star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1]   In jos
Autor Subiect: Persoane cu handicap!  (Citit de 56731 ori)
Cocutza
Vizitator


Adresa de email
« : Decembrie 22, 2011, 02:14:08 »

Credeti ca persoanele cu handicap reusesc sa-si gaseasca un loc de munca adaptat abilitatilor de care dau dovada?
Memorat
Crisstina
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #1 : Decembrie 22, 2011, 02:22:58 »

Unele da, unele nu. Depinde si de modul de constientizare a dizabilitatii pe care o au si de asemenea de capacitatea pe care o au sa faca anumite lucruri.
Un exemplu concret: un om in scaun cu rotile poate fi un bun programator si poate astfel sa lucreze. Dar daca va intra in starea de sunt o persoana cu handicap nu pot face nimic....atunci chiar nu o sa isi gaseasca un loc de munca. Evident nu poate fi general valabil pentru toate persoanele, dar consider ca daca pluseaza pe atuurile pe care le au pot sa isi gaseasca un loc de munca.
Memorat
ghostofyou
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #2 : Ianuarie 10, 2012, 10:04:29 »

Pentru persoanele cu dizabilitati e mult mai greu sa obtina un job care sa le faca placere si care sa fie bine platit, dar uite ca se poate: http://www.gandul.info/magazin/povestea-lui-cornel-baiatul-fara-antebrate-care-a-ajuns-sa-studieze-la-oxford-desi-si-a-petrecut-primii-ani-din-viata-in-orfelinatele-din-romania-9133910 !
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #3 : Ianuarie 16, 2012, 12:14:14 »

Din pacate, din 681.558 persoane cu dizabilitati, doar 28. 826 au un loc de munca. Nivelul de incadrare pe piata muncii din Romania este de doar 4% din totalul persoanelor cu dizabilitati, in timp ce 96% se afla in ingrijirea familiilor. Dintre persoanele care au obtinut un loc de munca doar 1.470 sunt angajate in unitati protejate, adica doar 5, 1%. Ce este de facut in aceasta situatie?
Memorat
Crisstina
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #4 : Ianuarie 17, 2012, 01:58:22 »

Nu cred ca noi avem ceva de facut in mod special in cazul lor. Trebuie sa recunoastem si faptul ca atata timp cat ei detin o dizabilitate observabila...se inchid in ei si nu mai vor sa mai comunice cu nimeni, dar sa isi mai caute un loc de munca.
Trebuie lucrat mai mult cu ei ca perceptie a situatiei in care se afla...sa constientizeze ce se intampla in viata lor ...noua lor viata...si sa fie, de ce sa nu recunoastem, impinsi de la spate, ca sa se ridice.
Memorat
Q.Best
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #5 : Septembrie 24, 2012, 07:42:14 »

Multe mulțumiri pentru dezvoltareaefortul de a discuta despre acest lucru, mă simt puternic despre acest lucru și ca studiaza un mult mai mult pe acest subiect . Dacă este posibil , după cum puteți câștiga experiență , te-ar deranja actualizarea forum.totiegali.ro având o mare informații mult mai mult ? Este foarte benefic pentru mine .. Vă doresc noroc
Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #6 : Septembrie 24, 2012, 08:03:50 »

Ne bucura faptul ca forumul va este de ajutor! Aici va puteti prezenta propriile experiente pentru a le fi de folos celorlalti utilizatori..daca aveti nevoie de sfaturi ne gasiti pe forum!
Memorat
Alecs
Newbie
*

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 17


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #7 : Februarie 19, 2014, 01:44:47 »

Legat de integrarea persoanelor cu dizabilitati in munca . Autistii inalt functionali de exemplu, sunt foarte buni pe partea de programare, deoarece pot capta un volum foarte mare de date, dar in ceea ce priveste activitati de rutina(legat la sireturi s.a, pot fi complet inapti). Totodata, majoritatea celor care activeaza in mass-media, au o oarece forma de ADHD, tocmai de acolo explicatia exprimarii in oral, scris, dar in ceea ce priveste alte activitati mai greu.
Memorat
Catinca
Newbie
*

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 19


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #8 : Februarie 28, 2014, 08:08:12 »

Cred ca e destul de greu sa ne punem in locul persoanelor cu dizabilitati de ordin fizic, mai ales de ordin psihic, si nu facem asta decat daca cineva foarte apropiat noua se afla intr-o astfel de situatie.
De exemplu, daca suntem manager si trebuie sa angajam pe cineva pe un anumit post, am prefer ca acea persoana sa nu aiba nicio dizabilitate, chiar daca e ceva marunt(sa zicem un tremur precoce). Chiar daca isi poate face treaba fara probleme la birou/altundeva, un gand mereu te va urmari : Daca va da gres in conditii de stres maxim? Asta pentru ca, traim cu impresia ca situatiile stresante le ingreuneaza coerenta psiho-emotionala. Lucrul acesta este partial adevarat, dar nu in totalitate. De exemplu, Stephen Hawking, celebrul fizician, a aflat la putin peste 20 de ani ca are scleroza laterala amiotrofica, si a putut o foarte buna perioada sa isi exprime genialitatea in domeniul fizicii. Totusi, boala acestuia este neurodegenerativa, nedepinzand neaparat de stres. Dar daca avem sa zicem pe cineva care trebuie sa mearga la intalniri in multinationale, si are teama de spatii inchise, necesitandu-i o mare perioada de acomodare? Cate sanse dam acestor persoane? Probabil foarte putine. Ceea ce e pacat. In publicitate de exemplu, cei cu tulburare bipolara ar putea un randament excelent, chiar daca starea lor nu le permite o  buna dispozitie permanenta, dar le da acel impuls creative venit practic din nimic, si care in 2 ore ii ajuta sa realizeze cat altii in 16. In orice caz, lista cu exemple ar putea continua, dar personal cred ca piata muncii ar trebui sa observe mai multe sanse persoanelor cu dizabilitati.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron