locul de muncă, iar 24 la sută cred că acest lucru se întâmplă la repartizarea treburilor casnice.

Minorităţile naţionale reprezintă o ameninţare pentru România în mare şi foarte mare măsură, spun 21 la sută dintre cei intervievaţi, 31 la sută consideră că acestea reprezintă mai degrabă o problemă, nu o ameninţare, iar 29 la sută consideră că nu reprezintă nici o problemă, nici un avantaj.

Pe de altă parte, 39 la sută dintre respondenţi cred că minorităţile au o contribuţie pozitivă în anumite regiuni şi pentru anumite ocupaţii, iar 31 la sută le văd ca pe o resursă valoroasă pentru România.

Romii sunt descrişi de respondenţi drept hoţi, infractori (20 la sută), leneşi, dezinteresaţi şi indiferenţi (11 la sută), needucaţi şi necivilizaţi (8 la sută), în timp ce etnicii maghiari sunt descrişi ca fiind răi, ostili şi invidioşi (10 la sută), rasişti, şovini şi naţionalişti (6 la sută), dar şi harnici (5 la sută).

Principalele soluţii pentru integrarea populaţiei rome în societatea românească ar fi educarea şi accesul acesteia pe piaţa muncii, în opinia participanţilor la studiu.

Totodată, dintre participanţii la studiu, 68 la sută au auzit de Holocaust, cei mai mulţi definindu-l drept “exterminarea evreilor de către germani”, şi 51 la sută cred că acest fenomen a avut loc şi în România.

Cei mai mulţi dintre cei intervievaţi – 88 la sută – au spus că auzit de fenomenul discriminării, în timp ce 67 la sută dintre respondenţi cred că acest fenomen este foarte frecvent în România.

Aproape jumătate dintre români cred că discriminarea nu este sancţionată legal, 28 la sută cred că este sancţionată prin amenzi, iar 5 la sută – prin închisoare. Mai puţin de o treime dintre respondenţi spun că ştiu cum să acţioneze din punct de vedere legal în cazul în care sunt discriminaţi, deşi răspunsurile lor sunt destul de vagi.

Mai mult de jumătate dintre respondenţi au auzit de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), dar numai unul din 10 a auzit şi de un caz în care acestă instituţie a intervenit.

Pentru prevenirea discriminării, românii cred că ar trebui create programe educaţionale (85 la sută), formaţi funcţionarii publici (74 la sută), dar şi aplicate amenzi mai stricte (70 la sută).

În cadrul studiului, realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) în perioada 25 octombrie – 16 noiembrie 2013, au fost intervievate, faţă în faţă, la domiciliu, 1.415 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare este de plus/minus 2,65 la sută.
15  General Category / Hartuire sexuala sau morala / Răspuns: situatie problematica : Ianuarie 31, 2014, 12:09:43

Românii de peste 45 de ani sunt discriminaţi pe piaţa muncii

În România, persoanele trecute de 45 de ani se consideră nedreptăţite pe piaţa muncii. Cei mai mulţi angajatori refuză să cheme la interviu persoanele incluse în această categorie deoarece consideră că au o capacitate de muncă redusă. Astfel că atunci când sunt întrebaţi susţin că nu au suficiente resurse pentru a-i plăti. Prin urmare, preferă să angajeze tineri mai puţin experimentaţi.

Un sondaj realizat recent de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) arată că 52% din români sunt de părere că vârstnicii îşi găsesc mai greu un loc de muncă în comparaţie cu absolvenţii. În plus, potrivit aceleiaşi cercetări, 26% din români consideră că persoanele trecute de 50 de ani constituie o categorie discriminată la noi în ţară.

„Avem plângeri pe domeniul relaţiilor de muncă şi pentru discriminare pe criteriu de vârstă. Pe date concrete, femeile trecute de 40 de ani şi bărbaţii trecuţi de 45 de ani îşi găsesc foarte greu un serviciu, asta din cauza unei prejudecăţi pe care o au angajatorii, care sunt de părere că persoanele respective nu mai sunt productive pe piaţa muncii. Total greşit, o astfel de atitudine se sancţionează şi este ilegală”, a explicat Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele CNCD. Astfel, la nivelul anului 2012, cele mai multe petiţii (38%) au fost primite în legătură cu accesul la angajare şi profesie, tendinţa păstrându-se în decursul ultimilor ani, se arată în ultimul raport de activitate al CNCD. Concret, reprezentanţii consiliului au avut de soluţionat cinci cauze de discriminare la angajare pe criteriu de vârstă la nivelul anului 2012, asta după ce în 2011 au existat nu mai puţin de 16 astfel de cauze.

Spre exemplu, sunt firme care preferă să taie din start elanul recruiterilor vis-a-vis de persoanele trecute de 45 de ani. Prin urmare, aceştia din urmă nu au nicio şansă să ajungă la interviu în momentul în care se prezintă cu CV-ul la târgurile de joburi. Chiar şi atunci este trimis direct companiilor recruitoare, documentul este ocolit cu repeziciune. „Avem clienţi care pun din start anumite limite. Cei mai mulţi ne pun această condiţie: să nu selectăm persoane trecute de 40 de ani, chiar dacă acestea au experienţă în domeniul respectiv. Nu avem ce să facem, ne ghidăm după doleanţele firmelor”, a explicat pentru „Adevărul” un reprezentant al companiei Adecco.

Am 60 de ani, sunt strungar de meserie şi vreau să muncesc!

Marin Chirilă din Bucureşti e lipsit de speranţa că îşi va mai găsi vreun serviciu. Are 60 de ani, mai are nevoie de câteva luni pentru a ieşi la pensie şi e strungar de meserie. A fost disponibilizat încă din luna martie 2013 şi de atunci, merge la târgurile de profil cu un vraf de CV-uri în braţe. Copiii săi îl ajută să aplice şi pe platformele online, dar şansele sale de a fi inserat pe piaţa muncii scad pe măsură ce înaintează în vârstă. Şi e conştient de asta. „Sunt strungar de meserie, am absolvit liceul, vorbesc şi foarte bine franceză, am 35 de ani de muncă de grupa I. Pe noi, ăştia bătrâni, ne discriminează companiile, când aud câţi ani avem, nimeni nu ne angajează în ciuda experienţei. Nu se uită nimeni cu adevărat la experienţă! Eu, unul, mai am nevoie de câteva luni ca să ies la pensie şi ce să fac, depun şi eu CV-uri pentru că vreau să muncesc”, spune bărbatul.
Reconversia profesională, o soluţie

Ar fi dispus să facă o reconversie profesională, dar nu e sigur dacă asta i-ar spori şansele în faţa angajatorilor. Şi Liliana Bogdan, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), admite că persoanele trecute de 45 de ani întâmpină dificultăţi în găsirea unui loc de muncă. „Având în vedere vârsta, şansele sunt mai mici faţă de cele ale unui absolvent sau ale unei persoane care are până în 40 de ani, însă important este să nu-şi piardă încrederea, să fie mereu activi şi la curent cu piaţa forţei de muncă din România”, susţine reprezentanta ANOFM. Directorii, selectaţi din rândul celor de 45 de ani Există, însă, şi excepţii atunci când vine vorba de persoanele trecute de 40 de ani care au experienţă în management. Din rândul acestora sunt selectaţi directorii de companii. Trendul era cu totul altul în urmă cu câţiva ani, când candidaţii potriviţi la aceste poziţii cheie în cadrul companiilor nu depăşeau vârsta de 35 de ani.
„Companiile şi-au schimbat preferinţele. Ne aliniem, încet-încet, la ceea ce se întâmplă în Occident, unde managerii au de obicei între 45 şi 50 de ani. Acum cinci sau zece ani, situaţia era cu totul alta, aceste persoane nici măcar nu erau luate în calcul”, a explicat George Butunoiu, cel care a înfiinţat prima firmă de recrutare de manageri de la noi din ţară. În opinia acestuia, nu vârsta e motivul pentru care persoanele trecute de 40 de ani nu-şi găsesc un loc de muncă. „Nu reuşesc să se adapteze la piaţa muncii. Asta este problema. Trebuie să găsească o potrivire între ceea ce vor şi ceea ce oferă piaţa. Profilul candidatului este o combinaţie de educaţie, experienţă, profil personal şi vârstă, iar vârsta este un element cheie. Pentru fiecare job există un profil ideal, iar cei care nu îşi pot da seama singuri ce ar trebui să facă, pot să apeleze la consultanţi care să le spună ce e realist şi ce nu e realist să caute pe piaţa muncii”, a conchis Butunoiu.

Aproape 600.000 de candidaţi înscrişi pe BestJobs.ro au trecut de 35 de ani, din care 23% au experienţă în Inginerie, 22% în Vânzari, iar 21% s-au specializat ca muncitori sau tehnicieni, arată statisticile portatului. Cei mai mulţi dintre aceştia, adică aproape 24%, au absolvit liceul sau o şcoala profesională, în timp ce 10% au diplomă de facultate şi alţi 12% au absolvit chiar şi un program de master. De asemenea, 37% din candidaţii trecuţi de 35 de ani inscrişi pe BestJobs.ro au între 10 şi 20 de ani de experienţă, iar 20% au chiar şi peste 20 de ani de activitate în câmpul muncii. În ceea ce priveşte împărţirea pe sexe, 55% sunt barbaţi şi 45% femei. Peste 50% din aceştia vorbesc limba engleză, pe locul doi fiind limba franceză, cunoscută de 21% din candidaţii menţionati mai sus. Totodată, 63% din aceştia posedă carnet de conducere.

Tinerii, îndemnaţi să urmeze facultăţi tehnice

În ultimii ani, interesul angajatorilor pentru meseriile cu profil umanistic a scăzut foarte mult. Prin urmare, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, susţine că tinerii ar trebui să ţină cont de dinamica pieţei şi să opteze pentru facultăţile cu profil tennic. „Sunt foarte multe cerinţe pentru posturile de ingineri, de tehnicieni, de instalatori şi oferta este bună din partea angajatorilor, dar solicitările din partea tinerilor sunt destul de mici. Ca atare, ar trebui să le spunem tinerilor că aceste profesii vor fi cerute din ce în ce mai mult pe piaţa muncii din România”, a completat Câmpeanu.
Pagini: [1] 2 3 ... 12
cron