star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1]   In jos
Autor Subiect: Salvati copiii ! Educatia in viata noastra !  (Citit de 2125 ori)
Mariana Dudasu
Vizitator


Adresa de email
« : Iunie 07, 2012, 12:42:57 »

In ziua de astazi, educatia este unul dintre elementele de baza de clasificare a tipurilor de oameni. Sa nu ignoram si marginalizam acest lucru important in viata fiecarui om!

Educatia... Ce este educatia, mai exact? Ce rol are ea in viata noastra? Explicatia din Dex ar suna cam asa:
Educatia este un ansamblu de masuri aplicate in mod sistematic in vederea formarii si dezvoltarii insusirilor intelectuale, morale sau fizice ale copiilor sau ale tineretului. As putea spune ca este o definitie destul de pompoasa, dar care ilustreaza doar în mod general sensurile educatiei...

Inca din primii sai ani, un copil trebuie sa aiba acces la o educatie care sa il pregateasca pentru viitorii pasi care ii va urma in viata. Incepand cu parintii, care ii ofera asa-zisii cei 7 ani de acasa si continuand cu invatatorii, dascalii si profesorii, el strange anumite informatii care vor compune bazele culturii sale pe viitor.

In România, o tara cu un regim democratic, se incearca de cativa ani o promovare mai buna a educatiei. Noi profesori calificati si instruiti sunt pusi in functii pentru a aborda noul sistem de invatamant. Copiii pleaca din scoala generala cu un anumit grad de cunostinte, mai mare, mai mic, dar cert este ca de aici se pierde firul. Balanta nu este deloc echilibrata, caci exista copii care se multumesc doar cu cele 8 clase (dar nu sunt constienti de faptul ca o functie inalta nu se poate ocupa decat daca nivelul tau intelectual este peste medie) iar ceilalti termina liceul, avanseaza la o facultate buna, iar de acolo prind burse si pleaca in tarile straine, unde cred ca vor avea un trai mai bun.

Din acest punct de vedere, Romania nu stie sa isi fructifice si nici macar sa isi caute materia prima. Prea multe genii sunt lasate sa plece, nu sunt indemnate sa promoveze chiar pe pamantul strabun.
Sistemul de invatamant din Romania a suferit prea multe schimbari deodata, schimbari care ii bruscheaza si ii ametesc pe elevi. Adevarate valori romanesti se vor pierde in timp, iar Romania, in loc sa avanseze, va scadea din punct de vedere intelectual, lasandu-i tot pe americani sa promoveze cu resursele noastre umane.

Aceasta este o problema care exista de zeci de ani, dar nici pana in prezent nu s-a gasit o solutie… sau poate ca nici nu s-a cautat. Dar cei care se afla acolo sus, ar trebui sa se gandeasca ca, daca vom trata cu nepasare aceasta problema, ne vom trezi prea tarziu, cand, desi am vrea, nu am mai avea cu cine…

Memorat
Pagini: [1]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron