star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1]   In jos
Autor Subiect: situatie problematica  (Citit de 8268 ori)
bombitza
Vizitator


Adresa de email
« : Iunie 15, 2011, 08:12:36 »

Buna!

Am fost pusa intr-o situatie ciudata in saptamanile trecute la birou.
Avem in cladirea birourilor un personaj de alta nationalitate, din tarile arabe, care este foarte afectuos, peste masura as putea zice.
Saptamana trecuta a venit m-a strans in brate tare si ma tinea de mana..de parca eram prieteni de o viata..in momentul acela nu stiam cum sa mai fug..
Va intreb numai noi suntem asa de reci si ni se par lucrurile acestea deplasate? Asa se procedeaza in tarile arabe..? Chiar ma depaseste situatia..
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #1 : Iunie 15, 2011, 09:48:55 »

Arabii sunt volubili și sinceri față de o persoană pe care o agreează, așa că încearcă să fii la fel, păstrând o limită. Ei stau mai aproape de interlocutorii lor, conversațiile lungi sunt un lucru obișnuit. E normal să nu fii obișnuită cu un astfel de comportament și trebuie sa fii sinceră cu el atunci când ți se pare că lucrurile degenerează.
Memorat
miry
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #2 : Iunie 15, 2011, 10:45:57 »

Intrebare pentru Bombitza:

Esti colega de serviciu cu acel arab?
Memorat
bombitza
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #3 : Iunie 15, 2011, 10:54:37 »

Nu sunt colega cu el, e cum ar veni un vecin mai bagaret ..in cladirea de birouri
Memorat
ghostofyou
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #4 : Iulie 31, 2011, 04:19:26 »

Este doar sociabil..nu are legatura cu faptul ca este arab. Nu ai intalnit niciodata in Romania o astfel de persoana? Eu am prieteni sociabili si nu mi se pare nimic in neregula cu ei, poate doar ca au prea multa incredere in ei
Memorat
delilah
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #5 : August 01, 2011, 08:30:31 »

Depinde de standardele pe care si le seteaza fiecare. Daca poti fi profi intr-un mediu relaxat si cald, good for you. Problemele intervin in momentul cand delimitarea nu mai e vizibila, iar aici ma refer la favoruri, nepotisme si alte astfel de scapari.
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #6 : Septembrie 20, 2011, 08:58:49 »

pentru bombitza: nu ai revenit sa ne spui daca s-a rezolvat situatia cu acel coleg. Asteptam detalii!
Memorat
miry
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #7 : Noiembrie 14, 2011, 05:23:41 »

da asa este, poate ne mai poti da detalii despre acea persoana, cum se mai poarta cu tine?
Memorat
DanielaB
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #8 : Mai 14, 2012, 07:59:20 »

Mie nu mi se pare nerespectuos sau ca ar fi depasit vreo limita. Mi se pare chiar amuzant  Wink
Memorat
emma
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #9 : Iulie 02, 2012, 12:19:37 »

Hartuirea sexuala este o practica mai veche. Mai nou insa la fel de periculoasa, ,,castiga teren,,  hartuirea morala- care o include si pe cea sexuala. Este o presiune psihica ingrozitoare. Uniunea Europeana a luat act de aceasta noua forma de hartuire si a incriminat-o in legislatie. Din pacate la noi este foarte putin cunoscuta, si nici nu este inclusa in legislatie. Asat vine si dintr-o menataliate a noastra in care seful este ,,vataf pe mosie,, si poate face orice doar pentru ca este sef. In institutiile de stat mai ales se intampla frecvent. cand este recalamata raspunsul este invariabil: daca nu-ti convine pleaca sint o gramada care asteapta la poarta institutiei. de ce fac sefii toate astea- pentru ca pot !
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #10 : Iulie 11, 2012, 02:40:46 »

Pot sa faca asta pentru ca sunt oameni care se tem sa apeleze la institutii ce se ocupa de hartuire. Ar trebui sa apelam la institutii pe acest domeniu pentru ca nu merita sa fim umiliti doar pentru ca altii nu au bun simt.
Memorat
daniela_dro
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #11 : August 01, 2012, 08:35:05 »

Buna,

Si pe mine ma intereseaza foarte mult acest subiect. Hartuirea sexuala, de orice natura este ea: fizica, verbala, non-verbala, este un fenomen destul de raspandit in firmele din Romania, dar foarte putin combatut.
In general, femeile prefera sa taca, sa se invinovateasca sau chiar sa cedeze asalturilor sefilor lor. Probabil ca din rusine sau din frica ca isi vor pierde locul de munca.
Tot in sfera hartuirii sexuale cred ca intra si cererea de favoruri sexuale in schimbul asigurarii ascensiunii in cariera sau a obtinerii unor avantaje materiale.
Foarte putine femei iau atitudine si in cele mai multe cazuri povestea se incheie cu o intelegere "amiabila" intre cei doi (femeia este lasata in pace sau primeste niste bani, in functie de gravitatea faptei).
Din pacate, agresorul nu se va opri aici, ci isi va gasi o alta victima.
Cred ca sunt putine cazurile care ajung in instanta sau care sunt facute publice, pentru ca, dupa parerea mea, sunt foarte greu de dovedit.  Si din pacate la noi, oprobiul public se indreapta, in cele mai multe cazuri, inspre victima si mai putin inspre agresor.
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #12 : August 01, 2012, 09:24:12 »

Intr-adevar, foarte putine cazuri sunt duse in instanta. La fel ca orice proces, si procesul de hartuire sexuala este foarte greu de dovedit. Problema este ca pana se ajunge la final foarte multe persoane isi retrag acuzatia, fiind descurajate de procesul anevoios.
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #13 : Ianuarie 31, 2014, 11:55:31 »


1000 copii victime ale abuzurilor sexuale chiar în studiourile BBC

Scandalul Jimmy Savile ia amploare. Pedofilul ar fi agresat 1000 de copii, chiar sub nasul şefilor BBC, timp de 40 de ani. The Guardian scrie că BBC va plonja într-un scandal mare, luna viitoare, după publicarea unui raport referitor la abuzurile sexuale ale fostului prezentator TV, Jimmy Savile.

Conform sursei citate, de această dată opinia publică va afla faptul că Savile a abuzat aproximativ 1000 de copii, băieţi şi fete, în birourile corporaţiei britanice media. Dame Janet Smith, judecătorul care va prezenta raportul, va arăta că numărul exact al victimelor lui Jimmy Savile nu se va şti probabil niciodată, însă ceea ce s-a aflat acum cu certitudine este faptul că membrii conducerii BBC cunoşteau foarte bine infracţiunile angajatului lor, dar nu au făcut absolut nimic pentru a le opri.

“Investigaţiile lui Smith vor produce valuri mari în această corporaţie”, scrie The Guardian, care citează apoi declaraţia facută pentru The Observer de către o sursă apropiată anchetatorilor: “Numărul victimelor este şocant. Sunt multe sute şi poate chiar până la 1.000 de persoane care au fost victimele lui Savile pe vremea când reprezenta corporaţia. Acest raport va umbri chiar şi informaţiile descoperite de Pollard (fostul investigator al acestui caz). Va merge direct în inima problemei şi vom afla cum a fost în stare Savile să scape de crimele sale, făcute chiar sub nasul staff-ului BBC timp de 40 de ani.” De altfel, din cauza numărului mare al mărturiilor victimelor, publicarea acestui raport a fost amânată cu o lună.

Scandalul Jimmy Savile – o palmă pe obrazul BBC

Jimmy Savile, decedat în 2011 la vârsta de 84 de ani, este suspectat că a abuzat sexual foarte multe persoane, inclusiv minori, într-o perioadă de aproximativ 40 de ani, potrivit poliţiei britanice.
La sfîrşitul anului 2012, BBC a anunţat că a însărcinat o fostă judecătoare din cadrul Înaltei Curţi, Jane Smith, să analizeze “cultura şi practicile BBC” în perioada în care Jimmy Savile lucra pentru grup. Ancheta viza audierea unor persoane care afirmau că au fost abuzate în sediile BBC de Jimmy Savile şi că va stabili “în ce măsură personalul BBC ştia sau ar fi trebuit să fie la curent cu anumite comportamente ilegale” ale celebrului realizator.

A doua anchetă internă a BBC – însarcinată să clarifice motivele anulării în 2011 de către grup a unei anchete vizându-l pe Jimmy Savile – a fost incredinţată unui fost director al postului britanic Sky News, Nick Pollard.

BBC a nominalizat, de asemenea, un expert independent însărcinat să analizeze politica grupului în materie de hărţuire sexuală şi să prezinte recomandări în acest sens.
Aceste anchete “demonstrează hotărârea BBC de a fi examinat pe deplin de către experţi independenţi”, a apreciat la momentul respectiv Fiona Reynolds, preşedintele Consiliului Executiv al BBC.

Jimmy Savile, o personalitate excentrică, care purta costume ţipătoare şi părul platinat, a realizat emisiuni de televiziune pentru copii şi adolescenţi din anii ’60 şi până la începutul anilor 2000 la BBC. El este cunoscut şi pentru angajamentul său faţă de acţiuni de caritate, lucru pentru care a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a şi decorat de papa Ioan Paul al II-lea.

BBC este suspectat că a trecut cu vederea unele fapte ale realizatorului. Scandalul a izbucnit după difuzarea de către postul ITV, la începutul lui octombrie 2012, a unui documentar în care cinci femei afirmă că au fost agresate sexual de Jimmy Savile pe când erau minore. Ulterior, mărturiile cu privire la presupuse abuzuri s-au multiplicat.
După ce poliţia britanică a deschis ancheta vizând faptele lui Jimmy Savile, mai multe vedete din televiziunea şi radioul public al Marii Britanii din acea perioadă au fost arestate şi puse sub acuzare pentru abuzuri sexuale şi atentat la pudoare, inclusiv asupra unor minore.
 
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #14 : Ianuarie 31, 2014, 12:09:43 »


Românii de peste 45 de ani sunt discriminaţi pe piaţa muncii

În România, persoanele trecute de 45 de ani se consideră nedreptăţite pe piaţa muncii. Cei mai mulţi angajatori refuză să cheme la interviu persoanele incluse în această categorie deoarece consideră că au o capacitate de muncă redusă. Astfel că atunci când sunt întrebaţi susţin că nu au suficiente resurse pentru a-i plăti. Prin urmare, preferă să angajeze tineri mai puţin experimentaţi.

Un sondaj realizat recent de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) arată că 52% din români sunt de părere că vârstnicii îşi găsesc mai greu un loc de muncă în comparaţie cu absolvenţii. În plus, potrivit aceleiaşi cercetări, 26% din români consideră că persoanele trecute de 50 de ani constituie o categorie discriminată la noi în ţară.

„Avem plângeri pe domeniul relaţiilor de muncă şi pentru discriminare pe criteriu de vârstă. Pe date concrete, femeile trecute de 40 de ani şi bărbaţii trecuţi de 45 de ani îşi găsesc foarte greu un serviciu, asta din cauza unei prejudecăţi pe care o au angajatorii, care sunt de părere că persoanele respective nu mai sunt productive pe piaţa muncii. Total greşit, o astfel de atitudine se sancţionează şi este ilegală”, a explicat Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele CNCD. Astfel, la nivelul anului 2012, cele mai multe petiţii (38%) au fost primite în legătură cu accesul la angajare şi profesie, tendinţa păstrându-se în decursul ultimilor ani, se arată în ultimul raport de activitate al CNCD. Concret, reprezentanţii consiliului au avut de soluţionat cinci cauze de discriminare la angajare pe criteriu de vârstă la nivelul anului 2012, asta după ce în 2011 au existat nu mai puţin de 16 astfel de cauze.

Spre exemplu, sunt firme care preferă să taie din start elanul recruiterilor vis-a-vis de persoanele trecute de 45 de ani. Prin urmare, aceştia din urmă nu au nicio şansă să ajungă la interviu în momentul în care se prezintă cu CV-ul la târgurile de joburi. Chiar şi atunci este trimis direct companiilor recruitoare, documentul este ocolit cu repeziciune. „Avem clienţi care pun din start anumite limite. Cei mai mulţi ne pun această condiţie: să nu selectăm persoane trecute de 40 de ani, chiar dacă acestea au experienţă în domeniul respectiv. Nu avem ce să facem, ne ghidăm după doleanţele firmelor”, a explicat pentru „Adevărul” un reprezentant al companiei Adecco.

Am 60 de ani, sunt strungar de meserie şi vreau să muncesc!

Marin Chirilă din Bucureşti e lipsit de speranţa că îşi va mai găsi vreun serviciu. Are 60 de ani, mai are nevoie de câteva luni pentru a ieşi la pensie şi e strungar de meserie. A fost disponibilizat încă din luna martie 2013 şi de atunci, merge la târgurile de profil cu un vraf de CV-uri în braţe. Copiii săi îl ajută să aplice şi pe platformele online, dar şansele sale de a fi inserat pe piaţa muncii scad pe măsură ce înaintează în vârstă. Şi e conştient de asta. „Sunt strungar de meserie, am absolvit liceul, vorbesc şi foarte bine franceză, am 35 de ani de muncă de grupa I. Pe noi, ăştia bătrâni, ne discriminează companiile, când aud câţi ani avem, nimeni nu ne angajează în ciuda experienţei. Nu se uită nimeni cu adevărat la experienţă! Eu, unul, mai am nevoie de câteva luni ca să ies la pensie şi ce să fac, depun şi eu CV-uri pentru că vreau să muncesc”, spune bărbatul.
Reconversia profesională, o soluţie

Ar fi dispus să facă o reconversie profesională, dar nu e sigur dacă asta i-ar spori şansele în faţa angajatorilor. Şi Liliana Bogdan, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), admite că persoanele trecute de 45 de ani întâmpină dificultăţi în găsirea unui loc de muncă. „Având în vedere vârsta, şansele sunt mai mici faţă de cele ale unui absolvent sau ale unei persoane care are până în 40 de ani, însă important este să nu-şi piardă încrederea, să fie mereu activi şi la curent cu piaţa forţei de muncă din România”, susţine reprezentanta ANOFM. Directorii, selectaţi din rândul celor de 45 de ani Există, însă, şi excepţii atunci când vine vorba de persoanele trecute de 40 de ani care au experienţă în management. Din rândul acestora sunt selectaţi directorii de companii. Trendul era cu totul altul în urmă cu câţiva ani, când candidaţii potriviţi la aceste poziţii cheie în cadrul companiilor nu depăşeau vârsta de 35 de ani.
„Companiile şi-au schimbat preferinţele. Ne aliniem, încet-încet, la ceea ce se întâmplă în Occident, unde managerii au de obicei între 45 şi 50 de ani. Acum cinci sau zece ani, situaţia era cu totul alta, aceste persoane nici măcar nu erau luate în calcul”, a explicat George Butunoiu, cel care a înfiinţat prima firmă de recrutare de manageri de la noi din ţară. În opinia acestuia, nu vârsta e motivul pentru care persoanele trecute de 40 de ani nu-şi găsesc un loc de muncă. „Nu reuşesc să se adapteze la piaţa muncii. Asta este problema. Trebuie să găsească o potrivire între ceea ce vor şi ceea ce oferă piaţa. Profilul candidatului este o combinaţie de educaţie, experienţă, profil personal şi vârstă, iar vârsta este un element cheie. Pentru fiecare job există un profil ideal, iar cei care nu îşi pot da seama singuri ce ar trebui să facă, pot să apeleze la consultanţi care să le spună ce e realist şi ce nu e realist să caute pe piaţa muncii”, a conchis Butunoiu.

Aproape 600.000 de candidaţi înscrişi pe BestJobs.ro au trecut de 35 de ani, din care 23% au experienţă în Inginerie, 22% în Vânzari, iar 21% s-au specializat ca muncitori sau tehnicieni, arată statisticile portatului. Cei mai mulţi dintre aceştia, adică aproape 24%, au absolvit liceul sau o şcoala profesională, în timp ce 10% au diplomă de facultate şi alţi 12% au absolvit chiar şi un program de master. De asemenea, 37% din candidaţii trecuţi de 35 de ani inscrişi pe BestJobs.ro au între 10 şi 20 de ani de experienţă, iar 20% au chiar şi peste 20 de ani de activitate în câmpul muncii. În ceea ce priveşte împărţirea pe sexe, 55% sunt barbaţi şi 45% femei. Peste 50% din aceştia vorbesc limba engleză, pe locul doi fiind limba franceză, cunoscută de 21% din candidaţii menţionati mai sus. Totodată, 63% din aceştia posedă carnet de conducere.

Tinerii, îndemnaţi să urmeze facultăţi tehnice

În ultimii ani, interesul angajatorilor pentru meseriile cu profil umanistic a scăzut foarte mult. Prin urmare, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, susţine că tinerii ar trebui să ţină cont de dinamica pieţei şi să opteze pentru facultăţile cu profil tennic. „Sunt foarte multe cerinţe pentru posturile de ingineri, de tehnicieni, de instalatori şi oferta este bună din partea angajatorilor, dar solicitările din partea tinerilor sunt destul de mici. Ca atare, ar trebui să le spunem tinerilor că aceste profesii vor fi cerute din ce în ce mai mult pe piaţa muncii din România”, a completat Câmpeanu.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron