star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1]   In jos
Autor Subiect: Trecut si viitor  (Citit de 2914 ori)
Mariana Dudasu
Vizitator


Adresa de email
« : Mai 28, 2012, 03:05:33 »

 Trecutul este o etapă din viaţa noastră care s-a încheiat, desigur, şi care are să ne bâtuie până vom putea scăpa definitiv de el, ceea ce nu se poate. Trecutul se poate clasifica: amintiri şi trecut(punct); Vă întrebaţi acum care e diferenţa? Diferenţa este una foarte vizibilă, amintirile sunt frumoase, iar trecut(punct) este un trecut pe care nu-l mai vrem să-l vedem, simţim, trăi.
    Se poate uita trecutul?
  Cu siguranţă că nu, deoarece el face parte din viitor. Tot ce s-a întâmplat în trecutul nostru fie el frumos sau nu, ne va afecta viitorul, pentru că din cauza lui, vom lua nişte decizii, care vor ţine cont de ce s-a întâmplat cu noi în trecut.
   Singura cale prin care putem să ne debarasăm de trecut, fizic vorbind, este prin aruncarea sau ascunderea obiectelor care îţi aduc aminte de trecut. Dacă este vorba de un obiect preţios îl poţi da mamei sau unui prieten, dacă nu, îl poţi arunca, dacă nu vrei să-l mai vezi, dar nu vrei nici să-l dai, poţi să-l pui într-un loc bine ascuns, crezând că peste câteva luni vei uita complet de el. Dar dacă e vorba de o persoană, care chiar nu vrei să o mai vezi, pur şi simplu rupi orice legătură cu ea şi încerci treptat să rupi legătura şi cu prietenii comuni.

Trecutul nu se uită, trecutul de păstrează!

   Viitorul este o etapă necontrolată, noi doar de dăm cu presupusul cam ce-ar trebui să se întâmple.
   Viitorul ne va surâde, doar dacă ne gândim la el optimişti, nu să negăm tot ce am putea face pe viitor.
    Ne putem schimba viitorul?
   Doar oamenii care ştiu ce e bine şi ce e rău. Adică nimeni!
Viitorul este ca o muscă, nu ştii niciodată unde va ajunge.
Memorat
Catinca H.
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #1 : Iunie 10, 2013, 01:54:03 »

Nu sunt neaparat de acord ca pentru a incerca sa uiti de trecut trebuie sa te debarasezi de tot ce ti aduce aminte. Fizic, nu ai cum. Am inteles ca obiectele se pot arunca/darui/ascunde/ si ca persoanele se pot ocoli, dar cum ramane cu locurile, peisajele in care s-au petrecut acele amintiri?... Nu ai cum sa fugi de trecut, toata greutatea sta in capacitatea fiecaruia de a se obisnui ca totul se schimba, treptat. Atata timp cat obiectele, persoanele, locurile pe care vrem sa le dam uitarii mai fac inca parte din prezent, ingreuneaza de doua ori mai mult uitarea, dar "ce nu te omoara, te intareste".
Memorat
Pagini: [1]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron