star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: 1 2 [3] 4   In jos
Autor Subiect: Discriminare pe baza orientarii sexuale  (Citit de 49305 ori)
Mariana Dudasu
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #30 : Mai 28, 2012, 07:44:38 »

Orice stat sau organizatie democratica,  progresista, socialista, etc. trebuie sa garanteze  sa respecte si sa sustina lupta pentru drepturile si libertatile fundamentale omului si sa interzica discriminarea, sa lupte impotriva homofobiei si discriminarii pe baza de orientare sexuala, sa combata prin orice mijloc acest fenomen si sa trateze egal la angajare, inscrierea la scoala sau in partide, organizatii sau functii de conducere persoanele de orientare sexuala diferita. Discriminarea pe baza de orientare sexuala trebuie sa fie interzisa. Oamenii politici sau conducatorii grupurilor sau cultelor religioase trebuie fie pedepsiti in cazul in care folosesc un limbaj amenintator, de ura sau incriminare la adresa persoanelor de orientare sexuala diferita. Statele democratice, trebuie sa garanteze ca discriminarea pe baza orientarii sexuale este interzisa in toate sectoarele de activitate, astfel ca persoanele cu o alta orientare sexuala si transgen  sa nu mai se afle in pericol de a fi discriminate. Toti indivizii  si toate partidele si organizatiile democratice care respecta drepturile omului trebuie sa lupte pentru decriminalizarea homosexualitatii.  Orice alta organizatie democratica, progresista din lume, care lupta pentru libertate si apararea drepturilor omului trebuie sa fie solidara si sa sprijine prin orice mijloace organizatiile si grupurile care lupta pentru drepturile fundamentale si egale pentru membrii comunitatii LGBT.
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #31 : Mai 28, 2012, 12:40:30 »

In mod normal asa ar trebui sa se desfasoare lucrurile, dar in societatea de azi, nimic nu mai merge normal. Cum am putea reactiona in astfel de cazuri?
Memorat
manea
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #32 : Iunie 18, 2012, 09:08:49 »

Sunt profund ingrijorata de incalcarile drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului pe baza orientarii sau identitatii sexuale, de cate ori acestea au loc!Consider cas toti suntem egali indiferent de orientarea sexuala!Ar trebui sa fim mai toleranti
Memorat
vera
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #33 : Iunie 18, 2012, 09:10:02 »

Pe termen scurt  solutia este discretia, pe termen lung, evident educatia.
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #34 : Iulie 11, 2012, 08:19:21 »

Considerati ca persoanele cu o alta orientare sexuala ar trebui sa fie mai discreti? Pana cand? Cand ii va accepta societatea si vor putea sa se comporte normal?
Memorat
Maya
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #35 : Octombrie 23, 2012, 11:47:02 »

Poate peste 20-30 de ani..momentan nu cred ca suntem pregatiti sa infruntam realitatea..ca o solutie, ar putea capatos si restul realizatorilor tv sa vorbeasca despre asta in emisiuni pentru ca din pacate 80% din populatia tarii este inca foarte influentata de emisiuni de cancan
Memorat
nohate
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #36 : Noiembrie 26, 2012, 08:49:40 »


Cum reactionam cand cineva e agresat?

Nu simt ca am avut o zi buna astazi, dar singurele minute care merita mentionate din ziua asta sunt cele in care eu nu pot spune ca am fost protagonista, ci doar simpla martora. Si daca pot spune ca am facut ceva bun azi a fost sa ma opresc si sa nu merg inainte.
Merg pe strada si ma tin tin de gulerul de la palton sa incerc sa nu las vantul sa-mi dea cine stie de dureri in gat. Afara e innorat si pe jos totul e umed si parca...lipicios.
Vremea asta pare stresata ca si mine, n-am chef de nimic si simt ca sunt presata de multe lucruri nefacute care trebuiesc implinite. Dar sa trec la ce merita povestit.
Trec ca de obicei in drum spre casa pe langa Tool Gate si aud o cearta. Nu e prima data cand se aud certuri de acolo, e un bar care imi provoaca greata.
Nu stiu de ce de data asta ma opresc sa vad cine se cearta si vad cum 3 barbati sunt aliati impotriva unei femei, unui travestit. Am ales sa o numesc intai femeie pentru ca este dorinta ei si pt ca nu am eu nici un drept sa numesc cine poate sau nu poate fii numita/ considerata femeie.
Imi dau seama ca cearta nu incepuse acum si vad cum ea gesticuleaza obosita in fata celor 3 care rad si isi balangane corpurile sfidator.
"Ok, you cunt!" si restul rad. Femeia, aplauda si ma face sa simt ca nu e prima data cand are reactia asta, cei 3 barbati care  rad  par acum copii de a5a ( no ofence, copiilor! ).  Eu " ce sa fac? sa merg si sa zic ce? pana traduc in engleza s-ar putea sa inrautatesc situatia si mai rau; ce bine ar fi fost sa le pot spune ceva de dulce in romaneste!". In fine, pasesc spre situatie si nu stiu ce sa zic. Femeia le intoarce spatele si merge spre masa prietenilor ei. Tremura si trage nervos din tigara. Eu o opresc si zic" you have my respect for your courage"( acum ma gandesc ca ar fi trebuit sa zic si strenght). "What? I said, I respect you, you have the courage to...nu-mi aduc aminte exact ce i-am zis aici dar stiu ca ea a zis ceva de genul " trying to be me. I am tired to put up with this. I put up with this all my life. So, I thank you! Si eu –“ no! I thank you”
Am mai stat putin de vorba si am plecat. Minutul ala a facut ziua asta mai buna
Memorat
irinaa
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #37 : Noiembrie 30, 2012, 12:34:12 »

Toata lumea se intreaba de ce nu acceptam diverse lucruri ca in alte parti. Dar nimeni nu sta sa se gandeasca de fapt daca este bine sa acceptam sau nu. Doar pentru ca altii o fac nu inseamna ca trebuie sa o facem si noi. Toata treaba asta cu orientarile sexuale mi se pare de-a dreptul absurda. Eu vad asa lucrurile: s-a gasit un grup de oameni, nonconformisti, sa iasa ei din tipar, sa iasa in evidenta si in plus, sa ne convinga si pe noi ca e ceva normal. Nu! nu mi se pare deloc normal. Nu pentru asta am fost creeati de Dumnezeu sau colonizati de extraterestrii sau cum am aparut noi pana la urma ca nici nu stiu ce sa mai cred. Pentru a ne continua specia este nevoie de un barbat si o femeie! de ce sa complicam lucrurile? de ce sa ne abatem de la regula?
Memorat
Toti Egali
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #38 : Noiembrie 30, 2012, 01:30:56 »

Intr-adevar, este nevoie de un barbat si o femeie pentru a continua specia, insa acum exista si alte metode prin care poti avea copil. Vrem ca cei de alte orientari sexuale sa aiba aceleasi drepturi, asta nu inseamna ca sustinem ca toata lumea sa treaca de la hetero la gay.
Memorat
Toti Egali
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #39 : Noiembrie 30, 2012, 01:36:54 »

Nohate, ceea ce ai trait tu este ceva ce mai rar se intampla in Romania. Multumim ca ai impartasit aceste lucruri cu noi! Atitudinea ta a fost una corecta, foarte rar se intampla sa actionam atunci cand ni se pare ca un lucru e nedrept!
Memorat
Toti Egali
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #40 : Aprilie 11, 2013, 09:01:51 »

Ce parere aveti despre marsurile/paradele gay de revendicare a unor drepturi?
Memorat
Maya
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #41 : Aprilie 30, 2013, 08:50:42 »

Daca in urma acestor parade s-ar rezolva ceva, ar fi in regula. Dar din pacate nu se rezolva nimic, cel putin in Romania.
Memorat
Toti Egali
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #42 : Aprilie 30, 2013, 09:46:53 »

Se rezolva, chiar si daca nu mai la nivel psihologic.
Este un pas inainte pentru cei cu alte orientari sexuale.
Memorat
Catinca H.
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #43 : Iunie 28, 2013, 02:49:49 »

Dupa cate se pare, traim degeaba in secolul XXI. Biserica nu realizaeaza, se mai crede inca in secolele ei de glorie...
Memorat
Catinca H.
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #44 : Iunie 28, 2013, 02:49:51 »

Mitropolia Moldovei isi reitereaza pozitia cu privire la egalitatea de sanse pentru homosexuali


Propaganda homosexualităţii în spaţiul public, în şcoli şi mass-media trebuie să fie interzise prin lege. Asta solicită sinodul Mitropoliei Moldovei. După o şedinţă care a durat aproape 10 ore, preoţii au decis că vor solicita autorităţilor introducerea unui articol în acest sens, în Legea cu privire la egalitatea de şanse. Preoţii mai solicită ca propaganda homosexualităţii să fie interzisă în locuri private, în cazul în care sunt prezenţi minori. Reprezentanţii bisericii vor ca sintagma "propaganda imoralităţii" să fie introdusă şi în proiectul Legii privind modul de asigurare a ordinii publice, elaborat recent de Ministerul de Interne. Sinodul Mitropoliei Moldovei a reiterat solicitarea către autorităţi, de acum o lună, privind abrogarea Legii egalităţii şanselor.
Memorat
Pagini: 1 2 [3] 4   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron