star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1]   In jos
Autor Subiect: Femeia de afaceri!  (Citit de 4859 ori)
Cocutza
Vizitator


Adresa de email
« : Iulie 31, 2011, 03:08:02 »

Credeti ca femeile sunt importante in afaceri, sau conteaza doar imaginea, iar deciziile importante sunt luate doar de barbati?
Memorat
Nadal_88
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #1 : Iulie 31, 2011, 06:42:32 »

Imaginea este importanta in ambele cazuri..O persoana (indiferent de gen, nationalitate,etc.) ce activeaza intr-un mediu de afaceri trebuie sa aiba o tinuta impecabila si ireprosabila..
Memorat
ghostofyou
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #2 : Iulie 31, 2011, 06:42:59 »

Nu inteleg de unde atatea diferente intre femei si barbati. Ambii sunt egali, ambii au potential, restul sunt doar impresii care au evoluat mult prea mult. Cred ca este timpul sa incetam cu diferentele de gen.
Memorat
delilah
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #3 : August 01, 2011, 11:31:42 »

Femeia de afaceri, femeia politician, femeia de succes, la modul general, exista. In aceeasi masura in care exista barbatul de succes. Desigur, nu sunt statistici si procente clare in ceea ce priveste proportiile, cu siguranta acestea nu ar fi constante in timp, fiindca, evident, depind tot de prea-amintitele competente. Sanse are toata lumea; unii sunt predispusi sa si le fructifice, este singura diferenta.
Memorat
miry
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #4 : Noiembrie 01, 2011, 08:50:04 »

Si eu am aceeasi parere, nu cred ca mai sunt diferente mari intre femei si barbati pe piata muncii.
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #5 : Decembrie 16, 2013, 03:43:01 »

http://www.manager.ro/articole/analize/barbatii-germani-prefera-femeile-inteligente-si-cu-bani-nu-neaparat-frumoase-46701.html

Barbatii germani prefera femeile inteligente si cu bani, nu neaparat frumoase

Femeile independente si inteligente reprezinta un etalon mai reprezentativ decat frumusetea pentru domnii germani, releva un studiu recent. Astfel, adultii tineri ai tarii intarzie constituirea unei familii si nu se multumesc cu orice.   


The Social Science Research Centre Berlin (WZB) a intervievat 2.000 de barbati si femei in 2007, cu privire la planurile lor de viitor. Anul trecut, 211 dintre acesti barbati si 290 de femei au fost intervievati din nou, pentru a vedea daca planurile lor s-au modificat in vreun fel.
 
Cel mai recent studiu, publicat de revista Brigitte, arata ca peste doua treimi dintre acestia doresc o partenera de viata pe picioarele ei, din punct de vedere financiar. In 2007, doar jumatate dintre acestia considerau ca fiind important acest aspect.
 
"Blonda, draguta si tacuta... Aceste trasaturi nu se mai aplica", spune Brigitte Huber, editorul-sef al revistei citate de thelocal.de. "Un barbat doreste o femeie cu care poate iesi in societate. Femeia inteligenta este noul statut-simbol pentru barbati".
 
76% dintre barbati au spus ca nu doresc o partenera fara loc de munca, iar 45% au precizat ca vor o jumatate care castiga un salariu frumusel.
 
Totusi, barbatii se contrazic - ei vor o femeie care are si o cariera profesionala, dar care isi doreste in acelasi timp si copii. Doar o treime dintre barbati s-ar oferi "bone" pentru copiii lor, lasand responsabilitatea in grija femeii.
 
Jutta Allmendinger, care a coordonat studiu, explica: "Inteligenta este noul factor "sexy"". Ea a adaugat ca femeile intarzie in mod deliberat cladirea unei familii, deoarece pun cariera profesionala pe primul loc. "Copiii vin la urma", a spus Allmendinger pentru Suddeutsche Zeitung.
 
In urma cu cinci ani, rezultatele studiului aratau ca 92% dintre femei isi doreau copii. Cinci ani mai tarziu, doar 42% au deja copii, iar multe au spus ca aparitia micutilor le-ar putea compromite dezvoltarea profesionala.
 
Aceste griji se reflecta in natalitatea din Germania, care atinge una din cele mai scazute rate din Europa. Peste 80% dintre femei au spus ca vor regreta, pe viitor, faptul ca nu au devenit mamici la momentul potrivit. 50% dintre femei au precizat insa ca nu isi doresc sa aiba niciodata copii.
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #6 : Ianuarie 17, 2014, 10:04:11 »

http://www.wall-street.ro/articol/Companii/148816/putere-la-genul-feminin-care-sunt-tarile-cu-cele-mai-multe-femei-lider.html

Putere la genul feminin: care sunt tarile cu cele mai multe femei lider

Femeile continua sa fie reprezentate intr-un procent mai mic in functii de conducere comparativ cu barbatii si ocupa in multe situatii pozitii de nivel inferior, cu salarii mai mici si, deseori, cu locuri de munca part-time. Afla care sunt tarile cu cele mai multe femei aflate in posturi de conducere, dar si cele in care nicio femei nu este la conducere.

Cand vine vorba de numarul de lideri de sex feminin din sectorul public global, Canada, Australia si Marea Britanie ocupa primele trei locuri.

SUA, Italia, Franta si Germania se situeaza pe o pozitie favorabila, la fel si Africa de Sud si Brazilia. Africa de Sud, clasata pe locul patru in indexul Ernst & Young, se afla in fruntea clasamentului pe cele doua paliere de analiza: ministri femei si femei in parlament, se arata in Worldwide Index of Women as Public Sector Leader, realizat de Ernst & Young.

Dar, chiar si in tara care s-a clasat pe locul intai, Canada, femeile reprezinta doar 45% din liderii sectorului public. In Japonia, a treia economie din lume, femeile reprezinta sub 2,5% din lideri din sectorul public iar in India, doar 7,7%. In Arabia Saudita, cifra este zero.

Raportat la nivelul tarilor G20, femeile reprezinta peste 50% din forta de munca din sectorul public.

Pozitia femeilor in sectorul public din economiile emergente
Brazilia se claseaza pe locul cinci, cu o femeie presedinte din 2010 si 10 femei din cei 39 de membri ai cabinetului de guvernare, un record pentru Brazilia. Argentina, Mexic si Turcia - formeaza un al doilea nivel in indexul Ernst & Young. De exemplu, in Argentina, o treime din membrii Parlamentului sunt femei.

Rusia se claseaza mai putin bine. Desi are cel mai mare numar de femei care lucreaza in sectorul public - 71% - doar 13% din functiile de conducere sunt detinute de femei.

Pietele emergente din Asia, desi reprezinta regiunea economica cu cea mai rapida crestere din lume, estimata la mai mult de 6% pe an, se pozitioneaza mult mai jos in clasament.

Situatia in Romania
Romania se inscrie in tendintele identificate la nivel international – femeile sunt prezente in sectorul public in pozitii de nivel inferior si intr-o pondere mica, in functii de conducere. In actualul Guvern, spre exemplu, din cei 26 de ministri, cinci sunt femei.

Evolutia mentalitatii si practicilor la nivelul intregii societati ne incurajeaza sa vedem semnale pozitive, care vor continua schimbarea pe acest plan in sectorul public. In mare parte, acestea vin din mediul privat, unde politicile privind egalitatea de gen si performantele femeilor la locul de munca au determinat cresterea numarului femeilor in posturi de conducere. Mai mult decat atat, vedem tot mai multe femei-antreprenor care dezvolta si conduc afaceri de succes, iar acestea sunt exemple importante la nivelul intregii societati”, explica Elena Badea, director marketing, Ernst & Young Romania.

Solutii
Raportul identifica patru directii de actiune care, dezvoltate impreuna, pot sa conduca la o mai mare reprezentare a femeilor in functii de conducere:

• Legislatia pentru deblocarea barierelor vizibile - sanse de munca egale, combaterea discriminarii, respectarea concediului de maternitate si alte masuri de protectie a femeilor pe piata muncii.

• Transformare culturala pentru inlaturarea barierelor invizibile – prin continua imbunatatire a practicilor de recrutare din sectorul public, sustinerea si promovarea respectului pentru diversitate, puterea exemplului.

• Exemple de leadership - programe de fidelizare a angajatilor valorosi care sa vizeze pastrarea si reintegrarea angajatilor femei dupa concediul de maternitate.

• Actiuni care sa incurajeze formarea de viitori lideri-femei in sectorul public – programe prin care sa se realizeze transferul de experienta catre viitorii lideri.

"Peste 1 miliard de femei sunt pregatite sa intre pe piata globala a fortei de munca in urmatorii zece ani, sa inceapa afaceri sau sa preia pozitii de conducere – ceea ce le pozitioneaza ca o viitoare piata emergenta de care guvernele din intreaga lume trebuie sa fie preocupate", se arata in comunicat.

Ernst & Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 167.000 de angajati in 700 de birouri din 140 de tari si venituri de aproximativ 24,4 miliarde dolari in anul 2012.

In Romania, Ernst & Young este unul dintre liderii de pe piata serviciilor profesionale incepand din anul 1992. Cei peste 500 angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, fiscalitate, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale.


Memorat
Pagini: [1]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron