star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: 1 [2]   In jos
Autor Subiect: sanse egale? persoane cu dizabilitati!!  (Citit de 9583 ori)
Maya
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #15 : Aprilie 30, 2013, 08:53:47 »

Poate o promovare in media a drepturilor persoanelor cu dizabilitati ar "deschide" ochii marilor companii. Este adevarat ca nu ar putea excela in toate domeniile, dar sunt si domenii in care ar face fata cu brio si daca nu li se da oportunitatea de a incerca vor ramane neintegrati toata viata.
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #16 : Ianuarie 31, 2014, 10:23:51 »

Vesti bune!

Bătrânii vor putea fi adoptați și vor beneficia de servicii de plasament în familie

In Moldova va fi creat serviciul de plasamentul familial pentru persoanele în etate și cele cu nevoi speciale. Proiectul a fost aprobat ieri de Guvern și propune o diversificare a serviciilor sociale prin crearea unui serviciu de plasament în familie a persoanelor care au atins vârsta de pensionare, dar care, din motive întemeiate nu pot locui cu familia biologică, dar nici singuri, se anunță într0un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit documentului, va fi instituit serviciul de asistenţă care va găzdui aceste categorii de persoane. Pentru a deveni asistent în cadrul acestui serviciu, doritorii vor trebui să participe la concurs, dar să nu fie rudă de gradul I cu solicitantul, să nu aibă antecedente penale și să nu consume alcool. Ulterior, autoritatea publică locală îi va asigura asistentului cursuri de instruire.

Persoană care vrea să beneficieze de asistenţă familială va trebui să depună o cerere la primăria din localitate, iar plasamentul de probă va fi de la şapte până la 30 de zile.

Asistentul familial va primi o alocaţie unică la plasarea unei persoane, dar şi indemnizaţii lunare pentru îngrijirea beneficiarului. Primăriile vor supraveghea persoana care se află în plasament.
Cheltuielile pentru crearea serviciului vor fi suportate de către primării. Anual, pentru întreţinerea unui beneficiar vor fi alocate peste 52.000 de lei din bugetul local.
Memorat
Pagini: 1 [2]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron