star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1]   In jos
Autor Subiect: Educatie, Formare Profesionala si Tineret  (Citit de 2788 ori)
Mariana Dudasu
Vizitator


Adresa de email
« : August 06, 2012, 01:14:29 »

Desi politica in domeniul educatiei este decisa de fiecare stat in parte, membrii UE au recunoscut ca impartasesc anumite obiective comune. De aceea, rolul Uniunii este de a sprijini cooperarea intre statele membre si, acolo unde este nevoie, de a completa actiunile acestora, mai ales prin sprijinirea mobilitatii si a cooperarii intre institutiile de invatamant.

Recunoscand importanta educatiei si a formarii profesionale, Uniunea Europeana finanteaza initiativele statelor membre prin patru programe: Leonardo da Vinci (dedicat formarii profesionale), Erasmus (finanteaza cooperarea intre universitati si schimburile de studenti), Grundtvig (finanteaza programe educationale pentru adulti) si Comenius (finanteaza cooperarea intre scoli si profesorii acestora).

De asemenea, UE aloca fonduri pentru cooperarea statelor membre in domeniul educatiei, pentru invatarea limbilor straine, pentru e-invatare, pentru diseminarea si schimbul de bune practici.

Cum politicile pentru tineri nu se refera numai la educatie si formare profesionala, a fost incheiat un Pact al Tinerilor din Europa ce stabileste un set de principii comune statelor UE pentru crearea de oportunitati egale pentru tineri. Aceste oportunitati se refera la gasirea unui loc de munca, la aceesul la educatie de calitate, la dreptul la securitate sociala.

In plus programul Youth for Europe (Tineri pentru Europa) promoveaza implicarea activa a in comunitate pentru a le conferi tinerilor un simt sporit al cetateniei europene si pentru a le dezvolta initiativa, creativitatea si spiritul antreprenorial.

Memorat
Geo23
Vizitator


Adresa de email
« Răspunde #1 : Septembrie 18, 2012, 01:48:07 »

Ati participat la vreunul din aceste programe sau cunoasteti pe cineva care a apelat la aceste programe? Daca da, ne puteti da mai multe detalii despre intregul proces?!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron