star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1]   In jos
Autor Subiect: starea de spirit ca oameni ?  (Citit de 29936 ori)
Actibre
Vizitator
« : Septembrie 15, 2011, 09:13:57 »

starea de spirit ca oameni ?
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #1 : Septembrie 20, 2011, 08:58:54 »

detaliaza...Smiley
Memorat
indirty
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #2 : Decembrie 19, 2011, 08:51:43 »

Citat
starea de spirit ca oameni ?

   Huh?
Memorat
Smenhorn
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #3 : Decembrie 20, 2011, 03:48:45 »

Happy New Year!!!!!
Memorat
miry
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #4 : Februarie 01, 2012, 03:39:17 »

Adica, nu intelegem? "Starea de spirit ca oameni"
Memorat
ghostofyou
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #5 : Februarie 05, 2012, 02:12:39 »

subiectul fiind rasism si xenofobism banuiesc ca te referi la ce stare de spirit avem fata de acest subiect sau fata de oamenii ce sunt rasisti...Fiecare e liber sa isi spuna parerea, insa consider ca cei care intra pe acest forum vor sa schimbe ceva, sa arate lumii ca putem renunta la conceptiile gresite fata de alta rasa, gen, etc...
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #6 : Februarie 20, 2012, 02:24:06 »

Rasismul este o consecinţă în plus a ignoranţei.
Memorat
Maya
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #7 : Martie 12, 2012, 11:48:19 »

Consider ca rasismul e si o consecinta a educatiei si a faptului ca de mic ti se implementeaza chestii de genul: e de etnie rroma, nu te juca cu el ca poate iei paduchi. La o anumita varsta suntem capabili sa diferentiem binele de rau, si daca si atunci suntem sceptici in ceea ce priveste persoanele de alta rasa, etnie, gen e o mare problema!
Memorat
DanielaB
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #8 : Mai 11, 2012, 07:42:25 »

sau a lipsei de educatie mai bine zis Smiley
Memorat
Maya
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #9 : Mai 11, 2012, 08:07:11 »

DanielaB consideri ca ar trebui sa existe cursuri pentru parinti in ceea ce priveste educatia copiilor? Cei 7 ani de acasa sunt foarte importanti si daca pornim cu un tip de principii e mai greu sa ne "revenim" pe parcurs
Memorat
manea
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #10 : Iunie 18, 2012, 09:08:44 »

Pe langa cei 7 ani de acasa trebuie sa vb si de scoala si de educatia primita in scoala
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #11 : Iulie 11, 2012, 08:22:16 »

Considerati ca ar trebui sa se introduca in orarul elevilor si o materie despre rasism si discriminare? Sau poate sa se vorbeasca despre asta la ora de dirigentie, pentru a nu incarca orarul elevilor..
Memorat
DanielaB
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #12 : August 01, 2012, 08:34:47 »

Maya, scuze de intarziere cu raspunsul.

Cand ziceam ca lipsa de educatie mai degraba decat educatia este cauza facusem un fel de judecata valorica. Adica asumasem ca educatia e un lucru bun - bineinteles, daca o luam in sensul ei autentic, de paideia. Iar educatia gresita am cam echivalat-o cu o lipsa de educatie. Cu alte cuvinte, consider ca o educatie proasta e intr-un anumit sens egala cu lipsa de educatie, pentru ca nu conduce la formarea si educarea corecta/recomandata a copilului. Sigur, echivalarea lor e destul de superficiala, pentru ca educatia gresita poate avea efecte mult mai grave decat lipsa de educatie cateodata. Dar ma refeream strict din punctul asta de vedere: ca nu duc la nimic bun. Si ca educatia, in sensul dat mai sus, nu prea ar avea cum sa fie cauza unor lucruri rele sau imorale din moment ce ea ar trebui sa aduca rezultate pozitive.

Nu spun ca lucrurile stau asa cum zic eu. E un mod propriu de a intelege educatia, ca o adevarata formare a unei persoane, ca un soi de virtute.

Cat despre educarea parintilor, nu stiu ce sa zic. Personal, nu prea cred in succesul unor astfel de cursuri, pentru ca parintii constienti de rolul pe care il au in educatia propriilor copii oricum tind catre o educare cat mai corecta. Cel mult se poate ajunge la imbunatatirea modului in care acesti parinti ii educa pe cei mici. Dar parintii care sunt mai curand iresponsabili sau care nu acorda atata atentie educatiei copiilor oricum nu se vor interesa de astfel de cursuri.

Cred ca situatia se poate schimba treptat si incet, pentru ca mentalitatea oamenilor este cea care trebuie schimbata, iar acest lucru nu se petrece de pe o zi pe alta. Astfel de cursuri pentru parinti desigur ca nu ar face niciun rau, dar nu ar imbunatati semnificativ situatia. Poate daca le alaturam si campanii de promovare, spoturi tv, existenta mai multor fundatii care promoveaza responsabilitea parintilor in educatia copiilor, campanii de informare despre riscurile implicate de indiferenta fata de educatie, promovarea cartilor scrise pe tema asta si multe alte actiuni de acest gen, schimbari se vor produce.
Eu cred foarte mult si in influenta modelelor. Adica daca vad in sora mea de exemplu un model de mama si consider ca educatia pe care o ofera copiilor este una corecta, voi prelua stilul ei atunci cand voi avea la randul meu copii. Atunci s-ar putea sa influentez si eu pe altcineva, fiindu-i model, si tot asa. Sigur, efectul se va simti pe termen lung si nu va fi foarte vizibil. Dar sper ca o societate se poate schimba prin schimbarea mentalitatii membrilor ei, putini cate putini.
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #13 : August 01, 2012, 09:14:22 »

Pana cand se vor realiza mai multe campanii de promovare, spoturi si se vor infiinta mai multe fundatii ce promoveaza responsabilitatea parintilor in educatia copiilor sa speram ca parintii vor incerca sa fie mai grijulii in ceea ce priveste educarea propriilor copii.
Memorat
Maya
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #14 : Octombrie 23, 2012, 11:49:17 »

Poate ca ar trebui ca viitori parinti sa fie suspusi unor teste inainte de a concepe un copil. Pentru ca educatia copiilor tine in mare parte de educatia pe care au primit-o parintii lor
Memorat
Pagini: [1]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron