star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1]   In jos
Autor Subiect: Atitudini preconcepute la angajare!  (Citit de 51672 ori)
Cocutza
Vizitator


Adresa de email
« : Decembrie 22, 2011, 02:21:07 »

Considerati ca mai exista atitudini preconcepute ale angajatorilor fata de angajarea femeilor?
Memorat
Crisstina
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #1 : Decembrie 22, 2011, 02:25:06 »

Din punctul meu de vedere mai exista idei preconcepute, poate nu atat de evidente. Dar da, mai exista.
Mi s-a intamplat sa nu fiu angajata pe un anumit post pe care eram calificata  pentru o persoana de sex masculin care nu avea nici in clin nici in maneca cu meseria.
Un alt exemplu ...unei prietene i s-a spus ca pacat ca este femeie ca altfel o angaja.
Memorat
ghostofyou
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #2 : Ianuarie 10, 2012, 09:53:08 »

Femeile sunt si vor ramane din pacate discriminate la locul de munca...Poate peste cva ani o sa putem schimba asta, dar momentan e destul de dificil..
Memorat
DanielaB
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #3 : Mai 14, 2012, 07:59:22 »

Cred ca depinde de angajator. Sunt cazuri si cazuri. Mai des m-am lovit la interviuri cu discriminari pe baza varstei, nu a genului.
Memorat
mpaduretu
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #4 : Iunie 05, 2012, 09:27:20 »

Din pacate, aceasta practica este mai frecventa in mediul privat acolo unde performanta ar trebui sa fie principalul criteriu la angajare.
Memorat
irina_0923
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #5 : Mai 31, 2013, 05:26:25 »

Chiar daca in anumite situatii femeile sunt respinse de la unele joburi la care aplica, consider ca in ultima perioada s-au dezvoltat diverse domenii in care o femeie face fata in mod vizibil mai bine decat un barbat, iar aceste lucruri nu pot fi contestate de nimeni.
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #6 : Mai 31, 2013, 08:47:54 »

Exista domenii destinate barbtilor, care implica forta fizica, asa cum sunt si domenii in care femeile se descurca mai bine decat barbatii.
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #7 : Decembrie 09, 2013, 01:36:21 »

http://www.wall-street.ro/slideshow/Companii/157938/business-pe-tocuri-sau-la-costum-si-cravata-cele-mai-frecvente-mituri-despre-femei-in-afaceri.html

Business pe tocuri sau la costum si cravata? Cele mai frecvente stereotipuri despre femei in afaceri

Diversitatea de gen in mediul de business si, cu precadere, in cadrul echipelor de conducere a devenit un subiect din ce in ce mai discutat in ultimii ani. Chiar daca studiile arata ca echipe de top management cu o proportie echilibrata intre femei si barbati genereaza rezultate financiare superioare intrebari precum "Sunt femeile la fel de bune la conducerea unei afaceri ca barbatii?" "Au pregatirea si experienta necesara?" inca se mai pun.

Stereotipuri legate de motivatie

"Femeile nu au aspiratii de cariera la fel de mari precum barbatii" - 63% dintre respondenti sustin ca afirmatia este falsa.

"Femeile nu agreeaza pozitii de putere" - 83% dintre respondenti sunt in dezacord cu acest mit.

"Femeile nu sunt interesate de succes la fel ca barbatii" - 86% nu sunt de acord cu aceasta afirmatie.


Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #8 : Ianuarie 31, 2014, 10:45:24 »


O firmă turistică i-a refuzat șansa de a veni la proba de interviu din cauza dizabilității

Unui tânăr cu dizabilități fizice i s-a refuzat invitația la un interviu de angajare după ce reprezentantul firmei ”Acord Travel” a aflat că persoana se află la cărucior. Dumitru Focșa a apelat la jurnaliștii de la portalul Discriminare Media în speranța că mediatizarea acestui caz va schimba atitutdinea angajatorilor față de persoanele de dizabilități.

Dumitru Focșa a aplicat la funcția de manager de resurse umane, care era anunțată recent de ”Acord Travel”, firmă care gestionează Programul de lucru a studenților ”Work and Travel” de la Chișinău. El spune că fusese invitat la un interviu în umrătoarea dimineață, iar după ce i-a adus la cunoștință angajatorului că este o persoană în scaun rulant, așa și nu a mai ajuns la proba de interviu.

În acea seară, reprezentantul firmei ”Acord Travel”, însă, i-a scirs un SMS prin care îl informează că s-a răzgândit să mai poarte o discuție cu el. ”Salut, nu putem avea interviul mâine, cer scuse că nu am atras atenția la toate detaliile din CV”.

Tânărul a rămas stupefiat când a devenit victima unei astfel de reacții, pentru că era sigur că făcea față sarcinilor descrise în anunțul de angajare. ”Cred că este o persoană nesigură și a avut careva temeri să angajeze o persoană cu dizabilități, pentru că, probabil, s-a condus după stereotipul că acestea stau doar acasă și nu sunt capabile să muncească”, afirmă Focșa.

Deși a încercat să-i explice la telefon că se deplasează cu ușurință în oraș și că nu va fi o problemă de mobilitate pentru a-și exercita această funcție, angajatorul nu a rămas atât de convins.

În fișa de post pentru care aplicase Dumitru Focșa se menționează că printre cerințele de angajare persoana trebuie să corespundă vârstei de 23-27 ani; să cunoacă limba româna și rusă, să cunoască calculatorul și să posede abilităţi organizatorice.

Contactat de jurnaliști, Lucian Cioroianu a explicat că o persoană cu dizabilități nu ar fi capabilă să reprezeinte firma și să promoveze programul companiei în rândurile studenților. El nu a negat că i-a refuzat jobul anume din acest punct de vedere.

”Pur și simplu această muncă presupune mobilitate, trebuie să lucreze cu tinerii, cu universitățile. Trebuie să facă prezentări studenților, trebuie să meargă de la o universitate la altă. Nu e vorba despre discriminare, i-am răspuns foarte frumos și respectus”, a afirmat reprezentantul ”Acord Travel”.

Lucian Cioroianu ne-a mai explicat că nu s-a mai ciocnit cu situații similare și că a fost prima experiență de a angaja o persoană la cărucior, dar crede pentru celelalte poziții cum ar fi promovarea sitului sau lucrul la calulator s-ar fi potrivit mai bine.

Tânărul cu dizabilități speră că legile care au fost adoptate în Republica Moldova să-l protejeze, chiar dacă este încrezut că-și va găsi un alt job, având calitățile necesare pentru a se integra pe piața muncii.

Amintim că Legea privind incluziunea persoanelor cu dizabilități, prevede că orice firmă care refuză angajarea doar din motiv că nu are adapt locul de muncă riscă să fie sancționat, iar Legea cu privire la asigurarea egalității apără aceste persoane de discriminarea la locul de muncă.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron