star Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Pagini: [1]   In jos
Autor Subiect: Violenta cu conotatii sexuale  (Citit de 2332 ori)
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« : Ianuarie 20, 2014, 10:50:33 »

http://discriminare.md/circa-1000-profesori-acuzati-de-relatii-sexuale-cu-elevii-lor/

Circa 1000 profesori acuzați de relații sexuale cu elevii lor

Aproape 1000 de profesori au fost acuzați de relații sexuale cu elevii lor în ultimii 5 ani, în Marea Britanie, potrivit unor documente publicate recent.

Organizația Freedom of Information a cerut unui număr de 200 de administrații locale să prezinte datele privind acest subiect și a aflat că 959 de profesori au fost suspendați, penalizați sau concediați după ce au fost acuzați de relații sexuale cu elevii lor, scrie The Independent.

Dintre cele 959 de cazuri, 254 au dus la acuzații oficiale din partea poliției. Numărul ar putea fi și mai mare, pentru că 42 de autorități locale nu au trimis rapoarte către Freedom of Information.

O organizație care se ocupă de abuzurile asupra copiilor a declarat că nu este surprinsă de cifre, dar un reprezentant al sindicatelor din învățământ a declarat că multe dintre acuzații s-au dovedit simple răutăți.

În cadrul unei emisiunii de la BBC, o fată în vârstă de 15 ani a povestit cum a evoluat o astfel de relație cu un profesor și cum a fost forțată să facă sex cu acesta. Profesorul a convins-o spunându-i că în acest fel iși arată adulții dragostea. În prezent, bărbatul ispășește o condamnare de 12 ani de închisoare.

Un profesor a dezvăluit că, după ce i s-au adus acuzații false de hărțuire a mai multor fete, școala a încercat să își protejeze reputația prin suspendarea sa, înainte de terminarea anchetei. Acest fapt aproape i-a ruinat cariera profesională și i-a provocat probleme de sănătate mintală.

Donald Findlater, un expert în cazurile de abuz asupra copiilor a fost de acord că acuzațiile false pot distruge o carieră, dar a arătat că numai 2% dintre acestea se dovedesc a fi false.
Memorat
TotiEgali
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 171


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #1 : Februarie 28, 2014, 08:01:13 »

Va atasez o prezentare foarte interesanta realizata de catre Profesori de Asistenta Medicala Generala si Asistenta Sociala, despre modul in care se poate actiona impotriva violentei.


http://www.copii.ro/files2/78_hevi_guidebook_romana.pdf
Memorat
Pagini: [1]   In sus
 
Schimbă forumul:  

cron