star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: 1 [2] 3 4   In jos
Autor Subiect: Discriminare pe baza orientarii sexuale  (Citit de 49300 ori)
delilah
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #15 : August 15, 2011, 12:52:27 »

Mai, nu este dereglare, nu este tulburare, si nu cred ca este nici macar optiune. Se-ntampla, pur si simplu. Una e sa te adaptezi la normele societatii, si alta e sa traiesti doar dupa niste tipare bine stabilite de oameni cu vederi inguste si obtuze. Si hai sa nu mai numim chestia asta "toleranta"; adaptabilitatea presupune acceptare; sansele de "supravietuire" le scad celor care discrimineaza, ei sunt veriga slaba, nicidecum cei discriminati.
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #16 : Octombrie 10, 2011, 11:21:18 »

Ati cunoscut persoane care au alte orientari? Daca da,cum ati reactionat si ce impresie v-au lasat?
Memorat
ghostofyou
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #17 : Octombrie 10, 2011, 11:26:22 »

Am cunoscut indeaproape persoane cu astfel de orientari. Am lucrat cu ei, am stat cu ei , am mancat cu ei... Sunt persoane normale care cauta ceea ce cautam noi toti, fericirea . Din pacate, intr-o societate ca a noastra ei sunt considerati "bolnavi" si nu sunt acceptati pentru ceea ce sunt,oameni...
Memorat
SHooLCSogs
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #18 : Octombrie 19, 2011, 07:06:22 »

Smiley   
Pentru a fi mai modestă , este necesar
Memorat
atrobrE
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #19 : Decembrie 15, 2011, 12:46:22 »

Citat
Ati cunoscut persoane care au alte orientari? Daca da,cum ati reactionat si ce impresie v-au lasat?
Memorat
Crisstina
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #20 : Decembrie 22, 2011, 02:18:02 »

Eu am cunoscut mai multe persoane cu alta orientare sexuala. Nu pot sa spun ca am reactionat intr-un fel anume. Unii se comporta normal , nefacand nota discordanta, altii se afiseaza in public cu un comportament mai degraba sfidator uneori, dar asta e modul lor de a protesta fata de neacceptarea lor in societate. Ceilalti nu tin cont de parerea lumii, se comporta normal, stiu ca nu sunt acceptati in totalitate, dar prefera sa isi traiasca viata frumos, nu in scandaluri, proteste si parade gay.
Memorat
ghostofyou
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #21 : Ianuarie 10, 2012, 09:34:20 »

Crisstina, eu cred ca modul lor de a se manifesta tine si de educatia pe care au primit-o , dar si de tipul de temperament din care fac parte. Traditional se disting patru tipuri de temperament: coleric, flegmatic, melancolic, sangvinic. Fiecare persoana se manifesta cum crede de cuvinta, insa ar trebui sa existe o " regula" generala: do not disturb the others with your attitude;)
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #22 : Ianuarie 16, 2012, 10:55:30 »

40% dintre cetatenii romani nu doresc ca in Romania sa traiasca homosexuali sau lesbiene, iar 93% nu accepta sa lucreze cu o astfel de persoana cu alte orientari sexuale.. Ce parere aveti de aceste statistici?
Memorat
Crisstina
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #23 : Ianuarie 17, 2012, 01:55:30 »

Oamenilor le este frica sa nu fie abordati de catre ei...cred...Pur si simplu nu cred ca fac rau nimanui...Dar faptul ca exista, chiar daca nu incearca sa isi atraga oameni de partea lor, la modul de trecere la statutul de gay, deranjeaza oamenii pentru ca nu concep situatia in sine...aceea de a sta langa un barbat care intretine relatii cu un alt barbat. . Am asistat la o discutie pe aceasta tema...si parerile erau foarte bine conturate. S-a ajuns la concluzia ca lesbienele nu sunt atat de deranjante pentru restul oamenilor, normali din acest punct de vedere, cat sunt barbatii. Totul tine si de impactul psihologic pe care il are acest gen de situatie asupra omului de langa.
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #24 : Februarie 21, 2012, 10:55:24 »

De ce ne este frica de necunoscut si nu incercam sa ne documentam mai intai? De exemplu sunt foarte multe cazuri de discriminare a persoanelor infectate cu Hiv si, din pacate cei care discrimineaza sunt sunt din domeniul sanitar. Cum se poate asa ceva? In cazul lor nu este vorba de necunostinta de cauza, ci de o teama permanenta fata de o boala care a facut milionane de victime. Cum putem depasi teama de necunoscut sau cunoscut? Credeti ca prin intermediul unor cursuri s-ar rezolva aceasta problema? Ce sugestii aveti?
Memorat
Crisstina
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #25 : Februarie 22, 2012, 11:00:19 »

Totul tine de nevoia de cunoastere a ceea ce se intampla in jur. Multi au alte treburi mai "importante" decat sa stea sa se documenteze. Parerea mea...depinde mai ales si de mediul in care te invarti.
Memorat
Maya
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #26 : Martie 12, 2012, 11:48:14 »

Sunt total deacord cu Crisstina! Atunci cand nu ai "timp" sa te documentezi , sa afli ca ceea ce se intampla in jurul tau e dintr-o anumita cauza nu ai dreptul sa discriminezi! Oricine poate sa fie in situatia asta! Oricine poate fi infectat cu Hiv, oricine poate fi la un moment dat discriminat doar pentru simplu fapt ca are parul de alta culoare, etc.
Memorat
DanielaB
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #27 : Mai 11, 2012, 07:42:28 »

O situatie comparativa care ne-ar putea ridica un semn de intrebare:
In Romania exista o singura organizatie care se ocupa de drepturile celor din grupul LGBT (Asociatia Accept), in timp ce doar intr-un oras din sudul Italiei, in Palermo, exista organizatii ale parintilor de tineri cu alte orientare sexuala sau o asociatie a femeilor surdo-mute ce au o alta orientare sexuala.
Sa fie un semn ca nu avem noi probleme cu discrimitarea pe baza orientarii sexuale sau mai degraba sa fie un semn ca nici nu ne punem problema drepturilor grupului LGBT?
Memorat
Maya
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #28 : Mai 11, 2012, 08:03:33 »

Intradevar, exista o singura asociatie care se ocupa de drepturile acestora. Poate si pentru ca la noi persoanele de acelasi sex au inceput sa se "afiseze" mult mai tarziu, dar cu toate astea ar  trebui infiintate mai multe asociatii de acest tip care sa ii ajute sa isi gaseasca un loc in societate fara a fi marginalizati
Memorat
emma
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #29 : Mai 14, 2012, 07:59:27 »

Este un subiect vechi si nou si mereu in istorie a pendulat intre acceptare si excludere. Sexualitatea de orice ,,orientare,, ar fi ar trebui sa tina de intimitate. Nu este de acceptat o discriminare pe acest motiv. Din punctul meu de vedere ,, problema,, este posibilitatea cuplurilor homosexuale de a creste copii, si aceasta poate fi o discriminare; dar nu stiu (si nimeni nu stie inca, pentru ca de putin timp este acceptata si in foarte putine tari) cum vor evolua acei copii, psihologic si sexual desigur. Este foarte dificil pentru ca desi nu sunt o persoana cu prejudecati m-as impaca greu cu ideea ca ai mei copii sa fie homosexuali ceea ce inseamna ca am totusi un germene de prejudecata, si cred ca sunt foarte multi cei care gandesc ca mine.
Fara o legatura cu subiectul, distructivi pentru societate si aici consider ca legile sunt blande, sunt pedofilii indiferent de orientarea lor sexuala.  Heterosexuali sau homosexuali, consider ca aici trebuie sa-si uneasca fortele.
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron