star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1] 2   In jos
Autor Subiect: Egalitatea trebuie impusa  (Citit de 16275 ori)
ghostofyou
Vizitator


Adresa de email
« : Iulie 31, 2011, 06:43:11 »

Egalitatea este un subiect foarte discutat in ultima perioada. Toti cer egalitate, dar cand e vorba de aplicat, nimeni sau majoritatea nu o pot respecta. Este dificil intr-adevar sa asculti si sa analizezi parerile unui grup , dar rezultatele cu siguranta vor fi multumitoare. In plus, se dezvolta spiritul de echipa si se formeaza ideea ca fiecare a contribuit cu ceva la luarea unei decizii
Memorat
Didu Petru
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #1 : August 01, 2011, 02:42:16 »

In societatea in care traim este foarte greu sa existe o egalitate mai ales din cauza faptului ca exista diferente majore intre scarile sociale. Parerea mea este ca este foarte greu daca nu chiar imposibil asa ceva!
Memorat
mariwara
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #2 : August 01, 2011, 09:01:37 »

Egalitatea NU trebuie impusa, ci ar trtebui sa fie un concept cunoscut tuturor si interpretat drept firesc. Este ceva care ar trebui sa fie un principiu al celor "sapte ani de acasa", fundamental educatiei oricarui cetatean european si nu numai.
Memorat
delilah
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #3 : August 01, 2011, 11:31:50 »

Despre ce egalitate vorbim aici? Nimic nu trebuie impus, lucrurile au mersul lor firesc. Ah, daca vorbim despre dreptul femeilor la vot, sau despre drepturile copiilor abuzati de a reactiona, ok. In sensul ca trebuie promovate valorile si drepturile omului. Dar egalitatea de sanse este absurda: un absolvent de la Spiru Haret nu poate pretinde acelasi job cu unul care-a terminat Yale. Chiar daca ambii au studii superioare. Asa cum o femeie de 1,50 m nu poate pretinde sa fie fotomodel. Deci sa vorbim mai bine despre egalitatea de sanse, in conditiile in care solicitantii corespund cerintelor
Memorat
shtephanutz
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #4 : August 01, 2011, 02:39:12 »

EGALITATEA TREBUIE IMPUSA ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! De cine trebuie impusa? Si cui trebuie impusa? Si ce intelegem prin egalitate? Egalitate de (ne)sansa? 'Egalitatea impusa' a fost idealul catorva sisteme politico-sociale de-a lungul istoriei (putine la numar) care au lasat in urma multe milioane de morti si victime. Pentru ca pe hartie au sunat frumos, dar odata ajunsi in stuatia de 'a impune' cei ce scrisesera hartiile acelea frumoase au constatat ca trebuie sa faca ceva cu cei care 'nu sunt egali'. Si treptat au apelat la diverse metode pentru aceasta. Au pornit de la 'putin' si au ajuns la din ce in ce mai mult. Ne place sau nu, NATURA nu prea este de acord cu egalitatea. Tocmai de aceea unii sunt inalti, altii scunzi, unii au ochii albastri, altii verzi, altii caprui, unii sunt brunti, altii blonzi. Tocmai de aceea exista multe specii: de la foarte slabe la foarte puternice. Probabil pentru a exista per total un echilibru.
Egalitatea de sansa insa este altceva. Sa pornim toti de la aceasi start in cursa. Sa avem acelasi reguli pentru cursa. Dar si aici apare o a doua dilema: pana unde merge egalitatea aceasta de sansa? Pentru ca insasi aceasta NATURA, facandu-ne diferiti, de la un moment dat favorizeaza diferentierea. Acum 100 de ani, conceptul de 'egalitate de sansa' era mult mai usor de definit. Dar faptul ca in ultimii 50 de ani (mai ales) am avut acces la foarte multa informatie si am acumulat foarte multe cunostinte si tehnolgie (o povara mult prea mare pentru omenire pentru ca in tot acest timp nu am devenit mai intelepti, ba dimpotriva chiar mult mai ignoranti) stabilirea aceste granite pana la care sa mearga egalitatea de sanse a devenit o problema aproape utopica.
In cazul nostru, al romanilor, cred ca egalitatea de sanse ar merge pana la crearea conditiilor ca oricine sa aibe acces la invatamantul obligatoriu. Lucru care, din pacate, ramane deocamdata o utopie. Si cum am putea-o impune ?... Bagandu-i la inchisoare pe acei parinti care nu isi lasa copii la scoala ci ii trimit la munca sau la cersit? Si in timp ce noi vorbim de o astfel de egalitate de sanse pentru copiii nostri sunt alti copii in lume care nu au sansa nici macar de a bea un pahar de apa potabila pe zi...
Problema egalitatii de sansa, cred, este problema echilibrului sistemului care are nevoie de egalitate de sansa. Care nu poate fi impusa, oricat am incerca sa discutam despre necesitatea egalitatii.
Aproape toate statele lumii au trecut de-a lungul istoriei ultimilor 50-60 de ani prin astfel de dileme si prin astfel de probleme de egalitate. Aprape toate cu unele mici exceptii: Elvetia, Finlanda, Norvegia, Japonia. Adica cam cele mai civilizate din lume. Unde chiar si unele inegalitati (cum ar fi in cazul Japoniei) sunt acceptate si normale pentru ca fac parte din 'echilibru'.
Atunci cand vom ajunge la un astfel de 'echilibru' vom rezolva si problema egalitatii de sansa, iar atingerea echilibrului tine totusi si de rezolvarea aceste probleme - a egalitatii. Este o dubla implicatie. Dar daca vom incerca sa impunem o rezolvare vom sfarsi lamentabil, cred, lasand in urma noastra multe alte probleme noi, nerezolvate.
Memorat
VictorIulian
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #5 : August 02, 2011, 07:46:41 »

Am uitat sa precizez, ultimul lucru de care avem nevoie, este sa vina cineva, sa ne mai impuna ceva, chiar si un principiu.

Eu nu mai vreau sa mi se spuna ce sa fac de catre altii in tara mea.

Suntem stat national unitar, iar lucrul asta trebuie sa vada in primul rand in atitudinea noastra, a cetatenilor.

In momentul in care noi nu o sa mai acceptam nedreptatea sociala, incompetenta conducatorilor si alte lucruri NASOALE pentru noi ca societate, atunci vom ajunge la un sistem echilibrat, care va rezolva astfel de probleme de egalitate de sanse.
Memorat
VictorIulian
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #6 : August 02, 2011, 07:46:50 »

ghostofyou, o scurta lectie de istorie. Odata cu revolutia franceza din secolul XVIII, s-a stabilit principiul suveranitatii popoarelor si constituirea statelor NATIONALE. Asta inseamna ca fiecare popor are dreptul la un stat national  (binenteles daca este suficient de puternic ca sa il obtina). Acest stat are obligatia de a-si proteja cetatenii cat mai bine si sa le ofere ce este mai bun cu putinta.

Sa nu vorbim degeaba ca sa ne aflam in treaba. Caruia dintre noi, i-ar placea pe principiul egalitatii sa nu fie acceptat la un anumit loc de munca pentru ca postul a fost ocupat de un imigrant venit de nustiu unde, la fel de bine pregatit sau putin mai bine chiar?

Cati imigranti primesc, sau persoane de alta etnie ocupa locuri de munca superioare in Germania sau Italia de exemplu. Foarte putine. De ce?

Pentru ca intotdeauna o sa prefere un conational, chiar daca este mai slab prtegatit sa spunem pentru astfel de posturi.

Daca vorbim despre egalitatea de sanse in cadrul aceluias grup etnic, da, ar fi un subiect, dar altfel, vorbim degeaba.

Si ar trebuii sa nu mai vorbim aiurea. Subiectele astea sunt generate de Declaratia Drepturilor Omului si Cetateanului, un document adoptat de francezi in timpul revolutiei, in alte vremuri, cu alt scop si cu alte intentii fata de cele cu care este folosit astazi. Dupoa parerea mea acest document nu mai este valabil si genereaza multe conflicte asa cum s-a mai spus.

Principala idee a acestui document este ca toti oamenii se nasc egali. Nimic mai fals. Intrebati orice doctor si va confirma acest lucru. Suntem diferiti fizic, dar mai ales psihic. Unii sunt mai inteligenti, altii de-a dreptul prosti. Cum pot persoane din aceste 2 categorii sa fie considerate egale decat in fata legii penale, care trebuie sa fie acceeasi pentru toata lumea?

Iar ca fie treaba completa, traim in capitalism, intr-o economie de piata, in care esti nevoit sa fii cat mai competitiv. Daca nu resuesti sa acumulezi suficiente cunostinte, sa fii cu un pas inaintea celorlati, egalitatea ta de sanse este calcata in picioare de cei care reusesc sa faca asta.

Voi va referiti la egalitate in sensul de a nu mai angaja pe un anumit post pe varul sau nepotul sau baiatul sau prietenul sau mai stiu eu pe cine, vreti ca acel post sa fie castigat in mod corect de catre cineva, poate chiar de voi. Asta e altceva, insa nu putem si nu vrem sa aplicam in totalitate principiul egalitatii.

Vrem sa fim egali, dar nu prea... numai cu cine vrem noi.

Eu nu sunt de acord cu acest principiu al egalitatii promovat de la revolutia franceza incoace. Este un concept depasit care genereaza mai multe probleme decat rezolva.

Memorat
chiyoko
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #7 : Octombrie 31, 2011, 04:00:36 »

Vorbim de conceptul "toti egali" dar nu vom fi niciodata. Intotdeauna exista o persoana sau mai multe care se vor considera mai bune, perfecte. Sunt pareri diferite, pareri care din pacate oricat am incerca sa le schimbam nu vom reusi. Vom fi intr-o lupta continua pentru a putea realiza ideea/conceptul de a fi "toti egali".
Memorat
VictorIulian
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #8 : Noiembrie 02, 2011, 08:52:35 »

chiyoko mult succes. Imi doresc sincer sa se ajunga intr-o zi la asa ceva, dar cat timp vor traii oameni ca mine, aceasta dorinta nu se va indeplinii.

Nu ma contrazic deloc. Chiar imi doresc sa fie bine, sa fie frumos, sa fie de toate pentru toata lumea, dar in acelasi timp, natura mea umana, egoista, orgolioasa nu poate sa accepte lucrul asta. Nu pot sa fiu considerat egal cu oricine, chiar asa, doar pentru ca scrie nustiu unde. Respectiva persoana trebuie sa demonstreze ca este egala cu mine, si in unele cazuri chiar sa fie mai buna, pentru a putea fi considerata macar egala.

Sper ca intelegeti la ce tip de persoane ma refer. Nu vreau sa intru in detalii ca sa nu fiu arestat cu legile astea antidiscriminare sau mai stiu eu ce. Deocamdata nu e cazul, dar nu se stie niciodata unde se va ajunge.

Eu sper ca trag un mic semnal de alarma.
Memorat
Maya
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #9 : Aprilie 30, 2012, 01:21:23 »

Conceptul de egalitate de sanse este de multe ori interpretat gresit...egalitate absoluta nu va fi niciodata, iar egalitatea nu trebuie impusa!
Memorat
Marieta
Newbie
*

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 16


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #10 : Mai 18, 2012, 12:22:49 »

Egalitatea dintre bărbaţi şi femei este un principiu de bază al democraţiei. Cu toate acestea, inegalităţile continuă să existe, numărul femeilor fiind preponderent în ocuparea locurilor de munca mai puţin avantajoase, precum cele ocazionale sau a celor cu durata fracţionată.
Memorat
Ana Maria
Newbie
*

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #11 : Iunie 18, 2012, 09:08:08 »

Sa fie egalitatea impusa??!! Cum sa fie impusa egalitatea cand o persoana chiar nu POATE fi egala cu tine, din "n" puncte de vedere, poate doar sa te cobori u pt a fi egal cu altii....
Memorat

Hanne
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #12 : Iulie 17, 2012, 11:40:39 »

Ana Maria, poti sa ne detaliezi? Banuiesc ca te referi la aptitudinile si abilitatile unei persoane...
Memorat
Toti Egali
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #13 : Decembrie 10, 2012, 11:58:02 »

Poate Ghostofyou se referea la faptul ca ar trebui sa fim educati astfel incat sa ne consideram aproapele egal, fie ca provine dintr-o familie mai instarita, mai modesta, ca are rezultate la invatatura mai bune sau mai rele, etc.
Memorat
Maya
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #14 : Decembrie 10, 2012, 12:03:49 »

Din cate am putut observa, doar titlul acestui topic este controversat. Este la fel ca la stiri: toata lumea se agita pe baza titlului cand continutul este altul! Ghostofyou a spus ca intr-un grup toti suntem egali si parerea fiecaruia conteaza. Asta asa este! Nu ar trebui sa conteze parerea unui singur membru al grupului. Exista persoane care s-au nascut pentru a fi lideri, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa tina cont si de parerea celorlalti.
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron