star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1]   In jos
Autor Subiect: Elevul din ziua de azi  (Citit de 2312 ori)
Mariana Dudasu
Vizitator


Adresa de email
« : Iunie 19, 2012, 12:24:53 »

V-ati gandit ce imagine si-a creat elevul din ziua de azi? Starea lui se schimba de la o zi la alta, are alte perspective, gandeste diferit si isi insuseste alte drepturi si obligatii.
Si pentru ca lumea se schimba pe zi ce trece, oare cum este elevul din ziua de azi, din secolul 21, fata de elevul din trecut? Cum s-a schimbat? In mai bine, in mai rau?

Scolile s-au schimbat, si probabil si mentalitatea profesorilor. Dar mentalitatea elevului de azi, oare s-a schimbat fata de mentalitatea elevului din trecut? Bineinteles, exista elevi si elevi, depinde de educatia de-acasa a fiecaruia, dar per total, mentalitatea lor s-a schimbat. Probabil si din cauza noilor tehnologii, internetul, televizorul de dimineata pana seara care nu era pe vremuri, toate astea au influente bune asupra elevului, dar si aspecte mai putin dorite.

Elevul de azi nu mai citeste atatea carti, prefera sa caute pe internet detalii despre informatia de care are nevoie, face un search si monitorul se umple de sute de pagini. Tindem oare spre superficialitate? Poate in viitorul apropiat chiar o sa dispara cartile, o sa dispara scrisul de mana. Lumea se schimba cu sau fara acordul nostru, este ceva inevitabil. Noua generatie de elevi nu este preocupata de scoala, dar este mai capabila sa puna informatiile cap la cap.

Cei mai multi dintre profesori considera ca interesul scazut al elevilor fata de scoala este cauzat de influenta societatii si de mijloacele de comunicare in masa la care elevii sint expusi. O alta cauza o constituie nesupravegherea copiilor si neimplicarea familiei in educatia copiilor, urmata de structura materiei scolare care este mult prea stufoasa si de lipsa motivatiei. Cu siguranta, “elevii de azi, oamenii de maine” isi vor pune adanc amprenta asupra acestei societati, atat din punct de vedere teoretic, cat si practic.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron