star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: 1 2 3 [4]   In jos
Autor Subiect: Discriminare pe baza orientarii sexuale  (Citit de 50142 ori)
Didi
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #45 : Iunie 28, 2013, 03:00:30 »

Nu cred ca se asteapta cineva vreodata ca Biserica sa fie de acord cu asa ceva. Din pacate, Biserica inca mai are influenta asupra oamenilor in varsta mai ales...
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #46 : Iulie 29, 2013, 11:15:56 »

 Membrii Comisiei au adoptat, cu 18 voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă", amendamentul depus de Chiuariu, la articolul 4, alineatul 2, astfel: "România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi. Orice discriminare bazată pe sex, culoare, origine etnică sau socială, trăsătură genetică, limbă, credinţă sau religie, opinii politice sau de altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, avere, naştere, dizabilităţi, vârstă sau orientare sexuală este interzisă".

În forma actuală a Constituţiei, acest alineat prevede: "România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială".
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #47 : Iulie 29, 2013, 11:18:53 »

Comisia pentru revizuirea Constituţiei a revenit  asupra votului la amendamentul care interzicea discriminarea bazată pe orientarea sexuală adoptat şi l-a respins.

Ce parere aveti de "jocul" asta?
Memorat
Catinca
Newbie
*

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 19


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #48 : Iulie 29, 2013, 12:00:09 »

Deja nu mai crede nimeni toata agitatia asta pentru nimic. Spunem ca vrem sa ajungem si noi la nivelul tarilor occidentale, dar cum facem cativa pasi inainte, imediat facem unul inapoi...
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #49 : Iulie 31, 2013, 03:25:06 »

Doi homosexuali au depus plângere azi dimineaţă pentru discriminare împotriva primarului şi adjuncţilor săi dintr-un sat din sud-vestul Franţei pe motiv că aceştia au refuzat să îi căsătorească deși Parisul a legalizat acest tip de mariaj, notează Reuters, citat de Evenimentul Zilei.

Isabelle Duguet consideră că în acest caz este vorba de discriminare din partea unei persoane a autorităţii publice care, în exercitarea funcţiei sale, refuză să dea curs unui drept acordat de lege. Ea a intentat o acţiune de urgenţă în justiţie pentru ca tribunalul să îi oblige pe primarul din Arcangues şi pe adjuncţii săi “să îi căsătorească” pe cei doi clienţi ai săi. Faptele care le sunt imputate sunt pasibile de cinci ani de închisoare şi 75.000 euro amendă, adaugă avocata.

La sfârşitul lunii mai, cei doi au fost refuzaţi categoric de Jean-Michel Colo (60 de ani), primar în Arcangues de 31 de ani, pe care l-au anunţat de intenţia lor de a se căsători în satul în care locuiesc din 2003.

“I-am atras atenţia că evenimentul nu va fi deloc mediatizat, dar ne-a refuzat din nou după ce am depus dosarul la primăria din Arcangues, pe 17 iunie”, a declarat unul din cei doi homosexuali. De atunci, Colo spune într-una că refuză să căsătorească doi homosexuali, iar adjuncţii săi au adoptat aceeaşi poziţie. Primarul a fost convocat luni de subprefectul de Bayonne, care i-a cerut să aplice legea.

Legea care reglementează căsătoria între homosexuali şi adoptarea de copii de către aceştia, promisiune de campanie a preşedintelui socialist, a fost votată de Parlament pe 23 aprilie şi promulgată pe 18 mai de Francois Hollande. Ea a fost aspru combătută în stradă de cei care se opun prevederilor ei.

Doi homosexuali s-au căsătorit prima oară în Franţa pe 29 mai, la Montpellier, în sudul țării.
Memorat
Catinca
Newbie
*

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 19


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #50 : Iulie 31, 2013, 03:26:15 »

Ma gandes ca astea sunt doar cateva exemple care au iesit la iveala...cate cazuri or mai fi, de fapt?
Memorat
Catinca
Newbie
*

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 19


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #51 : Iulie 31, 2013, 03:28:20 »

Drept dovada, am mai gasit un exemplu: O asociație de scauți din SUA interzice înregistrarea tinerilor gay și atei să devină membri și să participe la activități și evenimente sociale. Reacții adverse nu au întârziat să apară din partea reprezentanților Fundației pentru Libertatea Religiei, care au criticat vehement un anunț discriminatoriu postat în mass-media americană în ultimele zile.

Anunțul postat de Asociația Scauților Băieți din America discriminează persoanele ateiste și de orientare sexuală netradițională, pentru că astfel de membri nu ar putea deveni buni cetățeni ai SUA. “Asociația Boy Scouts of America crede că niciun membru care nu-l recunoaște pe Dumenzeu nu poate să devină un cetățean destonic”, se menționează în anunț.

De cealaltă parte, adepții Fundației pentru Libertate Religioasă susțin că, din contra, cei care încumetă să-i discrimineze pe alții și să îi considere cetățeni de clasă inferioară nu se pot mândri cu titlul de cetățean al Americii.

Fundația pentru Libertate este o asociație care militează pentru separarea religiei de stat și educarea unei atitudini tolerante față de persoanele care aleg să nu creadă în Dumnezeu.

Asociația Scauților Băieți din America a fost înființată în 1910 și este cea mai populară organizație din SUA care întrunește peste trei milioane de tineri. Aceștia sunt educați să devină responsabili, civici, lideri cu atitudine și membri activi în comunitate.

Si daca stai sa cauti...
Memorat
Alecs
Newbie
*

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 17


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #52 : Iulie 31, 2013, 03:29:44 »

Nici eu nu inteleg pe cine deranjeaza viata altora. Fiecare isi aranjeaza viata asa cum doreste. Avem dreptul asta.
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #53 : Octombrie 24, 2013, 09:46:02 »

http://discriminare.md/actualitate/castig-de-cauza-pentru-o-femeie-bisexuala-din-chisinau-in-mentinerea-locuintei-copilului/

Câștig de cauză pentru o femeie bisexuală din Chișinău în menținerea locuinței copilului

O femeie bisexuală a obținut câșitg de cauză în instanța superioară, după ce fostul ei soț i-a limitat dreptul de a-și vizita fiica. Femeia a reușit să-și mențină domiciliul unde vor locui împreună cu copilul ei. Curtea Supremă de Justiţie a emis o hotărâre în acest sens, prin care s-a stabilit că femeia are dreptul să determine locul de trai, potrivit unui comunicat de presă al GENDERDOC-M.

Viaţa în comun a celor doi a eşuat, creându-se o atmosferă insuportabilă de neînţelegere. Femeia a solicitat să divorțeze de fostul ei soț, care s-a dovedit a fi violent pentru că începuse alte relații cu o persoană de același sex. Bărbatul a hotărât să se răzbune, folosind acest argument pentru a o lipsi de dreptul să-și viziteze copilul.

Cel mai mut a avut de suferit fiica lor, Irina (nume schimbat), care a suportat violenţă psihologică din partea tatălui, manifestată prin impunerea voinţei sale, interzicerea de a-şi vedea mama. După ce aceasta a mers la şcoală, în clasa 1, Daniela a luat copilul cu traiul la ea. În rezultat, a întâmpinat un nou val de ameninţări cu moartea, intimidare şi violenţă, aceste circumstanţe aflându-se în vizorul organului de poliţie.

Prin hotărârea Judecătoriei Botanica mun. Chişinău, domiciliul copilului a fost stabilit cu tatăl său, în pofida dovezilor comportamentului violent al acestuia. În hotărâre se stipulează că orientarea sexuală a mamei nu a fost luată în consideraţie, însă motivul pentru care copilul a fost lăsat în grija tatălui nu a fost întemeiat şi hotărârea a fost emisă cu interpretarea eronată a normelor de drept.

Potrivit avizului Direcţiei pentru protecţia drepturilor copilului sectorului Botanica cu privire la determinarea domiciliului copilului minor, ambii părinţi dispun de condiţii favorabile pentru educarea şi creşterea copilului, ambii manifestă interes şi participă la creşterea şi educarea acesteea, oferindu-i dragoste şi căldură în egală măsură. La 26 februarile 2013 Curtea de Apel a lăsat în vigoare hotărârea primei instanţe, însă Daniela, a depus recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

În perioada amenințărilor, poliţia a fost nevoită să aplice măsuri de protecţie pentru a stopa atacurile fizice şi verbale ale lui Alexandru asupra Danielei. Danilea s-a adresat instanţei de judecată cu o cerere prin care îl învinuia pe Alexandru de hărţuire şi victimizare. Instanţa de Judecată a secorului Botanica l-a declarat pe Alexandru vinovat de discriminare pe criteriul „orientare sexuală”.

Curtea a pus accent pe interesul superior al copilului, vârsta şi genul acesteea, pe faptul confirmat al agresivităţii şi violenţei lui Alexandru, pe opinia Direcţiei pentru protecţia drepturilor copilului, şi pe legislaţia naţională şi internaţională, se mai menționează în comunicat.
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #54 : Octombrie 24, 2013, 11:40:36 »

http://www.renasterea.ro/stiri-timisoara/actualitate/robu-primarul-anti-gay-timisoara-orasul-din-romania-in-care-un.html


Robu, primarul ANTI-GAY? Timişoara, oraşul din România în care un bar pentru homosexuali este închis abuziv

În aceste zile la Timişoara s-a iscat un întreg scandal legat de închiderea temporară a mai multor cluburi, decizie luată de viceprimarul Traian Stoia, în urma mai multor reclamaţii venite din partea cetăţenilor care locuiesc în apropierea acestor localuri, deranjaţi de zgomotul provocat de acestea. Primarul Nicolae Robu, mare fan Facebook, titularul a nu mai puţin de trei conturi pe această reţea de socializare, răspunde , evident tot pe FB, " de pe superba plajă din superba staţiune Mamaia", unde se află în vacanţă, că probabil viceprimarul acţionează întemeiat în lipsa sa şi el, oricum, a "închis un singur club, unul de gay".

 
Luat la întrebări cu privire la suspendarea activităţii unor cluburi din oraş, pe Facebook, primarul Nicolae Robu a hotărât să le răspundă celor care îl acuzau pe el că le-a închis.


„Haideţi să lămurim un lucru: eu sunt în concediu de marţi, 06.08.2013. N-am închis niciun club. Cele 4 cluburi au fost închise de către dl viceprimar Stoia, presupun că întemeiat (în tot mandatul, eu am închis doar un singur club, unul de gay)”, a scris Robu.

În discuţie a intrat apoi Lucian Dunăreanu, proprietarul singurului club pe care l-a închis primarul – după cum spune chiar el – “Delirio” care l-a acuzat şi în alte rânduri pe Robu de homofobie. Dunăreanu susţine că localul său a fost închis ilegal, că activitatea a fost suspendată temporar, deşi existau două procese verbale contestate în instanţă.

„Dvs. mi-aţi închis clubul GAY, aşa cum v-aţi lăudat mai sus. Clubul a primit 2 suspendări temporare, în lunile mai şi iulie (…) Dupa 2 suspendări temporare a câte o lună (MAXIM posibil) am luat eu decizia (forţat) de a închide punctul de lucru. Chiria curgea, chiar dacă era închis…. şi uite aşa am ajuns între ciocan şi nicovală, între primarul homofob şi propietarul spaţiului care-şi vrea banii dintr-un club închis. Era singura decizie înţeleaptă pe care o pot lua. O să redeschid altul, când o să pot, însă gestul primarului este o pată pe obrazul municipalităţii acestui oraş, pe care eu mereu l-am considerat cel mai frumos din România”, îi scrie Dunăreanu primarului.

Robu spune că nu este vorba despre un caz de discriminarea, ci despre tulburarea liniştii publice. „1. Nu sunt omul care să facă vreo discriminare între oameni, după vreun alt criteriu decat cel al bunului simţ. 2. Barul cu pricina a fost închis nu pt că era al comunităţii LGBT, ci pt că tulbura liniştea publică într-o zonă locuită de multă lume. 3. Dl Dunăreanu, ca orice alt cetăţean, poate deschide şi ţine deschise câte baruri vrea, fără a fi boicotat de cineva, câta vreme va respecta legea şi celelalte norme în vigoare”, susţine primarul.

Discuţiile despre cluburi nu se opresc aici, primarul fiind „suspectat” de alţi interlocutori de-ai săi de pe Facebook, care se declară „terorizaţi de zgomotul infernal de la Heaven”, de „complicitate la tulburarea liniştii publice”…
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #55 : Octombrie 24, 2013, 11:43:56 »

http://stirileprotv.ro/stiri/international/un-prezentator-tv-din-rusia-a-fost-concediat-dupa-ce-a-marturisit-in-direct-ca-este-gay.html

Prezentatorul TV Anton Krasovski a marturisit in direct la televiziunea KontrTV, despre care se stie ca ar fi sprijinita de administratia de la Kremlin, ca este gay, iar la putin timp dupa a fost concediat.

"Sunt homosexual si sunt acelasi om ca si dumneavoastra, dragii mei telespectatori, la fel ca domnul Putin si premierul Medvedev si deputatii din Duma noastra", a spus acesta.

Jurnalistul a declarat pentru CNN ca a fost concediat in aceeasi noapte in care a facut aceasta marturisire.

Inregistrarile acestui moment au fost sterse atat de pe serverul televiziunii online, cat si de pe platforma YouTube. Krasovski, in varsta de 37 de ani, a fost redactor-sef al televiziunii, al carei proprietar este un apropiat al administratiei de la Kremlin.

"Am facut multi bani in televiziune si am inteles ca voi pierde tot", a declarat acesta pentru publicatia britanica The Independent.

"Dar am inteles ca nu am de ales, nu pot face altceva. Nu am facut asta pentru like-uri pe pagina mea de Facebook. Am facut-o sa ma fac auzit la Kremlin. Au auzit si au fost surprinsi", a adaugat el.

Marturisirea vine in contextul in care in Rusia au fost promulgate, recent, legi aspre impotriva homosexualilor.

Pe de alta parte, oficialii rusi spun ca aceasta masura nu interzice relatiile homosexuale, ci descurajeaza discutarea acestui subiect cu minorii.
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #56 : Decembrie 19, 2013, 03:39:21 »Homofobia față de gay a ajuns la amenințarea cu moartea

Un barbat a ajuns la Urgenta cu o rana la cap, dupa ce a fost batut pe malul Nistrului pe motiv ca ar fi gay. Acesta venise pe plaja cu niste amici ca sa se odihneasca, aflandu-se in concediu. El spune ca a fost atacat de mai multi tineri care l-ar fi amenintat si cu moartea. Politia din Vadul lui Voda investigheaza cazul, informează PRO TV.

Petru Piriu, in varsta de 32 de ani, este din raionul Calarasi si venise cu doi amici pe malul Nistrului, ca sa se odihneasca. Unul dintre prieteni a mers la magazin. La scurt timp, de ei s-au apropiat mai multi tineri, care au inceput sa-i ia la intrebari.

Barbatul spune ca pret de o jumatate de ora ar fi fost lovit, iar ca sa nu fie denuntati la politie, agresorii ar fi incercat sa-l inece in rau.

Barbatul spune ca auzindu-l tipang, cativa maturatori au chemat politia. Unul din ei imi spune: tu daca o sa taci din gura eu o sa-ti platesc 1000 de euro. Altul din ei a zis ca daca o sa denunti la politie, o sa te gasim si o sa te omoram.

Petru sustine ca agresorii au fost luati la politie, iar el a fost transportat la Urgenta in sectia de neurochirurgie. Medicii spun ca starea lui e stabila. Pacientul a fost adus in stare de gravitate medie. Este internat cu traumatism cranio-cerebral, a fost investigat, primeste tratament.

Politia a refuzat sa ofere detalii in legatura cu acest caz.


Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #57 : Decembrie 19, 2013, 03:41:19 »

http://discriminare.md/o-lege-care-poate-limita-drepturile-minoritatilor-sexuale-trezeste-reactii/

O lege care poate limita drepturile minorităților sexuale trezește reacții

Codul Contravenţional din Moldova a fost modificat cu un articol care poate limita drepturile minorităţilor sexuale, şi care contravine principiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omulului, relatează Radio Europa Liberă.

Este vorba de articolul privind „activităţi publice cu impact negativ asupra minorilor” votat de parlament pe 23 mai şi intrat în vigoare pe 12 iulie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial

Potrivit acestui articol, „difuzarea informaţiei publice şi/sau săvîrşirea unor fapte îndreptate spre propagarea prostituţiei, pedofiliei, pornografiei sau a unor alte relaţii decît cele legate de căsnicie şi familie în conformitate cu Constituţia şi Codul Familiei (…) sînt contravenţii care pot fi pedepsite cu amenzi până la interdicţia de a exercita temporar o anumită funcţie de răspundere.

Iniţiatorii articolului din Codul Contravenţional sunt deputaţii Ghenadi Ciobanu, Valeriu Ghileţchi şi Sergiu Sîrbu. Această modificare a atras și atenția blogg-erilor internaționali, care citează un articol de pe pagina de internet a Intergrupului pentru drepturile LGBT din Parlamentul European.

Europa Liberă: Să ne spuneţi de ce au fost necesare aceste modificări acum?

Ghenadie Ciobanu: „Noi am adoptat o nouă lege, pe care tot am promovat-o eu în calitate de primul autor. Este vorba despre Legea privind protecţia copiilor împotriva impactului negativ al informaţiei. Această lege a fost adoptată în două lecturi (n.r. la 7 martie 2013). În această lege nu este prevăzut expres cum se pedepseşte încălcarea prevederilor legii. Şi atunci aceste prevederi se includ în Codul Contravențional. Sunt două variante sau expres în lege, sau în Codul Contravenţional se includ aceste penalizări. Noi am mers pe varianta Codului Contravenţional mai obişnuit şi mai general, inclusiv pentru alte ţări. Iată de ce am modificat aceste articole în care este prevăzut totul ce ţine de propagarea pornografiei etc.”

Europa Liberă: Dacă e vorba de propagarea prostituţiei, pedofiliei, pornografiei, cum e prevăzut în aceste modificări, e clar. Mai vagă însă e formularea „sau a unor alte relaţii decât cele legate de căsnicie şi familie”.

Ghenadie Ciobanu: „Este exact textul din lege şi acolo e scris foarte clar. Dacă vă uitaţi în legea privind protecţia copiilor împotriva impactului negativ al informaţiei veţi găsi concret ce se are în vedere, pentru că acolo este descifrat.”

Europa Liberă: Şi ce se are în vedere, inclusiv relaţiile sexuale netradiţionale, adică homosexualitatea?

Ghenadie Ciobanu: „Despre asta nu se vorbeşte. Noi avem cadrul general legal şi convenţiile internaţionale, şi legea egalităţii în care se vorbeşte expres despre lucrurile ce ţin de acest domeniu. Dar dacă este vorba de copii şi dacă este vorba despre publicitate, exact ca şi prostituţia şi toate celelalte, care poate avea impact negativ şi care nu este difuzată la timpul respectiv, noi în lege am indicat timpul când poate fi difuzat şi ce marcaje sunt necesare, atunci bineînţeles că şi asta poate fi calificată drept încălcare.”

Europa Liberă: Dar ştiţi că Gender Doc şi comunitatea LGBT consideră ca aceste modificări îi vizează direct?

Ghenadie Ciobanu: „Nu este adevărat. Atunci ar putea toţi care se ocupă de prostituţie şi toţi ceilalţi să se revolte. În principiu loveşte în cei care fac ca informaţia interzisă copiilor să fie publică.”

Europa Liberă: Dar, de fapt, ce aţi vrut să obţineţi prin aceste modificări, care prevăd amenzi pentru difuzarea informaţiei publice cu impact negativ asupra minorilor?

Ghenadie Ciobanu: „Să asigurăm protecţia copiilor de informaţia negativă şi să punem anumite filtre. Astfel încât societatea, în primul rând părinţii, dar şi toţi ceilalţi responsabili – radiodifuzorii şi cei care difuzează informaţii pe internet, să ţină cont de un cadrul legal. Iar copiii să fie protejaţi, prin aceste filtre şi tehnice, şi morale, de acest impact negativ. Ceea ce ar însemna mai puţine suicide şi să nu fie propagarea violenţei. De ce a fost necesar acest lucru în Moldova? Pentru că nu era reglementat. Noi ne-am condus şi de legile altor ţări, şi de directivele europene în privinţa protecţiei copiilor de impactul informaţiei negative.”

Europa Liberă: V-aţi inspirat şi din legea recent adoptată în Federaţia Rusă, care e mai largă, penalizând şi aşa zisă „propaganda homosexuală”?

Ghenadie Ciobanu: „Eu mai curând m-am inspirat din directivele europene, dar este absolut adecvată condiţiilor noastre.”

Europa Liberă: Dar există similitudini cu legea din Federaţia Rusă?

Ghenadie Ciobanu: „Cu legea Federaţiei Ruse nu ştiu pentru că eu nu am citit ultima variantă a legii. Ştiu că au fost foarte multe discuţii acolo. Pentru noi era important să ţinem cont de multe prevederi, pentru că la libertatea presei noi avem o lege pe care ruşii nu o au. Anume în acest domeniu este foarte important să menţinem dreptul copiilor, pe de o parte, şi libertatea de expresie, pe de altă parte. Iată acest echilibru nu ştiu dacă s-a respectat mai mult la ruşi, decât la noi. Bănuiesc, că la noi este mai echilibrat având în vedere că noi am respectat toate standardele europene şi actele normative privind libertatea de expresie.”

Europa Liberă: Totuşi e vorba despre difuzarea informaţiei publice, dacă, de exemplu, presa relatează despre un marş al gay-ilor, cade presa sub incidenţa acestor prevederi, poate fi amendată pentru asta?

Ghenadie Ciobanu: „Conform acestei legi nu poate fi amendată. Problema este de altă natură. Informaţia respectivă nu poate fi adresată direct copiilor şi nu poate fi pusă, dacă are acest caracter de promovare, de agitaţie, sau un caracter de violenţă, dacă există şi contramanifestanţi şi se bat. Atunci, bineînţeles că aceste emisiuni îşi au ora de difuzare indicată în lege, pentru a proteja copiii de informaţia din mass-media.”

Europa Liberă: Dar sub aspect jurnalistic care ar fi posibilul impact al acestor modificări?

Ghenadie Ciobanu: „Noi ne-am străduit să nu aibă vreun impact. Ne-am străduit să fie menţinut echilibrul dintre dreptul copiilor şi dreptul la libertatea de expresie. S-a lucrat foarte mult la această lege. La elaborarea legii, dar şi dezbateri publice au participat mai multe organizaţii media, jurnalişti, UNICEF. La aceste dezbateri publice au fost găsite exact formulările care să nu limiteze dreptul ziariştilor la libertatea de expresie.”
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #58 : Februarie 26, 2014, 12:42:36 »

Ce spuneti in acest caz? Sunteti de acord?


Preşedintele Ugandei a semnat o lege care criminalizează homosexualitatea

Preşedintele din Uganda a semnat textul de lege împotriva homosexualităţii, legiferând controversatul proiect care poate pedepsi homosexualii din ţară cu închisoare pe viaţă, în ciuda criticilor dure din partea comunităţii internaţionale şi a organizaţiilor pentru respectarea drepturilor omului.

De asemenea, legiferează închisoarea ca pedeapsă maximă pentru ugandezii găsiţi vinovaţi de „homosexualitate gravă”. Această acuzaţie se referă la actele homosexuale repetate între persoane (inclusiv minori, persoane cu dizabilităţi sau persoane infectate cu virusul HIV) care şi-au dat consimţământul.

Propunerea de lege este larg acceptată în Uganda, însă grupurile internaţionale pentru respectarea drepturilor omului au criticat aspru iniţiativa oficialilor ugandezi, în condiţiile în care homosexualitatea era deja subiect pentru delictele penale. Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, s-a arătat „profund dezamăgit” de Uganda şi a menţionat că noua lege este „un pas înapoi” care va complica legăturile între Washington şi Kampala, relatează France24. În plus, şi laureatul Premiului Nobel pentru Pace de origine ugandeză, Desmond Tutu, a declarat că legea împotriva homosexualităţii aminteşte de încercările naziştilor şi a regimurilor de tip apartheid de a crea „legi împotriva iubirii”.

În forma sa iniţială, textul ppropunerii de lege prevedea pedeapsa cu moartea pentru cazurile considerate grave, însă iniţiatorii proiectului au renunţat la această formă şi au introdus închisoarea pe viaţă. Actuala lege pedepseşte şi „promovarea” homosexualităţii şi impune ugandezilor să denunţe persoanele gay. Homosexualii din Uganda se confruntă cu numeroase ameninţări şi atacuri împotriva lor, într-o ţară majoritar homofobă. Activiştii pentru respectarea drepturilor omului au raportat cazuri în care lesbienele ugandeze au fost supuse violurilor, considerate metode de „corecţie” de unii homofobi.
Memorat
Catinca
Newbie
*

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 19


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #59 : Februarie 28, 2014, 08:09:55 »

In ceea ce priveste discriminarea pe baza orientarii sexuale la locul de munca, dar si in general. Mai intai as vrea sa fac o paralela : ganditi-va la faptul ca, la inceput, Biserica a respins total medicina legala, in speta autopsia. Insa, aceasta activitate ne-a dus destul de departe in ceea ce priveste stiinta, tratarea unor boli, si nu numai. Revenind acum la homosexualitate, la alte specii acest lucru este perfect normal. Mai mult decat atat, psihologia a avut foarte multe de invatat despre trairile persoanelor discriminate, precum si toata lumea la nivel de constientizare. Pana la urma sunt niste emotii care odata traite intre varsta de 12-16 ani foarte intens, sunt greu de stapanit, persoana in cauza putand fi marginalizata, respinsa, sau chiar traind o trauma in interior. Totusi, nu inseamna ca acestia nu pot reusi in viata(avem exemple din sport, muzica, stiinta si nu numai). Cred ca incet-incet, ca si cu alte categorii discriminate, facem progrese.
Memorat
Pagini: 1 2 3 [4]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron