star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1]   In jos
Autor Subiect: Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD)  (Citit de 15504 ori)
mariwara
Vizitator


Adresa de email
« : August 01, 2011, 09:44:18 »

Daca aveti nevoie de informatii despre discriminare si combaterea ei, intrati pe site-ul CNCD http://www.cncd.org.ro
Memorat
VictorIulian
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #1 : August 13, 2011, 07:42:59 »

O institutie inutila care mai amendeaza din cand in cand cate o persoana publica pentru ca foloseste cuvinte corecte cum ar fi: tigan, hot, insalubru, needucat si alte asemenea cuvinte in aceeasi propozitie.

Nu exista discriminare reala in Romania. Cei care acuza discriminarea se discrimineaza singuri, prin refuzul de a se duce la scoala, de a invata limba romana si de a se integra in societate.

Cand vor vrea sa faca lucrul acesta si cineva o sa ii impiedice, atunci o sa stam de vorba, dar cat timp ei nu fac nimic sa schimbe perceptia publica despre ei, nu stiu ce ar putea fi facut.

De aceea spun ca acest consiu este inutil
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #2 : Septembrie 12, 2011, 11:19:30 »

Victoriulian cunosti  vreo persoana ce a apelat la CNCD si problema/problemele nu i-au fost rezolvate? Ce ai face tu daca ai fi discriminat? La cine sau la ce anume ai apela?
Memorat
Nadal_88
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #3 : Septembrie 27, 2011, 07:49:24 »

Eu as apela la nepasare...altfel nu reusesti sa faci fata, decat daca nu iti pasa. Sau incerci sa nu iti pese...nu cred ca cncd te poate ajuta..cred k e la fel ca in cazul unui proces, lung si fara solutie...
Memorat
VictorIulian
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #4 : Noiembrie 02, 2011, 08:57:58 »

Eu nu am fost, nu sunt si nu voi fi niciodata discriminat. Sunt norocos as putea spune sa ma fi nascut de partea care trebuie a barierei.

Pot fi discrimant doar in anumite tari, datorita persoanelor care se spune ca ar fi discriminate pe la noi si care se duc prin respectivele tari si le dau impresia cetatenilor respectivi ca toti romanii sunt la fel.

Asta nu ma deranjeaza prea tare pentru ca eu nu o sa ma duc niciodata in respectivele tari ca un om care isi cauta de munca si vrea si el sa lucreze ca spalator de vase in restaurant sau pe santier. Nu am nimic impotriva si chiar ii admir pe oamenii care fac lucrul asta si au curajul sa plece din casa lor, din tara lor ca sa isi incerce norocul.

In concluzie, cat timp societatea va functiona asa cum functioneaza acum, nu voi fi niciodata discriminat.
Memorat
ghostofyou
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #5 : Noiembrie 08, 2011, 07:56:55 »

Discriminarea poate aparea si atunci cand la angajare este preferata o femeie in locul unui barbat sau invers...Dar daca doamne fereste ai vreun accident si ramai fara o mana sau un picior..la angajare nu ai fi discriminat?Niciodata sa nu spui niciodata...
Memorat
Crisstina
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #6 : Noiembrie 08, 2011, 03:11:04 »

In momentul in care nu ai o mana, un picior automat nu poti sa prestezi orice fel de munca, indiferent cat de destept si competent erai inainte sa iti pierzi vreo parte din corp. Nu consider ca e discriminare. Discriminare in acest caz consider ca ar fi in momentul marginalizarii acestuia din societate si in general, nu doar la locul de munca.
Memorat
Nadal_88
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #7 : Noiembrie 09, 2011, 10:30:59 »

Unele posturi cer calificari pe nu le pot indeplinii persoanele cu dizabilitati...in acest caz, nu e vb de discriminare. Dar daca vrei sa mergi la teatru sau la restaurant si nu esti lasat sa intri in acea incinta, atunci e discriminare..
Sincer, nu mi se par discriminatoare acele anunturi pentru locurile de munca, gen: angajam femeie, 30-45 de ani, pentru postul de vanzatoare, etc. De ce firma respectiva nu are dreptul sa zica ceea ce vrea? Daca are destul de multi barbati angajati si isi doreste sa angajeze doar femei, cum discrimineaza? Inainte era comunism, nu aveai atat de multa libertate.. Acum cand teoretic ar trebui sa avem, defapt nu avem, pentru ca dam in discriminare...
Memorat
Crisstina
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #8 : Ianuarie 17, 2012, 02:04:26 »

Nadal_88 de acord cu tine...Oricum se pare ca institutiile noastre nu au inteles multe dintre aspectele egalitatii de sanse...si nici oamenii...
Memorat
totiegali
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #9 : Aprilie 30, 2012, 01:02:21 »

Am observat din discutiile de mai sus ca foarte multe persoane si participanti la acest forum sunt interesate de cazurile rezolvate de CNCD in domeniul egalitatii de sanse si gen.
Pentru mai multe informatii va sugerez sa intrati pe site-ul oficial http://www.cncd.org.ro/ .
Memorat
Marieta
Newbie
*

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 16


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #10 : Iunie 06, 2012, 03:41:01 »

Prevederile legale referitoare la egalitatea de sanse intre femei si barbati in domeniul muncii se aplica tuturor persoanelor, functionari publici si personal contractual, din sectorul public si privat, inclusiv din institutiile publice.
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #11 : Iunie 15, 2012, 02:49:15 »

Aceste prevederi se aplica tuturor cetatenilor, fie persoane fizice sau juridice..insa respectarea lor impune mai multe probleme decat ar fi normal
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #12 : Octombrie 24, 2013, 09:39:19 »

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15817470-cazul-bentita-tricolora-consiliul-pentru-combaterea-discriminarii-decis-amendarea-dirigintei-elevei-sabina-elena-directorului-scolii-cate-400-lei-pentru-discriminare.htm


Cazul bentita tricolora: Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a decis amendarea dirigintei elevei Sabina Elena si a directorului scolii cu cate 400 lei pentru discriminare

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis astazi in unanimitate sa o amendeze pe diriginta elevei Sabina Elena cu 400 lei pentru discriminare. "Fapta dirigintei de clasa de a solicita elevei Sabina Elena sa nu mai poarte o bentita tricolora in incinta unitatii de invatamant, respectiv fapta de a deposeda eleva de bentita, constituie discriminare prin incalcarea dreptului la demnitate, pe criteriul convingeri", informeaza CNCD printr-un comunicat remis HotNews.ro. Si directorul Liceului "Korosi Csoma Sandor" din orasul Covasna a primit aceeasi amenda, pentru "tratamentul injust la care a fost supusa" Sabina Elena.

"Fapta dirigintei de clasa de a solicita elevei Sabina Elena sa nu mai poarte o bentita tricolora in incinta unitatii de invatamant, respectiv fapta de a deposeda eleva de bentita, constituie discriminare prin incalcarea dreptului la demnitate, pe criteriul convingeri, potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, modificata si republicata. Se aplica reclamatei amenda contraventionala in cuantum de 400 lei. Vot: in unanimitate a celor prezenti", anunta CNCD intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Prin aceeasi hotarare, CNCD a decis "ca directorul scolii a savarsit prin comportamentul sau pasiv, respectiv neadecvat o fapta de discriminare, constand in tratamentul injust la care a fost supusa petenta (art. 2 alin. 4 coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000). Se aplica reclamatului amenda contraventionala in cuantum de 400 lei. Vot: in unanimitate a celor prezenti".

Amintim ca Inspectoratul Scolar Judetean Covasna a decis in martie sanctionarea cu observatii scrise a directorului Liceului "Korosi Csoma Sandor" din orasul Covasna si a celor doi directori adjuncti, "pentru gestionarea defectuoasa a situatiei in primele zile ale desfasurarii evenimentelor" in cazul elevei amenintate dupa ce a purtat o bentita cu tricolorul romanesc de 15 Martie. O alta masura luata de inspectorat a fost "schimbarea, din functia de diriginte si din cea de profesor de Limba si literatura romana al clasei a IX-a A, a doamnei profesor care a indeplinit aceste atributii pana in acest moment".

Decizia inspectoratului a venit dupa ce in Consiliul profesoral al Liceului ''Korosi Csoma Sandor'' din Covasna, un liceu mixt cu predare in limbile romana si maghiara, s-a pus in discutie sanctionarea elevilor din clasa a IX-a care au purtat la scoala bentite in culorile drapelului national, gest perceput drept provocator de catre unii dintre colegii maghiari. Una dintre eleve a carei poza a fost postata pe Facebook afirma ca a primit amenintari cu moartea, iar Politia a demarat cercetarile pentru identificarea persoanei in cauza.

Potrivit presei, in 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cativa elevi romani din clasa a IX-a au mers la scoala cu accesorii in culorile tricolorului romanesc, iar una dintre eleve, care purta o bentita tricolora si a carei fotografie a fost postata pe o retea de socializare, sustinea ca ar fi primit amenintari.

Consiliul National al Elevilor a anuntat atunci ca va sesiza Ministerul Educatiei si CNCD pentru a lua masurile necesare la "asemenea abuzuri".
Memorat
Catinca
Newbie
*

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 19


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #13 : Februarie 27, 2014, 08:11:58 »

Personal nu cred ca acest consiliu este inutil. Ganditi-va ca in majoritatea cazurilor activitatea institutiilor publice nu ne este prezentata decat intr-o postura negativa, deci de aici pleaca automat si perceptia noastra fata de respectiva institutie.
Ca cetatean platitor de taxe si impozite poti cere anumite informatii privind activitatea institutiei respective dar noi nu facem acest lucru decat atunci cand le lovim de o situatie concreta(de exemplu, cineva implicat in accident de masina este despagubit cu o suma mult sub cea corecta, si sesizeaza autoritatile competente)
In ceea ce priveste consiliul discriminarii, mai mult ONGurile sunt implicate in activitatea de monitorizare, deoarece ar reprezenta o punte de legatura intre cetatean si institutia in cauza. Ganditi-va putin, daca cineva care se exprima “prea degajat” la TV fata de o persoana in cauza este amendat o data, si apoi inca o data, s.a, tot nu este oprit, pentru ca are bani suficienti. Deci cred ca scopul institutiei nu e sa imparta amenzi in stanga si in dreapta cat sa ridice gradul de constientizare.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron